اتفاق جدید در بازار برنج | برنج ارزان می‌شود؟

به منظور کمک به رونق و خروج از رکود بازار برنج مازندران، تصویب شد که اعضای انجمن برای خرید برنج‌های باقیمانده در کارخانجات و انبارها اقدام کرده و در شبکه توزیع فروشگاه‌های زنجیره‌ای عضو انجمن چندین هزار شعبه در سراسر کشور عرضه کنند.

اتفاق جدید در بازار برنج | برنج ارزان می‌شود؟

ایجاد کارخانجات فرآوری برنج با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار تن، انجام کشت‌های قراردادی برای تامین برنج مورد نیاز کارخانجات و مذاکره برای کشت فراسرزمینی از جمله اقدامات در حال انجام بازار برنج است.

به نقل از انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران، برنج از کالاهای پر مصرف در ایران است. پیش از شرایط سخت موجود، هر خانوار ایرانی حداقل روزانه یکی از وعده‌های غذایی خود را به برنج اختصاص می‌داد. در حال حاضر با افزایش قیمت این محصول مصرف آن در کشور پایین آمده است.

انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان به دنبال تنظیم بازار این ماده غذایی بوده تا تولید و عرضه برنج در کشور با برنامه ریزی منظم تری انجام شود. در این باره نشستی با تولیدکنندگان از سوی انجمن برگزار شد و موضوع‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

سیدمحمود حسینی‌پور، استاندار مازندران در نشست با هیات مدیره این انجمن، ضمن تاکید بر ظرفیت‌های این استان در حوزه کشت و تولید برنج، اظهار کرد: صنعت برنج اهمیت ویژه‌ای برای استان‌های شمالی کشور دارد و توجه به این صنعت در زمینه توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و امنیت غذایی کشور اثرگذار است.

او افزود: صنعت برنج نیازمند توجه است و ضمن سرمایه‌گذاری برای توسعه تولید، باید مشکلات پیش روی آن رفع و آسیب‌هایی که متوجه آن شده ترمیم شود.

او تأسیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران را فرصتی مغتنم برای این بخش دانست و اعلام کرد: استانداری مازندران از برنامه‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در صنعت برنج که به توسعه کیفی و کمی تولید و همچنین ارتقا بهره وری این محصول منتهی می‌شود استقبال می‌کند.

حسینی پور در ادامه بر استفاده از ظرفیت انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در حوزه سیاست‌گذاری تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی می‌تواند در حوزه‌هایی که دولت امکان حضور و فعالیت ندارد، مسؤلیت را برعهده گرفته و مؤثر عمل کند.

او با تاکید بر ایجاد کارگروه مشترک میان استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران، اظهار کرد: برای مقدمه بخشی از برنامه‌ها در صنعت برنج به صورت پایلوت از سوی انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اجرایی و پس از شناسایی فرصت‌ها و تهدیدها توسط کارگروه مشترک برنامه‌های میان مدت و بلندمدت بر اساس اهداف تعیین شده طراحی می‌شوند.

حسینی پور در پایان، تلفیق تخصص، سرمایه، دانش و تجربه بخش خصوصی با حمایت و راهبری دولت را فرصتی مناسب برای توسعه تولید محصولات کشاورزی بالاخص در حوزه محصول برنج دانست.

در ادامه این نشست محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران سخنان خود را با معرفی انجمن شروع کرد و با تاکید بر اینکه این انجمن نخستین و تنها تشکل فراگیر در صنعت برنج است که از فرآیندهای پیش از تولید تا مصرف را پوشش می‌دهد، گفت: این انجمن با هدف تولی‌گری صنعت برنج در همه ابعاد اعم از تولید، فرآوری، واردات و توزیع ایجاد شده تا ضمن کمک به رشد و توسعه همه ابعاد این صنعت به صورت متوازن، تضاد و تقابلی که سال‌ها میان تولید و واردات وجود داشته است را به نفع تولید داخل و مصرف‌کنندگان مدیریت کند.

او افزود: در این انجمن فعالان صنعت برنج در تمامی حوزه‌ها گرد هم آمده‌اند تا با همکاری و همفکری و تحت حاکمیت خرد جمعی، صنعت برنج کشور را برای رسیدن به مرحله تأمین ۱۰۰ درصدی نیاز داخل تجهیز کنند.

مختاریانی تاکید کرد: اعضای انجمن آمادگی دارند در استان مازندران به عنوان قطب تولید برنج کشور سرمایه‌گذاری کنند تا مقدمات برای تبدیل این استان به هاب تولید و صادرات برنج کشور و منطقه فراهم شود.

او با اشاره به اینکه در کارگروهی که با محوریت استانداری و انجمن ایجاد خواهد شد، پیش‌نیازها، ابزار، مسیر و در نهایت اهداف تعریف و در قالب برنامه‌های مدت‌دار عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری مازندران و انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران منعقد خواهد شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه استاندار مازندران از اعضای انجمن دعوت کرد برای خرید برنج کشاورزان استان به صورت جدی وارد عمل شوند که اعضای انجمن اجابت کردند، افزود: بر این اساس در اولین گام و برای اثبات حسن نیت انجمن و اعضای آن، به منظور کمک به رونق و خروج از رکود بازار برنج مازندران، در این جلسه تصویب شد که اعضای انجمن برای خرید برنج‌های باقیمانده در کارخانجات و انبارها اقدام کرده و در شبکه توزیع فروشگاه‌های زنجیره‌ای عضو انجمن چندین هزار شعبه در سراسر کشور عرضه کنند.

وی در تشریح اهداف انجمن در حوزه تولید گفت: ایجاد کارخانجات فرآوری برنج با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار تن، انجام کشت‌های قراردادی برای تأمین برنج مورد نیاز کارخانجات و مذاکره برای کشت فراسرزمینی برای تأمین برنج مورد نیاز کشور از جمله اقداماتی است که انجمن در دستور کار خود دارد.

مختاریانی همچنین به برنامه‌های انجمن در حوزه‌های پیش از تولید و تحقیق و توسعه همانند ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی و تأسیس شرکت دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در حوزه بین‌الملل با توجه به توانمندی بین‌المللی انجمن نیز ایجاد ارتباط جهانی برای انتقال دانش در زمینه تولید بذر، سم و کود به عنوان یکی دیگر از ماموریت‌هایی است که انجمن بر آنها متمرکز شده است.

وی در پایان در تشریح برخی دیگر از اقدامات انجمن گفت: کمک به افزایش دانش و توان کشاورزان، تمرکز برای جایگزین کردن کشت صنعتی به جای تولید سنتی با استفاده از روش‌های کشت نوین و همچنین انتقال دانش و فناوری کشت و فرآوری روز دنیا به داخل کشور از دیگر اقداماتی است که از سوی انجمن اجرایی خواهد شد.

منبع: مهر

دیگر رسانه ها

کدخبر: 85268

ارسال نظر