زندگینامه : علی مطهری

علی مطهری، فرزند سوم آیت الله مرتضی مطهری در بهمن ۱۳۳۶ درخیابان ری تهران متولد شد.

زندگینامه : علی مطهری

علی مطهری، فرزند سوم آیت الله مرتضی مطهری در بهمن ۱۳۳۶ درخیابان ری تهران متولد شد. مطهری در سال ۱۳۵۵ تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان علوی در رشته ریاضی به پایان رساند و در رشته مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تبریز پذیرفته شد.

پس از شهادت پدر در اردیبهشت ۱۳۵۸ خود را به دانشگاه علم و صنعت ایران منتقل کرد و نزدیک به یک ترم به تحصیل خود ادامه داد و پس از آن ادامه تحصیلش با مطرح شدن انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها مواجه شد.

مطهری در سال ۱۳۵۹، به نویسندگی در صدای جمهوری اسلامی پرداخت و تا سال ۱۳۶۲ با سازمان صداوسیما همکاری داشت.

علی مطهری,همسر علی مطهری,زندگینامه علی مطهری

پس از انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه ها رشته تحصیلی خود را در رشته مکانیک و گذراندن ۸۱ واحد درسی، تغییر داد و خود را به دانشکده الهیات دانشگاه تهران یعنی یکی از پایگاه‌های استاد مطهری منتقل نمود و تحصیلات خود را تا اخذ درجه دکترا در رشته فلسفه و کلام اسلامی ادامه داد و از سال ۱۳۷۵ در همین دانشکده به تدریس پرداخت و عضو هیئت علمی گروه فلسفه این دانشکده شد.

علی مطهری از سال ۱۳۵۸ تدوین و انتشار بیش از ۶۳ کتاب جدید از استاد شهید مطهری را به ثمر رساند و توانسته است نمایندگی مردم تهران در مجلس هشتم و نهم و دهم در پرونده کاری خود ثبت کرده است.

مطهری در سال ۱۳۶۰ با نوه شیخ جواد انصاری از هم عصرهای امام خمینی عقد کرده و در سال ۱۳۶۲ زندگی مشترک را با وی آغاز کرد.

 حاصل این ازدواج ۴ فرزند به نام‌های مرتضی، رضا، زهرا و لیلا است، همچنین خواهر وی، به نام فریده مطهری همسر علی لاریجانی است.

این نماینده مجلس در سال های اخیر همواره خبرساز و جریان ساز بوده است؛ در مجلس هشتم رهبری استیضاح مرحوم کردان و طرح سوال از رئیس جمهوری را برعهده داشت. علاوه بر این، در تدوین طرح اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما، طرح جامع رسانه، طرح اصلاح تعطیلات رسمی کشور همکاری داشته و طرح اصلاح ماده ۱۲ قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان را نیز در صحن علنی مجلس به تصویب رساند. از خبرسازترین اتفاقاتی که وی در سال های اخیر انجام داده است، پیگیری مساله حصر بوده است. 

علی مطهری از چهره‌های شاخص سیاسی بود، که به مجلس هشتم راه یافت. در این دوره، ابتدا صلاحیت علی مطهری برای نامزدی در انتخابات رد شد، اما در پی رایزنی‌ها و تجدیدنظر خواهی‌ها،  شورای نگهبان رأی به صلاحیت وی، برای ورود به رقابت‌های انتخاباتی داد.او بعدها به جهت سیاسی به اصلاح طلبان نزدیک تر شد و حتی در لیست های انتخاباتی انان قرار گرفت.

وی از نمایندگان فعال مجلس هشتم بود و در استیضاح علی کردان،  وزیر کشور دولت نهم، به همراه احمد توکلی نقش مهمی را برعهده داشت. او در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۰ در اعتراض به رسیدگی نشدن به طرح سئوال از رئیس‌جمهور در مجلس، در خصوص عملکرد وی از جمله برداشت غیرقانونی پول از بانک مرکزی ایران، از سمت نمایندگی مجلس استعفاء داد، ولی درخواست استعفایش رای نیاورد.

 در اسفند ۱۳۹۰، در مناظره‌ای با حمید رسایی، (از اعضای جبهه پایداری انقلاب اسلامی و حامیان محمود احمدی‌نژاد) اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان تظاهرات اعتراضی در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ (یک روز پس از برگزاری نماز جمعه به امامت رهبر انقلاب) بیش از ۶۰ نفر بوده‌است. وی چند روز پیش از این مناظره، از دانشجویان بسیجی تجمع‌کننده در مقابل مجلس، با عنوان ساندیس‌خور یاد کرده بود، لقبی که منجر به شکایت سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از وی شد. او در این مناظره، با اشاره به این‌که مدیریت بحران اعتراضات پس از انتخابات را ضعیف خواند، اضافه کرد که به همین دلیل رهبری نیز مجبور شد که وارد عرصه شود و شعار‌ها در نهایت علیه وی مطرح شد

انتخابات نهم مجلس

در انتخابات مجلس نهم، علی مطهری همراه با افرادی، چون علی عباسپور و حمیدرضا کاتوزیان، ائتلاف جدیدی با عنوان جبهه صدای ملت را تشکیل داد و اقدام به ارائه یک فهرست انتخاباتی جداگانه کرد. علی مطهری درباره علت تشکیل این ائتلاف گفت: اگر جبهه پایداری به وحدت تمکین می‌کرد و فهرست نمی‌داد، سایر گروه‌ها هم این کار را نمی‌کردند. اما آن‌ها از اول زیر بار اتحاد نرفتند. وقتی یک گروه فهرست انتخاباتی مجزا می‌دهد، این حق برای دیگران هم ایجاد می‌شود و عدالت حکم می‌کند که دیگران هم بتوانند لیست بدهند.

پس از اعلام موجودیت این جبهه انتخاباتی، خبرگزاری جهان‌نیوز، نزدیک به علیرضا زاکانی، نوشت: علت عدم حضور این افراد در لیست جبهه متحد اصول‌گرایان «بخاطر مواضع عجیب آن‌ها در دوران فتنه و پس از آن بوده‌است». علی مطهری تنها نماینده مجلس شورای اسلامی است که در دوران وکالتش، دو مرتبه از جانب قوه قضائیه ایران، علیه وی اعلام جرم شده‌است.

استراق سمع

صبح روز سه‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۲ مسوول دفتر مطهری متوجه تغییراتی در دفتر از جمله در پنجره کولر می‌شود. به همین خاطر پنجره را باز و کشف می‌کند که پشت کانال کولر، دستگاه‌های مختلف استراق‌سمع و دوربین فیلمبرداری نصب‌شده‌است. بنابراین علی مطهری از ورود مخفیانه افرادی از یک نهاد اطلاعاتی به دفتر کارش خبر داد که شبانه دوربین و تجهیزات استراق سمع را در اتاق او جاسازی کرده بودند. مدتی بعد، مطهری از حیدر مصلحی،  وزیر اطلاعات دولت دهم ایران، به سبب این نفوذ که به اعتقاد مطهری توسط نیرو‌های تحت امر وی انجام شده‌است، انتقاد کرد.

در نهایت در روز ۲۴ آذر همان سال، مطهری در وبگاه شخصی خودش خبر از برکناری مدیرکل یکی از معاونت‌های وزارت اطلاعات و معاون او خبر داد. مطهری در این بیانیه ضمن تشکر از سید محمود علوی، وزیر اطلاعات جدید ایران، وعده تغییر گفتمان آن وزارتخانه در دوره علوی از زبان خود وزیر خبر داد.

مطهری نماینده مردم تهران,علی مطهری,ازدواج علی مطهری

انتخابات مجلس دهم

علی مطهری در ۲ دی ۱۳۹۴ با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور، نامزد انتخابات مجلس دهم شد، اما در مراحل اولیه، صلاحیتش از سوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به استناد بند‌های ۱ و ۳ ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی یعنی «اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی» رد شد. او به رد صلاحیتش اعتراض کرد. شورای نگهبان در تجدید نظر راجع به صلاحیت‌ها، صلاحیت او را تأیید کرد.

نهایتاً در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، علی مطهری، در لیست سی نفره ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان: گام دوم در تهران حضور داشت و توانست با کسب ۱٬۴۴۷٬۷۱۳ رأی، در رتبه دوم تهران، وارد مجلس دهم شود. تمام سی نفر اعضای این لیست در تهران در دور اول وارد مجلس شدند.

نایب رئیس دوم مجلس دهم

در ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ و در جریان رای‌گیری انتخابات هیئت رئیسه دایم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، علی مطهری با کسب ۱۳۳ رای نایب رئیس دوم مجلس دهم شد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 1912

ارسال نظر