ساعت کار مدارس چه تغییری خواهد کرد؟

بر اعلام رئیس ستاد بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش، زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ و بازگشایی مدارس، شنبه «اول مهر» است.

ساعت کار مدارس چه تغییری خواهد کرد؟

ساعت کار مدارس چه تغییری خواهد کرد؟

استاندار تهران با تأکید بر اینکه طرح شناورسازی ساعت کاری ادارات در حال حاضر اجرا می شود و تداوم خواهد داشت، گفت: مدارس طبق برنامه گذشته با همین ساعت‌ها تنظیم می شود.

علیرضا فخاری افزود: صبح‌ها از ساعت ۷ تا ۹ صبح برای افرادی که می توانند وقت خود را تنظیم کنند به مسئولین ادارات این اختیار داده شده که نسبت به اعمال شناورسازی آغاز به کار اقدام کنند.

استاندار تهران درباره ساعت آغاز به کار مدارس نیز گفت: مدارس طبق برنامه گذشته با همین ساعت‌ها تنظیم می‌شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

بر اعلام رئیس ستاد بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش، زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ و بازگشایی مدارس، شنبه «اول مهر» است.

: مدارس مقطع متوسطه اول و دوم نیز از ۷ و ۳۰ دقیقه صبح و مدارس ابتدایی، ۸ صبح باز خواهند شد. مراکز آموزش عالی و پژوهشی و بخش‌های آموزشی وزارت بهداشت اعم از دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها هم از ۸ صبح انشاالله فعالیت خودشان را آغاز خواهند کرد.

محمد مهدی کاظمی رئیس ستاد بازگشایی مدارس وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق قانون، روز اول مهر روز بازگشایی مدارس است، اظهار کرد: اگر اول مهر تعطیل باشد طبیعتا روز بعد از آن مدارس باز می‌شوند اما امسال اول مهر روز شنبه است که تعطیل رسمی هم نیست؛ بنابراین شنبه اول مهر ۱۴۰۲ روز اصلی بازگشایی مدارس است

ساعت رسمی فعالیت مدارس در قانون چگونه است؟ مدیریت زمان آموزش یا تقویم آموزشی مدارس از جمله مؤلفه‌های مهم برنامه‌ریزی آموزشی و تربیتی محسوب می‌شود که تأثیر زیادی بر کیفیت نظام تعلیم و تربیت می‌گذارد. ضمن آنکه بروز حوادث پیش‌بینی نشده چون آلودگی هوا در کلانشهرها، بارش سنگین برف، یخبندان، وقوع سیل، زلزله و نظایر آن، ضرورت اصلاح تقویم آموزشی را دوچندان می کند. 

وجود اقلیم‌های متفاوت در سرزمین پهناور ایران، اتخاذ تصمیمات آموزشی یکسان برای همه مناطق کشور را ناممکن می‌کند. کشور ایران به دلیل عوامل متعددی ازجمله وجود اقلیم‌های مختلف با تفاوت دمای بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد، پهناور بودن در جهت عرض جغرافیایی (شرقی - غربی) و به‌تبع آن تفاوت قابل‌توجه در ساعات طلوع و غروب خورشید، وجود مناطق کوهستانی، ساحلی، بیابانی، جنگلی و فراوانی وقوع حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل تا برف و یخبندان و مسئله جدید آلودگی فصلی هوا، دارای شرایط منحصربه‌فردی است که در کمتر کشوری دیده می‌شود.

 این تنوع ساعات، کار و فعالیت مردمان هر منطقه را متناسب با شرایط تغییر داده، لذا ضرورت دارد برنامه‌های آموزشی و تقویم آموزشی مدارس در عین تبعیت از چارچوب‌های کلان برنامه درسی ملی، برای انطباق با این شرایط تا حدی منعطف و سیال باشند. همانگونه که در دوره شیوع بیماری کرونا نیز مدارس مناطق مختلف کشور به دلیل تفاوت‌های اقلیمی در مواجهه با این ویروس، شرایط متفاوتی داشتند و آن را تجربه کردند که عملاً اتخاذ تصمیمات یکسان برای همه مناطق کشور را ناممکن کرد.

زمان آموزش در اسناد بالادستی از حیث اجرا این‌گونه است: زمان فعالیت کلاسی و آموزشی مدارس در همه نقاط کشور از ابتدای مهرماه تا پایان اردیبهشت‌ماه است. بنا بر بررسی‌های انجام‌شده ساعات کار مدارس دوره‌های مختلف تحصیلی در مناطق مختلف کشور به‌صورت یکسان و به‌صورت زیر است:

ساعات شروع فعالیت مدارس نوبت صبح در همه نقاط کشور و همه دوره‌های تحصیلی عموماً از ۷:۳۰ تا ۸ صبح و ساعات پایان فعالیت مدارس، بسته به یک‌نوبته یا دو نوبتِ مدارس، متفاوت و از ۱۲:۱۰ تا ۱۳ است. 

مدارس ابتدایی نوبت صبح ۷:۳۰ دقیقه تا ۱۲:۱۰ دقیقه و در نوبت عصر ۱۲:۳۰ دقیقه تا ۱۷:۰۵ دقیقه است.

مدارس متوسطه یک نوبته ۷:۳۰ دقیقه تا ۱۳:۱۰ دقیقه است و مدارس متوسطه دو نوبته در نوبت صبح ۷:۳۰ دقیقه تا ۱۲:۴۰ دقیقه و در نوبت عصر ۱۳ تا ۱۸ است.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 106271

ارسال نظر