راهکار وزارت آموزش و پرورش برای رفع شلوغی کلاسها
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تدریس دروسی که در آن کمبود دبیر وجود دارد توسط معاونان مدارس گفت: با دوشیفته شدن مدارس میتوان تراکم را کاهش داد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تدریس دروسی که در آن کمبود دبیر وجود دارد توسط معاونان مدارس گفت: با دوشیفته شدن مدارس میتوان تراکم را کاهش داد.
به گزارش عرشه آنلاین، عباس سلطانیان؛ مدیرکل دفتر آموزش متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش امروز در نشست نقد و بررسی سن ورود داوطلبان به آموزش و پرورش اظهار کرد: امکان انتخاب افراد دارای شایستگی عمومی و مهارتی باید فراهم باشد و نمیتوان با یک بند درباره ورود به شغل معلمی تصمیمگیری کرد.
وی افزود: در حال حاضر در آموزش و پرورش حداکثر سن ادامه تحصیل و ماندگاری ۲۰ سال است، در دفترچه ثبتنام کنکور اعلام شده حداکثر ۲۴ سال سن تمام برای ورود به آموزش و پرورش ملاک است و در آزمون استخدامی حداقل ۲۰ سال تمام و حداکثر ۴o سال مطرح شده است، البته تبصرههایی دارد که اگر مشمول فردی شود میتواند در ۵۰ سالگی وارد آموزش و پرورش شود.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: نیروهایی داریم که از دوره دوم متوسطه آمده و در ابتدایی تدریس میکنند، در حالی که باید نیاز نیروی ابتدایی را با استخدام معلمان جدید تأمین کرد و این معلمان را به دوره متوسطه برگرداند و کاری که آموزش و پرورش باید انجام دهد، کم کردن از شدت نیاز به معلم است.
سلطانیان با اشاره به دو شیفته شدن مدارس پرتراکم گفت: در مدارس تک شیفته تراکم کلاس درس بالا است و اگر از نوبت دوم استفاده و تراکم را کاهش دهیم میتوانیم از معلمان موجود در آموزش و پرورش استفاده کرد و این کار باعث ارتقای کیفیت آموزش می شود.
وی متذکر شد: تمرکز بر سن نمیتواند خیلی دقیق باشد و باید به سایر مباحث کیفی توجه کرد و برای جذب دانشآموزان نخبه که زودتر فارغالتحصیل میشوند، پایین آمدن سن ورود به دانشگاه فرهنگیان مطلوب است.
سلطانیان در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: بحث کمبود معلم جدیترین مسئله امروز آموزش و پرورش است. با بازنشستگی حجم گستردهای از معلمان در کشور مواجه هستیم.
وی در خصوص عدم وجود سیاستها و برنامههای مؤثر در حوزه توزیع و ساماندهی نیروی انسانی، یادآور شد: تدریس معاونین مدارس در سالهای اخیر شدت پیدا کرد. ما زمانی یک تحلیل انجام دادیم که طبق آن متوجه شدیم در مقطع نظری بیش از ۵۰ هزار ساعت از مجموع ساعات را معاونین مدارس تدریس میکنند. معاون مدرسه وظیفه سنگینی در مدرسه بر عهده دارد و باید متمرکز بر کار اصلی خود شود، از سوی دیگر وقتی اجبار به تدریس معاون مدرسه داریم، معاونین عمدتاً دروسی را برای تدریس بر میدارند که برای آن دبیر ندارند یا دبیری در دانشگاه فرهنگیان برای آن درس تربیت نکردهایم. / تسنیم
ارسال نظر