افزایش ۲۵ درصدی استخدام معلمان ازطریق دانشگاههای فرهنگیان و شهیدرجایی
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: طبق مصوبه این کمیسیون سالانه ۲۵ درصد از ظرفیت جذب دانشجو برای استخدام معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی افزایش مییابد تا بتوانیم در پایان برنامه پنج ساله حدود ۱۲۵ درصد رشد در این حوزه داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: طبق مصوبه این کمیسیون سالانه ۲۵ درصد از ظرفیت جذب دانشجو برای استخدام معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی افزایش مییابد تا بتوانیم در پایان برنامه پنج ساله حدود ۱۲۵ درصد رشد در این حوزه داشته باشیم.
محسن زنگنه در تشریح جلسه صبح امروز (چهارشنبه ۲۵ مردادماه) کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: کمیسیون در این نشست مواد ۸۹ تا ۹۲ لایحه برنامه هفتم را مورد بررسی قرار داد. این مواد در رابطه با مباحث مربوط به آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان و مجموعه های تابعه وزارت آموزش و پرورش بود.
وی اضافه کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد سند استانداردسازی و ضوابط کیفی کودکستان ها، مدارس و مراکز آموزش و پرورش در زمینه آموزشی، تجهیزاتی و اداری را تهیه کرده و آن را به تصویب هیات وزیران برساند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم ادامه داد: همچنین مقرر شد بودجه و سرانه مدارس متناسب با نیازها و سطح محرومیت و همچنین کیفیت آموزشی و تربیتی تعیین شود و بر همین اساس این موارد ابلاغ شود. به عبارتی بودجه مدارس براساس شاخص های تعیین شده، مشخص و ارزیابی مدارس براساس شاخص های مورد ذکر خواهد بود.
نماینده مردم تربت حیدریه با بیان اینکه ایجاد بانک جامع سوابق فرهنگی، تحصیلی، آموزشی و مهارتی برای دانش آموزان در قالب پرونده الکترونیکی از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم بود، اظهار داشت: همچنین کمیسیون در راستای ارتقای نظام آموزشی مصوب کرد که رشته های آموزش فنی و حرفه ای و مهارتی و کار دانش و هنرستان های وابسته به دانشگاه ها باز طراحی و توسعه پیدا کند.
زنگنه با بیان اینکه مشارکت بخش های مختلف جهت تسهیل گری و فراگیر کردن انواع روش های تربیتی مانند اردوهای فرهنگی، زیارتی، راهیان نور و اردوهای جهادی از دیگر مصوبات کمیسیون قلمداد می شود، ادامه داد: همچنین کمیسیون مصوب کرد که استفاده از ظرفیت مدارس و معلمان شاغل و بازنشسته واجد صلاحیت در اجرای برنامه های فوق برنامه در ساعات آموزشی و ساعات غیرآموزشی و ایام تعطیل مجاز باشد.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شد منابع حاصله براساس آیین نامه تنظیم شده و درآمد اختصاصی به حساب خزانه واریز شود، بدین معنا که مدارس این امکان را دارند تا ظرفیت های خود را در غیر ساعات آموزشی و حتی معلمان را در اختیار برنامه های فوق برنامه قرار دهند، از این رو منابعی که از این موضوع حاصل می شود، به حساب خزانه واریز خواهد شد و این منابع براساس اصل ۵۳ قانون اساسی در اختیار شهرستان مربوطه قرار می گیرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: همچنین این کمیسیون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را مکلف کرد تا با همکاری سایر دستگاه ها از جمله وزارت راه و شهرسازی در همه استان ها نسبت به ایجاد شهر کودک و نوجوان اقدام کند. این اقدام می تواند، اقدام موثری در ایجاد روش های نو و تربیتی قلمداد شود.
نماینده مردم تربت حیدریه با اشاره به بررسی مبحث آزمون های استخدامی براساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان در کمیسیون تلفیق مجلس بیان کرد: کمیسیون در این بخش مقرر کرد افرادی که در امور آموزشی، پرورشی با مراکز دولتی و غیردولتی همکاری کردند، به ازای یک سال همکاری تمام وقت، ۱.۱ ضریب برای نمره مکتسبه آنها در نظر گرفته شود و همچنین به ازای هر سال اضافه تا ۵ سال، هر سال یک دهم هم به این رقم اضافه شود که در نهایت فردی که در طول ۵ سال سابقه کاری کسب می کند، ۱.۵ ضریب در نمره مکتسبه آنها تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، وزارت آموزش و پرورش مکلف به تخصیص نیروی انسانی، تجهیزات، امکانات و منابع مالی مورد نیاز برای انجمن های ورزشی، فدراسیون های ورزش دانش آموزی و هیات ها شد.
زنگنه اضافه کرد: کمیسیون در بخش جذب بازماندگان از تحصیل با اولویت دوره ابتدایی، مصوب کرد که در این بخش باید تدوین برنامه درسی متناسب با جذب بازماندگان از تحصیل، تهیه و تامین کتب درسی، تغذیه رایگان و منابع آموزشی، حتی اقلامی مانند کیف و کفش در این بخش مدنظر قرار گیرد. همچنین در بخش جذب بازماندگان از تحصیل، موضوع توسعه مدارس شبانه روزی، روستایی و عشایری و استثنایی و آموزش از راه دور با اولویت تامین هزینه های ایاب و ذهاب برای دانش آموزان روستایی و عشایری و استثنایی مدنظر قرار داد.
وی افزود: همچنین کمیسیون مقرر کرد که آموزش و پرورش نسبت به بازمهندسی و اصلاح ساختار تشکیلات اداری متناسب با ماموریت های مقرر از جمله استقرار الگوی مدرسه تراز با تاکید بر پیوند مدرسه با مسجد و سایر مجموعه ها و نهادهای انقلابی، کانون پرورش فکری، اعطای اختیارات مالی و اداری به مدارس، بکارگیری فناوری های نوین، اعطای اختیارات به ادارات کل استان ها در سند تحول اقدام کند. همچنین ۱۵ درصد از اعتبارات آموزش و پرورش غیر از حقوق و دستمزد در این بخش هزینه شود. این موضوع بیشتر به جهت تقویت سایر حوزه های فرهنگی و تربیتی است که مدنظر قرار گرفت.
زنگنه ادامه داد: همچنین کمیسیون، وزارت آموزش و پرورش را مکلف به تدوین چارچوب تقویم و مدیریت زمان آموزش و سایر الزامات آن کرد. به موجب مصوبه بند (ز) ماده ۹۱ لایحه برنامه هفتم توسعه، کمیسیون، آموزش و پرورش را مکلف کرد تا چارچوب تقویم و زمان آموزشی را تدوین کند، البته این تقویم ممکن است شروع و پایان سال تحصیلی را متناسب با رشته تحصیلی و حتی محل جغرافیایی و نوع تحصیل تغییر کند بنابراین عملاً قانون بازگشایی مدارس در اول مهرماه موقوف الاجرا شد که این نشان از ایجاد انعطاف در بخش آموزش و پرورش دارد تا این بخش بتواند نسبت به تنوع بخشی به زمان شروع و اتمام سال تحصیلی در مناطق مختلف اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با اشاره به مصوبات ماده ۹۲ این لایحه تصریح کرد: حمایت از خیرین مدرسه ساز و منظور کردن معادل کمک هایی که خیرین در امر ساخت مسکن و مکان های آموزشی انجام می دهند، از جمله مصوبات در این ماده بود. همچنین ما دولت را مکلف کردیم تا همان مقدار منابع را در بودجه سنواتی لحاظ کند. همچنین کمیسیون مصوب کرد که تمام ساخت و سازها و کارهای عمرانی در حوزه مدارس، ورزش مدارس، دانشگاه فرهنگیان، کانون های پرورش فکری و همه حوزه های آموزشی، تربیتی و فرهنگی که مجوز ماده ۲۳ و مجوز شورای برنامه ریزی استان را داشته باشند، از جمله هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب شود.
زنگنه بیان کرد: همچنین مقرر شد به جهت اهتمام به فرمایش مقام معظم رهبری درباره لزوم استخدام معلمان و فرهنگیان از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، سالانه ۲۵ درصد از ظرفیت جذب دانشجو در این دانشگاه ها افزایش یابد تا ما بتوانیم تا پایان برنامه پنج ساله حدود ۱۲۵ درصد رشد را در این بخش مشاهده کنیم.
ارسال نظر