پیامک بانکی گران شد / جدول مبلغ کارمزد کارت به کارت و کارمزدهای بانکی

پیامک بانکی گران شد

پیامک بانکی گران شد / جدول مبلغ کارمزد کارت به کارت و کارمزدهای بانکی

پیامک بانکی گران شد. پیش از این کارمزد کارت به کارت انواع خدمات بانکی افزایش یافت و کارمزد خرید با کارت بانکی نیز اعلام شد. علاوه براین هزینه کارت به کارت نیز افزایش پیدا کرد و خریدهای کارتی مشمول کارمزد بانکی شدند. 

 بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای، جزئیات افزایش کارمزد بانکی برای انواع خدمات ریالی و الکترونیکی بانکی را اعلام کرد و از اجرای طرح کارمزد خرید با کارت بانکی خبر داد. بانک مرکزی بخشنامه انواع و حداکثر میزان کارمزد بانکی انواع خدمات ریالی و الکترونیکی، کارت به کارت و خرید با کارت بانکی را ابلاغ کرد. 

بیشتر بخوانید: خبر مهم برای دارندگان کارتخوان | آغاز دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها از فردا | کدام اصناف معاف شدند؟

 در هفته گذشته قطع شدن ناگهانی خدمات ارسال پیامک برخی از بانک‌ها موجب نارضایتی مشتریان شد. این اتفاق به‌دلیل افزایش دو برابری تعرفه‌های سرویس‌های پیامکی اپراتورها  و کارمزد بانکی بود.. 

کارمزد کارت به کارت و خرید با کارت بانکی

 

 با آغاز سال جدید برخی از سرویس‌های پیامکی مشتریان خود را نسبت به افزایش نرخ تعرفه پیامک آگاه کرده و اعلام کرده بودند که طبق ابلاغ اپراتورها و به دنبال افزایش سراسری هزینه پیامک، پلتفرم‌ها در سال‌جاری ناچار به افزایش تعرفه ارسال پیامک هستند. با این حال این خبر توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به صورت رسمی اعلام نشد. این در حالی است که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارسال پیامک می‌گویند که افزایش نرخ از سوی مگفا اعلام شده است و آن‌ها تابع نرخ اعلام‌شده هستند. این به معنای آن است که تغییر شرکت ارائه‌دهنده خدمات توسط بانک‌ها تغییری در وضعیت فعلی به وجود نخواهد آورد؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که در صورت اعلام رسمی افزایش تعرفه‌های پیامکی اپراتورهای ارائه دهنده خدمات، نرخ‌های کارمزد ارسال پیامک به مشتریان نیز دستخوش تغییر خواهد شد. احتمالا تا پیش از این اعلام، بانک‌ها متحمل افزایش هزینه مذکور شوند.

خدمات سامانه پیامکی بانک‌ها به مشتریان

همزمان با پیشرفت تکنولوژی در سال‌های گذشته، خدمات‌دهی سیستم بانکی نیز دستخوش تغییر و تحول شده است. ارائه خدمات از طریق پیامک توسط بانک‌ها نیز از جمله تحولات مذکور است. در حال حاضر بانک‌ها اطلاع‌رسانی‌های مورد نیاز خود به مشتریانشان را از طریق پیامک انجام می‌دهند. لازمه برخورداری از چنین امکانی تنها داشتن یک تلفن همراه است. به عبارت دیگر خدمات پیامکی ابزاری است که راه ارتباطی میان بانک مشتری را تسهیل کرده و برخلاف ابزارهای ارتباطی دیگر مانند همراه‌بانک یا اینترنت‌بانک، بهره مندی از آن برای تمامی اقشار جامعه بسیار ساده است. به کارگیری خدمات پیامکی توسط بانک‌ها در سال‌های گذشته موجب شده است از حجم مراجعه به شعب بانک‌ها کاسته شود و همچنین استفاده از کاغذ نیز کاهش یابد.

امروزه دیگر استفاده از این خدمات بدیهی بوده و جزء لاینفکی از خدمات بانکی به‌شمار می‌رود. امکاناتی که سامانه پیامکی ویژه بانک‌ها به مشتریان ارائه می‌دهد شامل موارد مختلفی است. اطلاع‌رسانی برداشت و واریز وجه به حساب مشتری، پیامک‌های مناسبتی و یادآوری زمان واریز اقساط به مشتریان از جمله موارد مذکور است. با این حال می‌توان گفت که خدمات پیامکی بانک‌ها مانند هر خدمت دیگری هزینه‌هایی دارد. هزینه پیامک بانکی، کارمزدی است که مشتری در ازای دریافت خدمات پیامکی بانک با رضایت خود به بانک می‌پردازد.

درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی دولت

یکی از نکات قابل‌توجه در زمینه میزان تعرفه پیامک بانکی آن است که این تعرفه بر اساس بخشنامه بانک مرکزی تعیین می‌شود. به عبارت دیگر هیچ بانکی، پیش از تصمیم بانک مرکزی در این زمینه، حق افزایش هزینه مذکور را ندارد. نکته دیگر آن است که بخشنامه بانک مرکزی در این زمینه از سال ۱۳۹۹ تاکنون تغییری نکرده است. در واقع طبق اعلام بانک مرکزی تعرفه هزینه هر پیامک بانکی ۳۰ تومان به اضافه هزینه پیامک یا آبونمان سالانه است که با اخذ رضایت مشتری دریافت می‌شود.

بررسی اطلاعات جداول بودجه سال ۱۴۰۲ نشان‌دهنده آن است که قیمت هر پیامک ۳۰ریال افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین درآمد دولت از این محل در سال‌جاری ۶۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. به عبارت دیگر علاوه بر قیمت هر پیامک، مبلغ ۳۰ ریال از اســـتفاده کنندگان خدمات اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات مخابراتی دریافت و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۶۰۱۵۴ نزد خزانه داری کل کشور واریز می‌شود. این درآمد حاصله، متناسب با وصول تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و سامان‌دهی کودکان کار و خیابانی در اختیار سازمان بهزیستی قرار می‌گیرد و ۵۰۰۰ میلیارد تومان باقی مانده صرف شبکه ملی اطلاعات توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌شود.

در هفته گذشته خدمات ارسال پیامکی، برای مثال پیامک مربوط به واریز و برداشت وجه از حساب مشتریان، ناگهان قطع شد. این مساله، یعنی قطع شدن خدمات ارسال پیامک با نارضایتی مشتریان بانک‌ها همراه بود. اما دلیل اصلی قطع شدن پیامک‌های بانکی چه بود؟ گفته می‌شود دلیل اصلی این مساله اعلام تعرفه‌های جدید سرویس‌های پیامکی اپراتورها بوده است. برای مثال شرکت ارمغان راه طلایی به‌عنوان اپراتور پیام کوتاه همراه اول، تعرفه‌های پیامکی را به یکباره دو برابر کرده است. پیش از این یعنی در فروردین ماه سال‌جاری برخی از سرویس‌های پیامکی مشتریان خود را نسبت به افزایش نرخ تعرفه پیامک آگاه کرده و اعلام کرده بودند که طبق ابلاغ اپراتورها و به دنبال افزایش سراسری هزینه پیامک، پلتفرم‌ها در سال‌جاری ناچار به افزایش تعرفه ارسال پیامک هستند.

گفته می‌شد که قیمت هر پیامک افزایش ۱۰۰ درصدی خواهد داشت. در سال گذشته اغلب پلتفرم‌ها هزینه‌ای حدود ۴۰تومان را برای هر پیامک در نظر می‌گرفتند؛ بنابراین انتظار بر آن بود که این عدد پس از افزایش ۱۰۰ درصدی به حدود ۸۰ تومان برسد. در همین ایام امیر محمدزاده‌لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درباره افزایش دوبرابری تعرفه پیامکی هشدار داد و گفت: «افزایش دو برابری تعرفه پیامک‌های تجاری توسط برخی از اپراتورهای همراه که در نهایت از جیب مردم هزینه خواهد شد به هیچ وجه قابل قبول نیست.» با این حال یکی از گلایه‌های اصلی بانک‌ها در حال حاضر عدم‌اعلام رسمی این افزایش نرخ است. به عبارتی بانک‌ها هم به افزایش دو برابری تعرفه انتقاد دارند، هم آنکه می‌گویند این نرخ باید از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصویب و اعلام شود.

پاسخ سرویس‌های میزبان نیز آن است که افزایش نرخ فعلی از سوی مگفا اعلام شده و شرکت‌های خدمات‌دهنده تابع نرخ اعلام‌شده هستند. آن‌ها می‌گویند از اردیبهشت ماه امسال افزایش ۱۰۶ درصدی نرخ ارسال پیامک به آن‌ها ابلاغ شده است. این به معنای آن است که حتی اگر بانک‌ها شرکت ارائه‌دهنده سرویس پیامکی را نیز عوض کنند، در شرایط فعلی تغییری حاصل نمی‌شود. تنها در صورتی هزینه‌ها کمتر خواهد شد که شرکت‌های میزبان به مشتریان خود تخفیفی ارائه دهند و این به معنای تغییر نکردن صورت مساله است. به همین دلیل می‌توان نتیجه گرفت که در صورت اعلام رسمی افزایش تعرفه‌های پیامکی اپراتورهای خدمات‌دهنده، تغییراتی مبنی بر افزایش نرخ‌های کارمزد ارسال پیامک به مشتریان بانک‌ها اعمال شود.(دنیای اقتصاد)

هزینه پیامک بانکی چیست؟

در سال‌های اخیر، استفاده از تلفن‌های همراه، بسیار رواج داشته و با توجه به قابلیت‌هایی که این ابزار، در اختیار افراد قرار می‌دهد، نظیر سیستم اطلاع رسانی از طریق پیامک، بسیاری از نهادهای دولتی و خصوصی، من جمله بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، تصمیم گرفتند تا برخی از خدمات خود، را با کمک سیستم پیامکی تلفن همراه انجام دهند.

در همین راستا، خدمات پیامک بانک، در سیستم بانکداری نوین، طراحی و اجرا شد که به موجب آن، بسیاری از خدمات بانک‌ها، به ویژه، خدمات مربوط به اطلاع‌رسانی در خصوص موجودی حساب افراد در انواع سپرده بانکی، بعد از هر تراکنش بانکی، نظیر خرید، واریز یا برداشت، از طریق پیامک، به مشتریان، اطلاع‌رسانی می‌گردد.

بدین ترتیب که در زمان افتتاح حساب یا پس از آن، مشتری، با انتخاب یا درخواست فعال‌سازی خدمت اس‌ام‌اس بانک و پس از موافقت با پرداخت آبونمان سالانه این خدمت، که به طور معمول، در پایان هر سال، از موجودی حساب فرد، توسط بانک کسر می‌شود، می‌تواند، بلافاصله یا لحظاتی بعد از هر تراکنش بانکی، به وسلیه پیامکی که از سمت سیستم بانکی، برای او ارسال می‌گردد، از موجودی حساب خود، بعد از هر اقدام، نظیر خرید، واریز، برداشت یا کارت به کارت، مطلع شود.

کارمزد جدید بانکی بابت خدمات غیرحضوری

کارمزد جدید بانکی بابت صدور کارت به‌شکل غیرحضوری، هفت هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است تا قبل از بخشنامه جدید بانک مرکزی، کارمزد صدور کارت شش هزار تومان بود

کارمزد اعلام مانده‌حساب بابت تا روز چهارم تیر ۱۲۰ تومان بود از حالا به‌بعد به‌خاطر هر مرتبه درخواست باید ۱۴۴ تومان بپردازید. اگر بخواهید ۱۰ گردش آخر را به‌شکل غصرحضوری چک کنید، کارمزد خدمات بانکی به ۲۶۵ تومان می‌رسد که این یکی تا الان ۲۴۰ تومان هزینه داشت.

کارمزد پیامک بانکی یکی دیگر از مواردی که در بخشنامه جدید دستخوش تغییراتی شده است؛ تا الان بانک‌ها کارمزد سرویس پیامک خودشان را به دو شکل موردی و آبونمان سالانه حساب می‌کردند، اما از روز چهارم اجازه دارند برای ارائه خدمات پیامک، کنار هزینه‌ای که باید به اپراتور‌ها دهند، ۳۰ تومان کارمزد بگیرند.

کارمزد انتقال وجه کارت به‌کارت دست‌کم ۱۲۰ تومان نسبت به قبل بیشتر شده است. تا الان اگر رقم کارت به‌کارت کمتر از یک میلیون بود، باید ۶۰۰ تومان کارمزد می‌دادید و بابت هر یک میلیون اضافی، ۲۴۰ تومان به میزان کارمزد اضافه می‌شد. به‌این ترتیب اگر مثلا رقمی معادل هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کارت به‌کارت می‌کردید، دو هزار و ۲۸۰ تومان محاسبه می‌شد. حالا بانک‌ها می‌توانند برای جا‌به‌جایی ارقام زیر یک میلیون تومان، ۷۲۰ تومان بگیرند و برای هر یک میلیون تومان اضافی، ۲۸۰ تومان دیگر کارمزد دریافت کنند.

کارمزد کارت به‌کارت کردن حالا با شیوه جدید برای همان مبلغ هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، از دو هزار و ۲۸۰ تومان به دو هزار و ۶۸۰ تومان می‌رسد. کارمزد بانکی بابت کارت به‌کارت کردن مبلغ ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان، تا الان سه هزار و ۹۶۰ تومان بود، اما پس با ابلاغ بخشنامه کارمزد جدید خدمات بانکی، به چهار هزار و ۶۴۰ تومان می‌رسد.

انواع خدمات هزینه کارمزد قدیم هزینه کارمزد جدید 
صدور انواع کارت الکترونیک شش هزار تومان هفت هزار و ۲۰۰ تومان
صدور کارت هدیه سه هزار تومان سه هزار و ۶۰۰ تومان
اعلام مانده‌حساب ۱۲۰ تومان ۱۴۴ تومان
اعلام مانده‌حساب و ۱۰ گردش آخر ۲۴۰ تومان ۲۶۵ تومان
کارت به‌کارت کمتر از یک میلیون، ۶۰۰ تومان/ هر یک میلیون اضافی، ۲۴۰ تومان کمتر از یک میلیون ۷۲۰ تومان/ هر یک میلیون اضافی ۲۸۰ تومان
انتقال وجه پایا ۲۰۰ تومان تا دو هزار و ۵۰۰ تومان ۲۴۰ تومان تا سه هزار تومان
صدور کارت المثنی قبل انقضا

 

هزار و ۵۰۰ تومان
فعالسازی اینترنت بانک و همراه بانک

 

هزار  تومان
احراز هویت غیرحضوری

 

۱۰ هزار تومان
افتتاح حساب جاری و کوتاه‌مدت پنج هزار تومان شش هزار تومان
صدور دسته‌چک هر برگ ۲۰۰ تومان+ هزینه تمبر شش هزار تومان+ هزینه تمبر
مسدود کردن کارت حضوری و غیرحضوری سه هزار تومان سه هزار و ۶۰۰ تومان/ سه هزار و ۳۰۰ تومان

کارمزد انتقال وجه با کمک پایا، پیش از این یک‌صدم درصد ارزش کل تراکنش بود، اما حالا با صدور مجوز رسمی، دست بانک‌ها اجازه دارند تا به‌خاطر هر تراکنش دست‌کم ۲۴۰ تومان و البته نهایتا سه هزار تومان کارمزد بگیرند. سقف کارمزد انتقال وجه ساتنا هم که برای جابجایی ارقام بزرگ طراحی شده، با ابلاغ بخشنامه جدید کارمزد بانکی به ۲۵ هزار تومان می‌رسد. ثبت و استعلام چک بانکی تا الان کارمزد نداشت، اما برای اولین بار به فهرست کارمزد خدمات بانکی اضافه شده است. طوری که اگر بخواهید حضوری در شعبه یک چک را ثبت کنید یا استعلام بگیرید، باید بابت هر برگ چک پنج هزار تومان کارمزد بدهید. کارمزد ثبت و استعلام غیرحضوری چک صیادی هم ۱۰ هزار تومان به ازای هر برگه محاسبه می‌شود.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 90028

  • محمود خواجوی

    با سلام . صدور کارت المثنی قبد از تاریخ انقضا پانزده هزارتومن که به اشتباه هزار و پونصد تومن درج فرمودید .

  • ناشناس

    چه کشور گل وبلبلی شد از انفجار نور فقط نورش مانورهای بنفش بود روحانیت کور شدند بنظرم وسیله نقلیه رو جمع کنید تمام شهر ها رودخانه بزنید تا کشتی دزدان دریای کامل بشوند مسولین ودولت خوب عوضی الان همه میرم پولشون رو نقد میکنند بر میکردیم به غار نشینی اشغال

  • اسماعیل

    خاک بر سرما که هم پولمان بدیم بانک‌ها استفاده کنن هم پول پیامک بدیم وقتی پیامک نبود باید میرفتیم بانک بصورت رایگان پرینت می‌گرفتیم بخاطر راحتی بانک‌ها پیامک اوردن ولی پولش ملت باید بدن زورتان میچرخه هر چقدر میتونید فشار بیارید

  • حمیدرضا

    خب دیگه کمبود بودجه بانک ها و ناترازی به همین راحتی حل شد شما فقط تعداد کارت به کارت های بیش از یک میلیون تومان در روز حساب کنید خدا بده برکت

  • یزدان

    واقعا عالیه دزدی به همین سادگی یک روز نبود یه خبر خوب به مردم بدی تو این 40سال یه بار هم خبر خوبی به مردم میدادین

  • ناشناس

    صدهزاررحمت به نزول خور گندش رو درآوردن خاک بر سرتون بااین بانکداری اسلامیتون.ری.....

  • کوروش

    توی حکومت بی عدالت چی گرون نشده، آیافقط پیامک بانکی گرون شده از هرطرف دولت داره ملت بدبخت سرکیسه میکنه، البته برای جیرهخورای دولت مهم نیست، چون ازطرف دیگری حمایت میشن، روز به روز حق وحقوق جیرهخورای خودش اضاف میکنه تا جیرهخوراهم از این طرف هوای حکومت داشته باشن، فقط خدابه فریاد قشر بیکار وبی درآمد برسد،

  • اسماعیل

    سلام گرانی لحظه ای شده بدون حساب معلوم نیست مملکت کی اداره میکند اخه حقوق من بازنشسته چقدر مگر اضافه شده کمبود بانکها را داشتیم که ۰۰۰

ارسال نظر