دلار از اغما خارج شد | قیمت به 55 هزار تومان نزدیک شد
در آخرین روز کاری هفته گذشته قیمت دلار وارد کانال سوم کریدور ۵۰ هزار تومانی شد. این در حالی بود که در مرکز مبادله ارز و طلا این رقم تغییری نکرد. معاملهگران اردیبهشت را ماه داغ بازارهای مالی میدانند.آیا قیمت دلار در سال ۱۴۰۲ کنترل میشود؟
در آخرین روز کاری هفته گذشته قیمت دلار وارد کانال سوم کریدور ۵۰ هزار تومانی شد. این در حالی بود که در مرکز مبادله ارز و طلا این رقم تغییری نکرد. معاملهگران اردیبهشت را ماه داغ بازارهای مالی میدانند.آیا قیمت دلار در سال ۱۴۰۲ کنترل میشود؟
قیمت دلار در آخرین روز هفته گذشته با روند افزایشی باز شد. دو روز پایانی هفته گذشته روند اسکناس آمریکایی افزایشی بود. بعد از تعطیلات نوروز دلار نتوانسته بود محدوده ۵۲ هزار تومانی را بشکند و در کانال ۵۱ هزار تومانی نوسان داشت.اما خط قرمز سیاستگذار چهارشنبه گذشته شکسته شد، دلار وارد محدوده ۵۲ هزار تومانی شد و روز پنجشنبه نیز با افزایش بیش از هزار تومانی قیمت، به کانال ۵۳ هزار تومانی ورود کرد.امروز دلار به مرز ۵۵ هزار تومان رسید
بیشتر بخوانید پیشبینی ترسناک از اقتصاد ایران در ۱۴۰۲ | قیمت دلار ۹۰ هزار تومان + جدول
اما با وجود افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، در مرکز مبادله ارز و طلا این خط به سمت پایین شکسته شد. دلار روز چهارشنبه در این مرکز کانال ۴۲ هزار تومانی را از دست داد و با کاهش ۲۱۴ تومانی به محدوده ۴۱ هزار تومانی برگشت. روز پنجشنبه نیز قیمت بدون تغییر در سایت بازار متشکل ارزی باقی ماند.
بازیگران فعال بازار ارز معتقدند با پایان یافتن ماه رمضان، عیار و تقاضای واقعی بازار خود را نشان داده است.امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ قیمت دلار در بازار آزاد به مرز 55 هزار تومان هم رسید اما کمی عقب نشست. معاملهگران میگفتند برخلاف روزها و دفعات قبل، فعلا ارزپاشی از سوی نهاد پولی کشور مشاهد نمیشود و خریدار نیز در بازار زیاد است.
فعالان بازار ارز افزایش تقاضا در بازار آزاد و کاهش عرضه را عامل اصلی روند صعودی اسکناس آمریکایی عنوان میکنند. به اعتقاد آنها با توجه تقاضای بالا روند قیمت دلار در روزهای آینده نیز افزایشی است.
قیمت انواع ارز 9 اردیبهشت
حرکت رفت و برگشتی قیمت دلار در کانال ۵۱ هزار تومانی بعد از تعطیلات نوروز به صورت پیوسته برقرار بود. با این وجود معاملهگران اردیبهشت را ماه داغ شدن بازارهای مالی میدانند و امیدوارند روند دلار با وضوح بیشتری به کار خود ادامه دهد. این در حالی است که با وجود تعطیلات عید فطر در بازارهای همسایه سیگنالی از سوی بازارهای مجاور به تهران نمیرسید.
تحلیلگران اقتصادی انتظارات تورمی سالجاری را افزایشی توصیف میکنند. آنها معتقدند تورم موجود کف تورم امسال است. با این دیدگاه، معاملهگران بازار ارز روند دلار را برای اردیبهشت افزایشی میبینند.
در دو روز پایانی هفته گذشته، معاملهگران عرضه دلار در بازار آزاد را محدود عنوان کردند. آنها سیگنال افزایش جریمههای رانندگی را بر روند صعودی دلار و ورود به کانال جدید موثر دانستند. تقاضا برای دلار در بازار آزاد بالا و عرضه محدود است. این موضوع نیز برای جهش قیمت دلار به کانال جدید مزید بر سیگنالهای تورمی بود.
با تغییر کانال دلار در روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت فعالان بازار، فرصت سه روزهای را به دلار برای جهش و ورود به کانال ۵۳ هزار تومانی دادند؛ این در حالی بود که دیروز این اسکناس آمریکایی بعد از گذشت کمتر از یک روز به کانال بالاتر راه یافت.
قیمت دلار در نرخهای مختلف
صبح روز چهارشنبه قیمت دلار با رقم ۴۱ هزار و ۹۹۶ تومان در مرکز مبادله کشف قیمت شد و بیش از ۲۰۰ تومان نسبت به سهشنبه، کاهش قیمت داشت. دلار حواله نیز با کاهش ۵۰ تومانی با قیمت ۳۸ هزار و ۱۵۰ تومان اعلام قیمت شد. این قیمتها در سایت مذکور برای روز پنجشنبه ثابت بود و تغییری نداشت.
همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفتههای گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بوده است.
قیمت ارزهای موثر
در آخرین روز کاری هفته گذشته قیمت اسکناس یورو در مرکز مبادله ارز و طلا با ۳۲۶ تومان افزایش قیمت همراه بود و با رقم ۴۶ هزار و ۳۷۲ تومان اعلام شد. یوروی حواله نیز با قیمت ۴۲ هزار و ۱۵۶ تومان و افزایش ۲۹۶ تومانی اعلام قیمت شد. گفتنی است قیمت یورو در بازار آزاد با رقم ۵۸ هزار و ۶۷۷ تومان مبادله شد. این ارز روز پنجشنبه در بازار آزاد یک پله بالاتر نشست.
روز پنجشنیه قیمت درهم در بازار آزاد یک پله صعود کرد و با قیمت ۱۵ هزار و ۵۰ تومان مبادله شد. این ارز بیش از ۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشت. اما قیمت حواله درهم در آخرین روز کاری هفته گذشته در سایت بازار متشکل معاملات بدون تغییر ماند. این ارز ۱۰ هزار و ۳۸۸ تومان اعلام شد. اسکناس درهم نیز در این مرکز با قیمت ۱۱ هزار و ۴۲۷ تومان نرخگذاری شد. قیمت دلار درهم نیز ۵۵ هزار و ۲۳۳ تومان محاسبه میشود.
نابودی اعتماد مردم برای ثبات دلار
در همین راستا آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی با اشاره به تلاش نهاد پولی کشور برای مهار قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «علیرغم اینکه بانک مرکزی تلاش کرده تمام تقاضای واقعی را در مرکز مبادله ارزی تعریف کند، اما بخشی از دلاری که خارج از چارچوب رسمی مبادله میشود و شاید تنها ۱۰ درصد باشد، مدیریت بازار ارز را در دست گرفته است.»
وی به موضوع مبهم نحوه تامین ارز برای واردات خودرو اشاره کرد و افزود: «برای واردات خودرو توسط افراد حقیقی، این ارز باید در بازار آزاد تامین شود. البته هنوز مشخص نشده تامین مبالغ این خودروها باید ریالی باشد یا دلاری. علاوه بر این، نیاز ارزی مردم و رشد تقاضا برای دلار، همه و همه روی یکدیگر تلنبار شده و افزایش قیمت دلار را ایجاد کرده است.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه انتظارات مردم نسبت به ثبات قیمت ارز از بین رفته است خاطرنشان کرد: «حتی اگر بانک مرکزی ۹۵ درصد ارز کشور را با مبلغ ۴۵ هزار تومانی تامین کند اما بازار آزاد است که به کل اقلام و کالاها خط میدهد. این موضوع خطرناک است و همیشه نیز بوده است.»
وی در ادامه توضیح داد: «خودرو داخلی، دارو، مواد خوراکی و پوشاک به تبع افزایش قیمت دلار رشد میکنند اما در زمانهای کاهش بازار، برگشت قیمت ندارند. این موضوع به نظارت بعد از واگذاری ارز دولتی مربوط میشود. یعنی کسی که برای واردات، ارز دولتی میگیرد نباید روی آن نظارتی صورت بگیرد که کالا را در بازار با قیمت دلار دولتی به فروش میرساند یا آزاد!»
وی با تاکید بر ضعف نظارت بر قیمت واردات تاکید کرد: «وقتی واردکننده ارز دولتی دریافت میکند، کالایش را با قیمت دلار ۱۰۰ هزار تومانی در بازار عرضه میکند و این موضوع به ضعف نظارت بر واردات مربوط میشود.»
بغوزیان با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت دلار از قیمت کالاها و خدمات و به ویژه بازار طلا و سکه عقبتر است، گفت: «بازار مطمئن نیست که قیمت دلار در یک روند باثبات یک تا دوساله باقی میماند. در صورت ثبات قیمت دلار، بازار کالاها نیز کوتاه میآیند اما برای یک یا دو ماه کسی قیمت را پایین نمیآورد زیرا از ثبات بازار دلار مطمئن نیستند.»
رئیس بانک مرکزی داره چیکار میکنه.چرا دلار کنترل نمیکنه.خوابه