بازار داغ شایعات بنزینی ؛ تأیید و تکذیب سهنرخیشدن قیمت بنزین
خبر سهنرخیشدن قیمت بنزین پس از تکذیب توسط تسنیم، توسط نهادها و اشخاص دیگر نیز تکذیب شد.
طی چند روز گذشته، خبری مبنی بر سهنرخیشدن قیمت بنزین در فضای مجازی منتشر شد. البته این خبر تاکنون بارها تکذیب شده است.
نشردهنده افزایش قیمت بنزین این خبر، کانال خبری تسنیم اقتصادی در تلگرام بود. به همین دلیل ساعتی بعد از انتشار این خبر، خبرگزاری تسنیم چنین خبری را تکذیب کرد و کانال تسنیم اقتصادی را بیارتباط با رسانه خود دانست. البته این تنها خبر بنرینی این روزها نیست قرار است کارت سوخت بنزین نیز حذف شود و دریافت بنزین با کارت بانکی صورت گیر
براساس خبری که این کانال منتشر کرد، مصرف هر باک تا ۳۰ لیتر به مبلغ لیتری ۳ هزار تومان، از ۳۰ لیتر تا ۶۰ لیتر به مبلغ لیتری ۷ هزار تومان و از ۶۰ لیتر به بالا به مبلغ هر لیتر ۱۸ هزار تومان محاسبه میشود. به عبارت دیگر، افرادی که بیش از یک باک در ماه مصرف سوخت دارند، بایستی بخش عمده بنزین خود را به قیمت ۱۸ هزار تومان و بدون سهمیه بنزین خریداری کنند.
بیشتر بخوانید : ماجرای بنزین ۷ هزارتومانی چیست
با فرض اجراییشدن این پیشنهاد، شاهد افزایش چندین برابری قیمت بنزین خواهیم بود. اگر مصرف ماهانه هر خودرو را 100 لیتر بنزین در نظر بگیریم، به رقم 210 هزار تومان میرسیم. البته این مسئله درحالی رخ میدهد که 60 لیتر آن سهمیهبندی و 40 لیتر آن آزاد باشد. با استفاده از روش سهنرخی، هزینه لازم برای پرکردن باک بنزین خودروها به میزان 100 لیتر در ماه، به بیش از یک میلیون تومان افزایش مییابد. به عبارت دیگر، افزایش قیمت 5 برابری را در این حوزه شاهد خواهیم بود. مطابق تجربه گذشته، افزایش قیمت بنزین بر همهچیز – از کرایه تاکسی تا هزینه مواد غذایی – تأثیر میگذارد.
بازار داغ شایعات قیمت بنزین
خبر سهنرخیشدن قیمت بنزین پس از تکذیب توسط تسنیم، توسط نهادها و اشخاص دیگر نیز تکذیب شد. برای مثال، «مصطفی نخعی»، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در روز 25 ام تیرماه این موضوع را تکذیب کرد. او به این موضوع اشاره کرد که افزایش قیمت حاملهای انرژی بایستی در بودجه سال 1402 گنجانده شود و مورد توافق دولت و مجلس قرار گیرد.
بااینحال چنین گفتهای لزوماً صحیح نیست؛ چرا که اکنون شورای هماهنگی سران سه قوا اختیارات بیشتری را در اختیار دارد و میتواند قوانین جدیدی را بدون نیاز به تصویب مجلس، اجرا کند. همین مسئله باعث میشود تا بازار شایعات پیرامون قیمت بنزین داغ باشد. افزایش قیمت بنزین و بازگشت سهمیهبندی در سال 1398 نیز از همین رویه پیروی کرد. افزایش نرخ بنزین در بودجه درج نشده بود اما از ماه هشتم سال بهصورت یکشبه اجرایی شد.
طی چند ماه گذشته، اخبار بسیاری پیرامون قیمت بنزین و دستکاری آن منتشر شدند. همچنین چند طرح آزمایشی برای تخصیص سهمیه سوخت به افراد یا عرضه بنزین با کارت بانکی نیز اجرا شد. درحالحاضر نیز کارت سوخت بنزین از مدارک تحویلی خودروهای صفرکیلومتر حذف شده است و مالکان این خودروها بایستی برای دریافت کارت سوخت، در دفاتر پلیس+10 درخواست ثبت کنند. بنابراین بسیاری از مردم اعتقاد دارند انتشار این اخبار و سپس تکذیب آنها یا اجرای طرحهای متفاوت، گامی در جهت آمادهسازی افکار عمومی پیرامون افزایش قیمت بنزین یا تغییر در فرایند سهمیهبندی است.
بااینحال خبری مبنی افزایش دقیق و رسمی قیمت بنزین تا این لحظه اعلام نشده است.
اظهارات جدید وزیر کشور درباره قیمت بنزین
وزیر کشور هرگونه احتمال درباره افزایش قیمت بنزین را رد کرد.
احمد وحیدی در حاشیه مراسم هفته بهزیستی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین، اظهار کرد: این موضوع کاملاً شایعه است و خلاف واقعیت؛ هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت در این زمینه برنامهریزی برای آینده دارد یا احتمال دو - سه نرخی شدن بنزین وجود دارد یا نه، تاکید کرد: خیر؛ اصلا دولت برنامهای در این زمینه ندارد.
ارسال نظر