جلسه سرنوشتساز برای قیمت خرید تضمینی گندم و پبرداخت مطالبات گندمکاران | افزایش قیمت گندم این هفته ابلاغ میشود؟
جلسه کمیته تخصصی گندم و جو سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، برای اصلاح قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی برگزار میشود.
قیمت گندم همچنان بدون تغییر مانده است. تعلل در اصلاح قیمت گندم، نگرانیهایی را در خصوص قاچاق گندم و جایگزینی این محصول به عنوان خوراک دام و طیور ایجاد کرده است. تعیین تکلیف افزایش قیمت گندم، نرخ خرید تضمینی گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران، همچنان به جایی نرسیده است و درخواست کشاورزان برای افزایش قیمت گندم در حال پیگیری است. قیمت گندم و نرخ نهایی خرید تضمینی گندم در حالی همچنان تعیین نشده است که اختلافها سر قیمت گندم در روزهای اخیر، به کمبود آرد و نان در برخی شهرها و استانهای ایران تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: خبر خوش و دستور فوری وزیر جهاد برای پرداخت مطالبات گندمکاران | قیمت گندم افزایش یافت؟
براساس آخرین برآوردها، حداقل قیمت گندم و نرخ منطقی خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومان است. جلسه کمیته تخصصی گندم و جو سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، یکشنبه «11 تیر ماه 1402» برای اصلاح قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی برگزار میشود. نتیجه جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس و شورای قیمتگذاری در خصوص قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی گندم هفته آینده اعلام میشود.
پیگیریها برای اصلاح قیمت گندم ادامه دارد
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: جلسه کمیته تخصصی گندم و جو سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، یکشنبه «۱۱ تیر ماه ۱۴۰۲» برای اصلاح قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی برگزار میشود.
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابرآخرین آمار، از ابتدای فصل برداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۹۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ تا ۲۱ درصد رشد داشته است.
به گفته او، مطالبات گندمکاران بر مبنای نرخ علی الحساب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تا اول تیر ماه پرداخت شده است و امیدواریم مابقی مطالبات هرچه سریعتر پرداخت شود.
هاشمی ادامه داد: پیگیریها برای اصلاح قیمت پایه خرید تضمینی گندم همچنان ادامه دارد که امیدواریم هرچه سریعتر اعلام شود چراکه میزان خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم، تابع اصلاح قیمت خرید و پرداخت مطالبات گندمگاران است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: یکشنبه جلسه کمیته تخصصی نرخ گندم و جو برای سال زراعی آینده برگزار میشود تا قیمت کارشناسی اعلام شود؛ همچنین نتیجه جلسه کمیسیون و شورای قیمتگذاری هفته آینده اعلام میشود.
افزایش قیمت گندم به کجا رسید؟
بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی معتقدند که علیرغم شرایط مساعد تولید گندم نسبت به سال قبل، اما تعلل در اصلاح قیمت نگرانیهایی را در ارتباط با قاچاق و جایگزینی این محصول به عنوان خوراک دام و طیور ایجاد کرده است.
با وجود گذشت چند هفته از دستور رئیس جمهور مبنی بر پیگیری آنی قیمت خرید تضمینی گندم، اما این موضوع به بهانه های مختلف محقق نشده است که تعلل در ادامه این روند زمینه را برای قاچاق گندم، احتکار در انبارها و جایگزینی این محصول به عنوان خوراک دام و طیور فراهم می کند.
با روی کار آمدن محمدعلی نیکبخت به عنوان وزیر جهاد کشاورزی، انتظار تشکلها و کشاورزان بر آن است که هرچه سریعتر با تشکیل جلسه شورای قیمتگذاری، اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم تعیین تکلیف شود تا نگرانی کشاورزان و شایعات درباره اصلاح قیمت به پایان برسد.
بنیاد ملی گندمکاران بارها اعلام کرده است که امسال تولید گندم به بیش از ۱۲ میلیون تن می رسد که با احتساب نیاز واحدهای خبازی و صنف و صنعت خودکفایی بار دیگر محقق خواهد شد، هرچند حفظ این دستاورد مهم مستلزم اصلاح قیمت خرید و پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران است چراکه تاخیر در اصلاح نرخ و ورود دلالان به چرخه خرید، نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
با توجه به تاکید نمایندگان مجلس و اعضای شورای قیمت گذاری بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم انتظار می رود که هرچه سریع تر جلسه شورا تشکیل شود چراکه پرداخت بهای گندم با نرخ علی الحساب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان انجام می شود که این امر منجر به نارضایتی کشاورزان و بیرغبتی آنها نسبت به تحویل گندم به مراکز خرید شده است.
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر بررسیهای میدانی از مزارع گندم پیشبینی میشود که امسال تولید گندم به بالای ۱۲ میلیون تن برسد، اما برآورد دقیقی در خصوص میزان خرید تضمینی گندم نمی توان داشت چراکه نرخ خرید تابع اصلاح قیمت و پرداخت بهموقع مطالبات گندمکاران است.
او گفت: از وزیر جهاد کشاورزی تقاضا داریم که هرچه سریع تر جلسه شورای قیمت گذاری تشکیل شود تا با اصلاح قیمت، کشاورزان به کشت تولید گندم امیدوار شوند.
هاشمی ادامه داد: براساس آخرین برآورد حداقل قیمت منطقی خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومان است که امیدواریم هرچه سریع تر مصوب و ابلاغ شود تا نگرانی کشاورزان مرتفع شود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به قیمت پایین خرید تضمینی گندم و ورود دلالان به عرصه خرید شاهد قاچاق گندم به آن سوی مرزها و جایگزینی با خوراک دام هستیم که این امر تهدید جدی برای تولید محسوب می شود.
بنابر قانون خرید تضمینی، کشاورزان مجاز به فروش محصولات کشاورزی در بازار هستند و در صورت نبود تقاضا، دولت مکلف به حمایت از کشاورزان در قالب خرید تضمینی است، درحالیکه اکنون با جلوگیری از انتقال گندم از استانی به استان دیگر و شهر به شهر دیگر این قانون را وتو کرده اند.
قیمت خرید تضمینی گندم هرچه سریعتر باید بازنگری شود
قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: گرچه قرار بود این هفته جلسه شورا تشکیل شود، اما بنابر آخرین شنیده ها به هفته آینده موکول شده که امیدواریم در جلسه هفته آتی قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح و ابلاغ شود.
به گفته رئیس اتاق اصناف کشاورزی، اگر نرخ خرید تضمینی گندم بنابه هر دلیلی اصلاح نشود، بدون تردید سال آینده کشت گندم کاهش مییابد چراکه کشاورزان رغبتی به کشت این محصول استراتژیک ندارند.
پیشهور ادامه داد: با توجه به افزایش هزینههای تولید، قیمت خرید تضمینی گندم هرچه سریعتر باید بازنگری شود؛ ما به اصلاح قیمت خرید امیدوار هستیم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: گرچه دولت به بهانه کمبود منابع مالی اقدام به اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم نکرده است، اما هرچه سریعتر باید منابع را تامین کند.
گرچه قیمت ۱۷ هزار تومان به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم در جلسه شورای قیمت گذاری مصوب شد و براساس قانون رئیس شورا که در آن زمان آقامیری به عنوان سرپرست وزارت جهاد کشاورزی حداکثر تا ۲ هفته باید نرخ جدید را ابلاغ میکرد، اما به بهانه کمبود منابع مالی این امر صورت نگرفت.
جلال محمودزاده، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت در ارتباط با خرید گندم قانون خرید تضمینی را اجرا نکرده است که این امر تهدید جدی برای کشت این محصول استراتژیک در سال زراعی آینده محسوب می شود.
به گفته او، دولت براساس نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بهای خرید تضمینی گندم را پرداخت می کند که این امرمنجر به نگرانی کشاورزان شده است.
محمودزاده ادامه داد: براساس آنالیز هزینه تمام شده و بررسی های کارشناسی، قیمت واقعی خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومان است که متاسفانه این نرخ هنوز ابلاغ نشده است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اگر نرخ واقعی گندم اعلام نشود یا پرداخت مطالبات با تاخیر صورت گیرد، کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز خرید ندارند که در نهایت گندم تولیدی روانه دامداری ها می شود یا واسطه ها پس از خرید اقدام به قاچاق و احتکار در انبارها می کنند.
به گفته او، وزارت جهاد هرچه سریعتر با تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری باید نرخ واقعی گندم را تعیین کند که متاسفانه در این خصوص تاکنون شفاف عمل نکرده است و همین امر منجر به نارضایتی و شایعات متعدد در بین کشاورزان شده است.
محمودزاده گفت: اگر قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح نشود، در این بین تنها دولت متضرر می شود چراکه در شرایط کنونی که کشورها برنامه ای برای فروش ندارند، دولت چگونه می تواند کسری نیاز کشور را تامین کند.
علی رغم پیگیری تشکل ها و بنیاد ملی گندمکاران در خصوص اصلاح قیمت خرید از بهمن ماه و برداشت و خرید تضمینی گندم از اوایل فروردین، اما موضوع اصلاح قیمت هنوز به جایی نرسیده که این امر نگرانی هایی را ایجاد کرده است که استمرار این روند دولتمردان را در تامین گندم نان کشور دچار چالش خواهد کرد.
مملکتی که قیمت یک چیپس ۱۰۰گرمی با ۲کیلو گرم گندم یکی باشه کاشت گندم حماقت محض است .
من که دیگه امیدی به افزایش قیمت ندارم خداوکیلی تسویه حساب 11500همشو دادم بدهکاری خودش امیدوار 15بودیم که اونم نا امیدمون کردن
اگر قیمت گندم اصلاح نشود امسال که حدود20 روز دیگر زمان برداشت گندم ما است به سیلو تحویل نخواهم داد...... سال آینده هم گندم کشت نخواهم کرد.!
بابا دولت دیواری کوتاه تر از کشاورز ندید که بهش ضور بگه
گندم بذر8ماه پیش نقد کیلوی 17700به کشاورز فروختن حالا کیلوی 11300بعد 2ماه به کشاورز دادن
مغازه دار کود سم به هر نرخی که دوست داره میفروشه هیچ نظارتی روی کارشون نیست فقط روی نرخ خرید محصول کشاورز بد بخت زحمت کش همه دولت بسیج میشن که کشاورز با کمر به زمین بزنن که بی تدبیری خودشون سر کشاورز بزارن تا کی بی عدالتی خدااااااااااااااااااااات