غضنفر آبادی: دوربینهای نیروی انتظامی زنان برهنه و نیمهبرهنه را شناسایی میکند
نیروی انتظامی یک سری وظایفی دارد؛ به جز بحث عفاف و حجاب باید حتما سارقین، ضاربین و قاتلین را پییگری کند. در این موضوع خاص اگر کسی برهنه یا نیمه برهنه باشد، نیروی انتظامی حضور پیدا میکند و فرد را جلب میکند. در سایر موضوعات نیروی انتظامی با ابزارهای روز از جمله دوربین، متهم را شناسایی و پرونده تشکیل میدهد. گشت ارشاد به معنای اینکه افراد را بگیرند و ببرند و هدایت کنند در لایحه ما نیست ولی اگر نیروی انتظامی از قوانین دیگری استفاده کند، به ما مربوط نیست.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره حضور گشت ارشاد در لایحه حجاب و عفاف به دیدهبان ایران گفت: گشت ارشاد را من نمیدانم منظور چیست ولی نیروی انتظامی یک سری وظایفی دارد؛ به جز بحث عفاف و حجاب باید حتما سارقین، ضاربین و قاتلین را پییگری کند. در این موضوع خاص اگر کسی برهنه یا نیمه برهنه باشد، نیروی انتظامی حضور پیدا میکند و فرد را جلب میکند. در سایر موضوعات نیروی انتظامی با ابزارهای روز از جمله دوربین، متهم را شناسایی و پرونده تشکیل میدهد. گشت ارشاد به معنای اینکه افراد را بگیرند و ببرند و هدایت کنند در لایحه ما نیست ولی اگر نیروی انتظامی از قوانین دیگری استفاده کند، به ما مربوط نیست.
روز گذشته فراکسیون اکثریت مجلس، به نوعی مجلس را دور زد و به اصل ۸۵ شدن لایحه حجاب و عفاف رای داد. لایحهای که افکار عمومی نسبت به آن حساسیت دارد حال قرار است در پشت درهای مجلس، به دور از چشم باقی نمایدگان و خبرنگاران، توسط اعضای دو کمیسیون فرهنگی و قضایی مجلس بررسی و تصویب شود، به شورای نگهبان ارسال و درصورت تایید به صورت آزمایشی اجرا شود. موسی غضنفرآبادی، رئیس این کمیسیون ویژه است که پیشتر محسن برهانی، حقوقدان از او و جلیل محبی و محمد باقر قالیباف، به عنوان سه ضلع این لایحه یاد کرده بود. در ادامه خلاصه حرفهای غضنفرآبادی را میخوانید.
اسامی موافقین و مخالفین موجود است. اگر صحن را هم دیده باشید آنهایی که به اصطلاح «دو دو و چهار چهار» میگفتند مشخص است. اکثر نمایندگان با حریت و قدرت رای دادند و مطرح کردن چنین بحثهایی بیشتر گمانهزنی است و راه به جایی نمیبرد.
چنانچه نمایندگان مطالبه کنند، آیا کمیسیون تخصصی حاضر به پخش زنده جلسات میشود؟
مجلس تصویب کند ما در خدمتیم.
اصل ۸۵ ای شدن این لایحه با طرح صیانت مقایسه میشود درصورتی که طرح صیانت به کمیسیون مشترک فرستاده میشد که ترکیبی با اکثریت موافق و اقلیت مخالف بود ولی این لایحه به کمیسیون تخصصی میرود که اعضایش جزو طراحان و موافقان آن هستند بنابراین نماینده مخالفی وجود ندارد.
به هر حال ممکن است کلیات را قبول داشته باشند اما با برخی از موضوعات مخالف باشند. خود من هم برخی از موضوعات را قبول ندارم.
در این صورت نماینده مخالف لایحه در جلسات حضور ندارد.
بله بعضی از نمایندگان مخالف اصل 85 شدن این لایحه بودند و برخی هم ممکن است با کلیاتش مخالف باشند. فعلا اصل 85 شدن این لایحه را آورده است. آنهایی که مخالف کلیات هستند، تعدادشان اندک است. به هرحال قانون اساسی این اختیار را به مجلس و امروز هم مجلس این اختیار را به کمیسیون قضایی داده است.
اشاره کردید که با برخی از موارد این لایحه مخالف هستید، با چه مواردی از آن مخالفت دارید؟
در برخی از موضوعاتش من مخالف هستم که برخی اصلاح شده است. مربوط به جزئیات است که با ویرایشها تغییر پیدا کرده است.
آقای برهانی، حقوقدان از شما و جلیل محبی و محمدباقر قالیباف به عنوان سه ضلع این لایحه نام برده است. نظرتان چیست؟
تعجب میکنم از کسی که خودش را حقوقدان میداند ولی انقدر سواد قانونگذاریاش پایین است. مجلس مثل جاهایی که آقای برهانی کار میکند نیست که یک ضلعش آقای برهانی و دو ضلع دیگرش اصلاح طلبان و مشارکتیها باشد. مجلس مشارکت میکند و سه ضلع ندارد. ما در مشهد و تهران با صاحبنظران و کارشناسان تمام دستگاهها جلسه داشتیم. بررسی لایحه حجاب در مشهد و تهران انجام شده است.
یعنی شما نقشی در بررسی لایحه حجاب نداشتید؟
من رئیس کمیسیون هستم ولی فقط مدیریت جلسه را برعهده دارم و هیچ اعمال نظری در موضوعات ندارم. دوستان نظرات خود را مطرح میکنند و رایگیری صورت میگیرد. آقای محبی هم به عنوان کارشناس مرکز پژوهشها ممکن است نظرش رای بیاورد یا نیاورد. آقای قالیباف هم به عنوان رئیس مجلس در جلسات کمیسیون شرکت نکردند ولی ما نگاهمان اصل 85 ای بود و ایشان هم گفتند طبق قانون درخواست خود را مطرح کنید. ما فقط درخواست خود را مطرح کردیم و در صحن هم رای داد. این طرز صحبت کردن خلاف علم، اخلاق، جامعه، روح مجلس و قانونگذاری است. توصیه من به ایشان این است که از این نوع بیاناتی که برای خودشان بد است، اجتناب و سرجنگ با مردم و نظام را تمام کنند.
آقای برهانی همچنین عنوان کردهاند که جریمههای نقدی این لایحه کم شده و گشت ارشاد بازگشته است. این مسئله را تایید میکنید؟
کاملا کذب است. گشت ارشاد را من نمیدانم منظور چیست ولی نیروی انتظامی یک سری وظایفی دارد؛ به جز بحث عفاف و حجاب باید حتما سارقین، ضاربین و قاتلین را پییگری کند. در این موضوع خاص اگر کسی برهنه یا نیمه برهنه باشد، نیروی انتظامی حضور پیدا میکند و فرد را جلب میکند. در سایر موضوعات نیروی انتظامی با ابزارهای روز از جمله دوربین، متهم را شناسایی و پرونده تشکیل میدهد. گشت ارشاد به معنای اینکه افراد را بگیرند و ببرند و هدایت کنند در لایحه ما نیست ولی اگر نیروی انتظامی از قوانین دیگری استفاده کند، به ما مربوط نیست.
منبع: سایت دیدهبان ایران
کاش رومرزهای ورودی هم دوربین میذاشتید این همه افغانی عراقی مفت وارد میشن فقط حواستون به حجاب امنیت معیشت رضایت مردم مهم نیست حیف این همه مسولیت به شمادادن