کار دانش آموزان سخت شد | تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره آزمون مدارس اعلام شد

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش جزئیات برگزاری «ارزشیابی پایشی دانش‌آموزان در پایان هر دوره تحصیلی ۳ ساله» را تشریح کرد.

کار دانش آموزان سخت شد | تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره آزمون مدارس  اعلام شد

کار دانش آموزان سخت شد .سنجش ملی به صورت نمونه آماری و پایان هر دوره ۳ ساله تحصیلی برگزار می‌شود

به گزارش عرشه آنلاین، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش جزئیات برگزاری «ارزشیابی پایشی دانش‌آموزان در پایان هر دوره تحصیلی ۳ ساله» را تشریح کرد.

محسن زارعی معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش درباره برگزاری آزمون‌های پایشی ۳ ساله که یک پایش ملی بعد از هر ۳ پایه تحصیلی محسوب می‌شوند، اظهار کرد: در حال حاضر صرفا می‌توان آزمون امتحان نهایی پایه دوازدهم را به عنوان یکی از بازخوردهای عملکرد نظام آموزش و پرورش محسوب کرد چراکه از آنجا که این آزمون کنترل شده و سراسری است و به صورت استناندارد برگزار می‌شود، می‌توانیم روی آن محاسبه و تحلیل انجام دهیم.

وی ادامه داد: آزمون‌ تیمز و پرلز را هم می‌توان به عنوان بازخوردهای عملکرد نظام آموزش و پرورش محسوب کرد اما اینها آزمون‌های بین المللی هستند، در واقع تاکنون آزمون داخلی که به این شکل برگزار شود و بتوان به آن ارجاع داد را نداشته‌ایم.

هیچ‌کدام از رتبه‌های یک تا ۱۰ کنکور سال قبل معدل ۲۰ نداشتند

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه آزمون نهایی ما همانند آزمون پایه دوازدهم به صورت جامعه آماری برگزار می‌شود، افزود: تا امسال هم حتی آزمون نهایی پایه دوازدهم نقطه توجه و تمرکز دانش آموزان نبود، برای مثال هیچ‌کدام از رتبه‌های یک تا ۱۰ کنکور سال قبل معدل ۲۰ نداشتند در حالی که توانایی کسب این نمرات را داشتند اما امتحان نهایی نقطه توجه و تمرکز آنها نبود.

زارعی تصریح کرد: امسال با توجه به تاثیر قطعی سابقه تحصیلی در کنکور، توجه و تمرکز دانش آموزان روی این امر قرار گرفت. همچنین نمرات این آزمون نیز نظام مبنای تحلیل هم قرار گرفت. ما این آزمون را در پایان ۱۲ سال آموزش انجام می‌دهیم اما اینکه آزمونی داشته باشیم تا بدانیم در دوره‌های مختلف تحصیلی اعم از اول ابتدایی، دوم ابتدایی و یا دوره اول متوسطه، وضعیت چطور است، چنین چیزی نداشته‌ایم. 

 وی با بیان اینکه برگزاری یک سنجش ملی از خیلی قبل مساله آموزش و پرورش بوده است، توضیح داد: برای برگزاری این سنجش، دو شیوه وجود دارد. یک شیوه این است که سنجش به صورت جامعه آماری همانند آزمون نهایی پایه دوازدهم برگزار شود. شیوه دیگر این است که این سنجش مثل آزمون بین الملی تیمز و پرلز به صورت نمونه آماری برگزار شود چراکه این شیوه نیز همان داده‌ها را به ما می‌دهد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش افزود: منظور از سنجش ملی پایشی است که به صورت نمونه آماری در پایان هر دوره  سه ساله تحصیلی یعنی دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی، دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه  طراحی و اجرا می‌شود تا بتوانیم یک باخورد به جامعه دهیم.

وی در ادامه با اشاره به تاکید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر تربیت شش ساحتی دانش آموزان، تصریح کرد: علیرغم این تاکیدات تبلور این تربیت شش ساحتی نه در محتوا و نه در ارزشیابی ما وجود ندارد و هیچ کدام از اینها مبتنی بر شش ساحت نیست. اینکه ابتدا برنامه درسی ما مبتنی بر شش ساحت باشد یا ابتدا ارزشیابی ما مبتنی بر شش ساحت باشد، خود مساله‌ای است.

در پایان هر دوره تحصیلی ۳ ساله ارزشیابی ۶ ساحتی انجام می‌شود

زارعی گفت: این امر در برنامه هفتم آمده این و انشالله تصویب نهایی شود که در صورت تصویب در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله، ارزشیابی شش ساحتی انجام می‌دهیم. این می‌تواند بازخورد نظام در شش ساحت باشد. این ارزشیابی به نظام آموزشی ما جهت می‌دهد که بر اساس شش ساحت در دانش آموزان  آمادگی ایجاد کنند.

معاون وزیر در پاسخ به اینکه این ارزشیابی سال تحصیلی جاری برگزار می‌شود یا خیر؟، تاکید کرد: باید ببینیم در برنامه هفتم تصویب می‌شود یا خیر و در صورت تصویب در ردیف بودجه آن برای اجرا در سال تحصیلی جاری مبلغی در نظر می‌گیرند یا خیر. حتی ممکن است اجرای آن فقط برای یک دوره تحصیلی تصویب شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌ و پرورش، در پاسخ به اینکه سوالات این ارزشیابی به چه شکل طراحی خواهند شد؟، یادآور شد: سال قبل برای یک دوره در پایه ششم این امر را انجام شده بود که هنوز تحلیل آن انجام نشده است اما آن نمونه می‌تواند مبنای خوبی برای ما باشد. از سوی دیگر نمونه‌های آزمون‌های بین المللی نیز هست. در این آزمون ها بخشی از سوالات مبتنی بر عوامل زمینه‌ای اعم از معلم، مدرسه، دانش آموز، والدین و خانواده است. یعنی عملکرد دانش آموز در شش ساحت به چه شکل است. اگر هر کدام از این عوامل نقصی داشته باشند چه آسیبی به عملکرد دانش آموز وارد می‌شود. از این رو ممکن است یک دفترچه سوال مربوط به عوامل زمینه‌ای باشد و یا ممکن است مثل آزمون نهایی تیمز و پرلز مشخص شود که فقط یک یا دو درس برای ارزشیابی در نظر گرفته شود. برای پاسخ به این سوال نیاز است بررسی‌ها انجام شود.

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: ما کاری را در خراسان رضوی نیز به صورت پایلوت شروع کردیم که مربوط به دوره اول ابتدایی است. در این طرح بر اساس اهداف برنامه درسی شایستگی‌های شش ساحتی مد نظر قرار گرفته و ارزشیابی بر اساس آن تعریف شده است. اگر این طرح هم آماده شود ممکن است آن را مبنا برای طراحی ارزشیابی شش ساحتی در پایان هر دوره تحصیلی سه ساله قرار دهیم.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 107571

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • مطی

        شما اگه راست میگید معلم ک مهم هستش رو درست انتخاب کنید اکثر استخدامی ها بدون آموزش اولیه فرستادید سر کلاس ک صرفا دانش آموزان بی معلم نباشند اصلا به فکر کیفیت آموزش نیستید والا

      • محمدی

        بعضی وقت ها بعضی دانش آموزان از درس های خوششون نمیاد ودر آن موفق نمیشن باید ارزیابی کرد که دانش آموز به چی علاقه داره که در همان درس موفق بشه هدف از آموزش باید این باشه که انسان های با انگیزه بار بیاد نه آدم های که یه مشت مطلب بیاموزند که هیچ کدام بدردشون نخوره وطوطی وار حفظ کنند

      • ناشناس

        سلام من امسال بازنشسته شدم به عنوان فردی که ۳۱ سال تدریس کرده وتجربه داره خدمت شما بایقین عرض میکنم که این همه فشار وامتحان وآزمون های مختلف ازآزمون های هفتگی وماهانه و....بدلیل تعدد این آزمون ها نه تنها اثرمثبت نداره بلکه دل زدگی میاره وبه دلیل استرس واضطراب امتحان روح وروان دانش آموزان رو بیمارمیکنه .واقعابسیاری از دانش آموزان بخصوص دردوره ابتدایی به جای اینکه بابازی وتحرک جسمی انرژیشون تخلیه بشه مدام دارن امتحان میدن ومجبورن بدلیل فشارروانی ناشی از رقابت برای ورودبه مدارس خاص از تیزهوشان ونمونه وغیرانتفاعی وقلم چی وکنکور و........الی ماشاءالله هی از این کلنیک روانشناسی به مطب روانپزشکان برن وازسنین پایین شروع به خوردن قرص های روان پریشی کنند .ازمسئولین محترم آموزش وپرورش خواهش میکنم به سلامت روح وروان دانش آموزان بیشتر توجه کنند وبه جای افزایش آزمون ها برخی از آزمون های پرخطر وتنش زا مثل آزمون تیزهوشان وکنکور رو حذف کنند

      • ناشناس

        به اندازه کافی آزمون بیمارگونه وجود داره دیگه لطفا اضافه نکنید

      • زهرا

        شما کاری کنید که حق بچه ها ضایع نشه خواهشا اونایی که با حقه بازی یا پولداری یا سهمیه ایی وارده بهترین رتبه ها میشن رو دستاشونا کوتاه کنید تا حق به حق دار برسه

      • امیرمحمد

        ما که تموم کردیم خدا به اونایی که موندن رحم کنه با این خواب هایی که آموزش پرورش میبینه و فرداش اجرایی میکنه

      • ناشناس

        سلام وعرض ادب خواهش میکنم یک کاری نکنید که بچه هامون اصلا از همین اول قید درس ومدرسه را بزنن ،همینطوری با امتحان مشکل دارن دیگه اگه بخوایید این طرح را اجرا کنید،فاتحه درس ودانشگاه خونده میشه.

      • ماریا

        آقای زارعی امیدوارم روزیکه ازاین سمتها برکنارشدی یابازنشست شدی،نیای بگی چه اشتباهاتی دردوره فلان رییس جمهورکردم،که مابااین حرفای صدمن یه غازت سرپل صراط رهات نمیکنیم،به فنادادی آینده بچه هامون بااین پافشاریهای نابخردانه ات،شماهم رییسیدوهم مرئوس،مردم چکاره ان ازنظرشما؟؟؟دورازجونشون،شلغم

      ارسال نظر