عوارض خوردن پنیر زیاد چیست؟
زیادهروی در مصرف پنیر یا درواقع استفاده روزانه از انواع پنیرهای چرب (مخصوصا پنیرهای چربی که در تهیه غذاها کاربرد دارند) میتواند پیامدهای منفی و عوارض جانبی مختلفی داشته باشد.
زیادهروی در مصرف پنیر یا درواقع استفاده روزانه از انواع پنیرهای چرب (مخصوصا پنیرهای چربی که در تهیه غذاها کاربرد دارند) میتواند پیامدهای منفی و عوارض جانبی مختلفی داشته باشد.
پنیر یکی از جذابترین و محبوبترین مواد غذایی در سراسر جهان است که در انواع بسیار متنوعی تولید میشود و میتوان از آن در انواع میانوعدهها و وعدههای غذایی اصلی (از صبحانه تا ناهار و شام) استفاده کرد. با اینحال، زیادهروی در مصرف پنیر یا درواقع استفاده روزانه از انواع پنیرهای چرب (مخصوصا پنیرهای چربی که در تهیه غذاها کاربرد دارند) میتواند پیامدهای منفی و عوارض جانبی مختلفی داشته باشد.
بهگفته متخصصان تغذیه، این عوارض میتوانند در عوامل مختلفی ریشه داشته باشند: بالا بودن میزان چربیهای اشباع در پنیرها، ساختار هورمونی محصولات لبنی، واکنش التهابی بدن نسبت به چربیهای اشباع و خطر آلودگی باکتریایی در بعضی از پنیرها. اما این عوارض جانبی دقیقا شامل چه مواردی میشوند؟
۱. احتمال ابتلا به یبوست
زیادهروی در مصرف پنیرها میتواند در درجه اول باعث ابتلا به یبوست شود. پنیرهای مختلف سرشار از چربی و دارای فیبر بسیار کم هستند درحالی که همین ویژگی میتواند سرعت فرایند هضم را کاهش بدهد و شرایط عبور مدفوع از رودهها را سختتر کند. این وضعیت هم درنهایت حرکات رودهای را ضعیف میکند و فرایند دفع را سختتر میسازد. زیادهروی در مصرف پنیر در کوتاهمدت باعث شکلگیری نفخ و در درازمدت هم باعث ابتلا به یبوست مزمن خواهد شد.
۲. احتمال شکلگیری التهاب در بدن
زیادهروی در دریافت کازئین یا همان پروتئینی که در شیر و در پنیر یافت میشود، میتواند با مشکلات مختلفی برای سلامت شما همراه باشد. یکی از مهمترین پیامدهای دریافت اضافی کازئین هم شکلگیری التهاب در بدن است. کازئین میتواند بدن بعضی افراد را به واکنشهای سیستم ایمنی و درنهایت شکلگیری التهاب تحریک کند. این واکنش التهابی هم با طیف وسیعی از علائم نمایان میشود؛ مشکلات گوارشی، مشکلات پوستی، بیماریهای تنفسی و حتی درد مفاصل.
۳. ابتلا به سوزش سردل
پنیرها سرشار از چربیهای اشباع هستند و همین ویژگی میتواند مصرف آنها را با سوزش سردل در افراد مبتلا به ریفلاکس همراه کند. وقتی که خیلی پنیر خورده باشید، چربی زیاد پنیر میتواند بخش تحتانی مِری را شُل کند درحالی که همین عضله خاص باید از برگشتن اسید معده به درون مِری جلوگیری کند. این روند هم باعث احساس سوزش در ناحیه میانی قفسه سینه و گلو خواهد شد. اگر هم کسی به ریفلاکس مبتلا نباشد، با زیادهروی در مصرف پنیرها و تکرار این علائم ممکن است به بیماری ریفلاکس مبتلا شود.
۴. شکلگیری نفخ شدید
افرادی که در هضم محصولات لبنی مشکل دارند، معمولا در فاصله ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه بعد از مصرف محصولات لبنی مختلف مانند انواع پنیرها با نفخ زیادی مواجه میشوند. اگر این مشکل شما را آزار میدهد باید مصرف پنیرها را تا حدود زیادی کاهش بدهید یا اساسا پنیرهایی را انتخاب کنید که هضم سادهتر و راحتتری دارند. افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند هم باید بدانند که با زیادهروی در مصرف پنیرها، تمام لاکتوز موجود در پنیرها بهجای پردازش و جذب توسط بدن به درون رودهها منتقل میشوند. لاکتوز هضمناشده در رودهها نیز با باکتریهای مختلف روده ترکیب میشود و گاز زیادی بهوجود میآورد.
ارسال نظر