اگر صبح‌ها معده درد دارید، بخوانید

وجود گاز می تواند یکی از مقصران معده درد باشد، خوشبختانه تجمع گاز پس از بیدار شدن از خواب و آغاز فعالیت های روزانه از بین خواهد رفت.

اگر صبح‌ها معده درد دارید، بخوانید

 وجود گاز می تواند یکی از مقصران معده درد باشد، خوشبختانه تجمع گاز پس از بیدار شدن از خواب و آغاز فعالیت های روزانه از بین خواهد رفت.

سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین دلایل درد شکمی است. التهاب روده ها موجب شکل گیری درد شکمی و ناراحتی می شود.

بیدار شدن از خواب با معده درد موضوع خوشایندی نیست و موجب می شود تا روز بدی را آغاز کنید. معده درد ممکن است مانند نفخ یا احساس سوزش به نظر برسد و گاهی اوقات با حالت تهوع همراهی می شود. 

دلایل بسیاری می توانند موجب معده درد شوند. گاهی اوقات باید برای بررسی دقیق و شناسایی عامل مشکل آفرین به پزشک مراجعه کنید. 

چرا صبح هنگام با معده درد مواجه می شوم؟

۱. سندرم روده تحریک پذیر (IBS) 

سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین دلایل درد شکمی است. التهاب روده ها موجب شکل گیری درد شکمی و ناراحتی می شود. این سندرم می تواند به واسطه بیماری های زمینه ای بسیاری تحریک شود. استرس یا کمبود خواب از جمله محرک های شایع سندرم روده تحریک پذیر هستند. از علائم شایع این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گرفتگی شکمی 

- گاز 

- نفخ 

- اسهال یا یبوست 

- وجود مخاط در مدفوع

۲. گاز

وجود گاز می تواند یکی از مقصران معده درد باشد. خوشبختانه، تجمع گاز پس از بیدار شدن از خواب و آغاز فعالیت های روزانه از بین خواهد رفت. در حالت عادی، هنگامی که انسان خواب است، دستگاه گوارش به فعالیت خود ادامه می دهد. با این وجود، اگر مواد نامناسبی را در طول روز مصرف کرده باشید یا گوارش به خوبی صورت نگرفته باشد، تجمع گاز در طول شب امکان پذیر است و به معده درد صبحگاهی منجر می شود. شام خود را چند ساعت پیش از این که به خواب بروید، میل کنید تا احتمال بروز چنین شرایطی کاهش یابد. 

۳. مشکلات گوارشی بیشتر

مشکلات گوارشی می توانند دلیل معده درد صبحگاهی باشند. بیماری سلیاک که افراد مبتلا به آن توانایی گوارش درست گلوتن را ندارند می تواند در صورت وجود گلوتن در رژیم غذایی به معده درد منجر شود. عدم تحمل لاکتوز که شامل ناتوانی یا دشواری در گوارش محصولات لبنی می شود نیز می تواند عامل معده درد باشد. 

۴. دلایل دیگر

از دیگر دلایل درد شکمی هنگام صبح می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گرفتگی های قاعدگی 

آندومتریوز 

بیماری التهابی لگن 

یبوست 

آلرژی های غذایی 

مسمومیت غذایی 

ویروس معده 

اولسرها (زخم معده) 

فتق 

آپاندیسیت 

بیماری بازگشت اسید معده به مری (GERD) 

سنگ های کلیه 

سنگ های کیسه صفرا

چه زمانی معده درد به یک نگرانی تبدیل می شود؟

اگر یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه می کنید نیازمند دریافت کمک پزشکی هستید. 

حالت تهوع و استفراغ 

درد شکمی که چند روز ادامه داشته است 

تب همراه با درد شکمی 

ناتوانی در انجام کار 

تکرر ادرار 

دفع ادرار دردناک 

احساس درد در معده هنگام لمس آن 

احساس آسیب های شکمی 

چه زمانی به دریافت کمک اضطراری نیاز است؟ 

در صورت مواجهه با یکی از علائم زیر بلافاصله باید کمک پزشکی دریافت کنید:

مشاهده خون در استفراغ 

مشکلات تنفسی 

مشاهده خون در مدفوع 

درد شکمی هنگام بارداری

سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین دلایل درد شکمی است.

پس از یافتن پاسخ پرسش "چرا معده من هنگام صبح درد می کند؟" در ادامه چند درمان موثر برای تسکین این شرایط ارائه شده اند. برخی انواع مواد غذایی می توانند درد شکمی را تسکین دهند.

ماست - گوارش بد یکی از دلایل درد شکمی است. ماست می تواند به بهبود شرایط گوارش کمک کند. ماست یونانی را با اندکی عسل ترکیب کرده و مصرف کنید. این ترکیب می تواند در تسکین سریع ناراحتی و درد شکمی صبحگاهی موثر باشد. شما می توانید این ترکیب را هر روز در صبحانه خود مصرف کنید.

موز - یک ماده غذایی خوب برای کاهش درد شکمی محسوب می شود. موز سرشار از پتاسیم است که به تسکین ناراحتی معده کمک می کند. 

نان تست شیری - این دو ماده زمانی که با یکدیگر ترکیب شوند به کاهش معده درد و ناراحتی کمک می کنند. تهیه تست های شیری ساده است. یک فنجان شیر را گرم کنید و داخل یک کاسه بریزید. نان را تست کنید و اندکی کره بدون نمک روی آن بمالید. نان تست را خرد کرده و در شیر بریزید.

سس سیب- یک ماده غذایی نشاسته ای با اسیدیته کم است. سس سیب یک ماده غذایی خوب برای زمان هایی است که با معده درد مواجه شده اید. این محصول از محتوای بالای فیبر سود می برد و از این رو، مصرف منظم آن می تواند به حرکات خوب روده و دفع مدفوع کمک کند. در موارد اسهال، سس سیب موجب کاهش علائم خواهد شد.

رژیم غذایی CRAP - CRAP مخففی برای گیلاس (Cherry)، کشمش (Raisin)، زردآلو (Apricot)، و آلو (Prune) است. این رژیم غذایی سرشار از فیبر بوده و به تسکین درد معده کمک می کند. 

مواد غذایی نشاسته ای - غذاهای نشاسته ای مانند سیب زمینی، برنج، یا جو دوسر می توانند به تسکین معده درد کمک کنند. این مواد غذایی برای مدتی طولانی در معده باقی نمی مانند و از این رو، ریفلاکس معده را تحریک نمی کنند.

منبع: صد آنلاین

دیگر رسانه ها

کدخبر: 102989

ارسال نظر