جدیدترین قیمت آپارتمان در تهران | وام جدید مسکن چقدر است؟

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از رفع مشکل پرداخت وام مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی روستایی و آغاز اعطای آن از چند روز آینده خبر داد.

جدیدترین قیمت آپارتمان در تهران | وام جدید مسکن چقدر است؟

سید صولت مرتضویرئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با بیان اینکه بنیاد مسکن در محوریت ساخت مسکن روستایی است، گفت: این بنیاد آستین همت را برای اجرای مسکن شهری نیز بالا زده است.

وی با تأکید بر اینکه عملیات اجرایی واحدهای مسکونی در اختیار بنیاد مسکن آغاز شده است، گفت: ساخت ۶۰ هزار مسکن شهری را بنیاد مسکن آغاز کرده ضمن اینکه زیرساخت‌ها برای ساخت سالانه ۲۰۰ هزار واحد در شهرها از سوی بنیاد مسکن هم فراهم است.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی جدید قیمت مسکن پس از توافق وین/سقوط قیمت در راه است ؟

در ادامه مجتبی عبداللهی استاندار البرز نیز سهمیه این استان از نهضت ملی مسکن را ۱۲۰ هزار و سالانه ۳۰ هزار واحد مسکونی عنوان کرد.

وی در پاسخ به این سوال که شهر جدید هشتگرد نیز در این سهمیه قرار دارد یا خیر؟ گفت: موضوع هشتگرد از سایر شهرهای استان البرز، متفاوت و برنامه‌ریزی ساخت مسکن در هشتگرد بیش از اینها است.

همچنین اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره ورود بنیاد به ساخت مسکن در شهر تهران گفت: طی توافقی که با شهرداری تهران داشته‌ایم هم در بافت فرسوده و هم خارج از بافت فرسوده پایتخت، ۱۰ هزار واح خواهیم ساخت که ظرف چهار ماه آینده اجرای آن آغاز می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: در حال حاضر ساخت ۲۱۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی را آغاز کرده‌ایم.

وی درباره وام مسکن روستایی گفت: مشکل پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی حل شده، برخی ناهماهنگی‌ها بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی وجود داشت؛ موضوع را به رئیس‌جمهور منتقل کردیم، رئیس‌جمهور دستور اکید داد تا پرداخت این وام آغاز شود. اخیراً سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه به اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور اعلام کرد که مشکل حل شده و ظرف چند روز آینده پرداخت وام مسکن روستایی آغاز می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت این واحدها طول می‌کشد؟ گفت: اخیراً مشاهده شده که برخی افراد زمان‌های نجومی برای ساخت مسکن اعلام می‌کنند که چنین نیست؛ برنامه‌ریزی دقیق کرده‌ایم تا به سرعت واحدها احداث شود.

به گفته نیکزاد، برای خانوارهای کم درآمد نیز برنامه داریم تا مشکل مسکن آنها با کمک‌های بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت حل شود.

قیمت آپارتمان در شمال تهران

یک واحد آپارتمان ۱۴۰ متری ۲۰ سال ساخت در قیطریه ۸ میلیارد و۷۰۰ میلیون تومان معامله می شود.

قیمت آپارتمان‌های قدیمی شمال تهران نسبت به آپارتمان‌های نوساز گاهی شکاف قیمتی بسیار زیادی دارند. چرا که در این محلات آپارتمان های نوساز زیادی وجود دارند که با لوکس ترین امکانات ساخته شده اند و به همین دلیل سقف قیمت مسکن در این محلات بالا است و در مقابل آپارتمان های قدیمی با شکاف قیمت زیاد نسبت به آنها عرضه می شوند. در حال حاضر یک واحد آپارتمان ۱۴۰ متری ۲۰ سال ساخت در قیطریه ۸ میلیارد و۷۰۰ میلیون تومان معامله می شود.

یک واحد ۱۸۰ متری در فرشته ۱۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. یک واحد ۱۲۶ متری در قلهک ۲۰ سال ساخت ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است. یک واحد ۱۹۰ متری در نیاوران با ۲۰ سال قدمت و ۳ خواب ۱۵ میلیارد تومان معامله می شود. یک واحد ۱۳۰ متری در نوبنیاد ۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان قیمت دارد.

در ادامه قیمت تعدادی از آپارتمان های قدیمی شمال تهران را با استناد به آخرین فایل های فروش املاک تهران می بینید:

قیمت مسکن

تسهیلات ساخت مسکن ۱۴ برابر می‌شود؟

آنطور که دولت اعلام کرده بودجه وام ساخت مسکن در سال آینده ۱۴ برابر می‌شود و سهم تسهیلات بخش مسکن حدود چهار برابر می‌شود. به نظر می‌رسد برنامه‌ای که دولت برای شبکه بانکی کشور دارد، نتیجه جز افزایش نرخ تورم نداشته باشد.

براساس داده‌های بانک مرکزی  تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ده ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۲۲۹۴ هزار میلیارد است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۹٫۴ درصد افزایش یافته است. در ۱۰ ماهه ابتدای پارسال ۸۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پردخت شده است.

از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال، ۱۲۵ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن تسهیلات پرداخت شد. سهم وام ایجاد مسکن ۲۶ هزار و ۵۴۴ میلیارد تومان است، در واقع ۲۱٫۱ درصد از تسهیلات بخش مسکن به متقاضیان خرید پرداخت شده است.

در شرایطی که سهم وام ساخت مسکن حدود ۲۶٫۵ هزار میلیارد تومان است، دولت به بانک‌ها تکلیف کرده که سقف پرداخت وام را در سال آینده حدود ۱۴ برابر این مقدار کنند.

براساس قانون طرح نهضت ملی مسکن، شبکه بانکی کشور باید سالانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع خود را به این طرح اختصاص دهند. فاصله بین تسهیلات تکلیفی دولت با توان بانک‌ها بسیار معنادار است.

از سوی دیگر در حالی که سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی ۵٫۴ درصد است، دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز بانک‌ها را مکلف کرده که ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند.

دولت مشخص نکرده که منابع پرداخت ۲۰ درصد از تسهیلات به بخش مسکن و ۳۶۰ هزار میلیارد تومان وام در قالب طرح نهضت ملی مسکن، چطور تامین شود.

اگرچه دولت قصد دارد که با اعمال این سیاست‌ها مستاجران را خانه‌دار کند اما به نظر نمی‌رسد که به نتیجه‌ای جز افزایش نرخ تورم منجر شود.

رئیس کل بانک مرکزی تورم‌زا بودن سیاست‌های اشتباه دولت برای شبکه بانکی را تایید می‌کند. صالح آبادی در پایان دی ماه گفت: بخشی از تورم به ناترازی در سیستم بانکی برمی‌گردد؛ به این صورت که بانک‌ها از بانک مرکزی استقراض می‌کنند که باعث افزایش پایه پولی و افزایش تورم می‌شود.

او صرحتا اعلام کرده است که یکی از دلایل ناترازی در سیستم بانکی به تسهیلات تکلیفی مبتنی بر قانون بودجه برمی‌گردد. یعنی همان برنامه‌ای که دولت برای بانک‌ها در سال آینده دارد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 8773

ارسال نظر