این خبر هشدار است / سیستان و بلوچستان، جوان ترین استان ایران
این استان بر اساس سرشماری سال 95 رتبه نخست جوان ترین استان و کمترین سهم سالمندی کشور را از آن خود کرده است.
سرپرست ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: این استان با ۳.۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال، کم سالمندترین استان کشور به شمار میآید.
علی رحمتی گفت: سیستان و بلوچستان رتبه اول جوانترین استان را در کشور داراست به طوریکه ۶۶.۷ درصد جمعیت را افراد زیر ۳۰ سال تشکیل میدهند از این تعداد ۲۸.۴ درصد جمعیت استان در گروه سنی جوانان (۱۵ تا ۳۰ سال) قرار دارند.
وی گفت: سالانه بیشاز ۹۰ هزار واقعه ولادت در سطح سیستان و بلوچستان به ثبت میرسد.
سرپرست ثبت احوال سیستان و بلوچستان افزود: رتبه آخر سهم سالمندی با ۳.۲ درصد مربوط به این استان هست در حالیکه میانگین کشوری ۶.۴ است.
وی بیان کرد: هفت دفتر پیشخوان خدمات دولت در سیستان و بلوچستان در حال ارائه خدمات ثبت احوال به مراجعان هستند که از این پس با برقراری سامانه الکترونیکی در دفاتر پیشخوان، امکان ارسال درخواست صدور شناسنامه به ادارات ثبت احوال به صورت کاملا مکانیزه امکان پذیر میشود.
شاخص های جمعیتی سیستان و بلوچستان بر اساس آخرین سرشماری
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95 جمعیت این استان با 19 شهرستان به 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر شامل 704 هزار و 888 خانوار رسید که یک میلیون و 401 هزار و 931 نفر از این تعداد مرد و یک میلیون و 373 هزار و 83 نفر زن هستند.
بر اساس این سرشماری یک میلیون و 345 هزار و 642 نفر از مجموع آمار سرشماری سال 95 استان شامل 685 هزار و 163 نفر مرد و 660 هزار و 479 نفر زن در نقاط شهری سیستان و بلوچستان سکونت دارند.
از دیگر شاخص های مهم جمعیتی سیستان و بلوچستان که می توان مورد توجه قرار داد گروه سنی جمعیت استان است به طوری که بر اساس آخرین یافته ها در سرشماری سال 1395 این استان با 67 درصد جمعیت زیر 30 سال جوانترین استان کشور محسوب می شود.
همچنین نگاهی به نرخ ولادت سال های گذشته در سیستان و بلوچستان که همواره بالای 33 نوزاد در هر هزار نفر جمعیت بوده است موید این نکته است که این استان با سه درصد جمعیت بالای 65 سال کمترین سهم سالمندی را در میان سایر استان ها داراست.
میانگین سهم سالمندی در کل کشور برابر با ۶ درصد است.
این استان بر اساس سرشماری سال 95 رتبه نخست جوان ترین استان و کمترین سهم سالمندی کشور را از آن خود کرده است.
این استان همچنین رتبه نخست در نرخ باروری کل افزون بر سه فرزند که در میانگین کشوری 1.8و همچنین بیشترین نرخ خام ثبت کل ولادت با 35 در هر هزار نفر جمعیت را داراست.
در سیستان و بلوچستان در هر شبانه روز بیش از 260 واقعه ولادت و در هر ساعت 11 واقعه ولادت به ثبت می رسد.
همچنین درصد ثبت در مهلت قانونی نسبت به ثبت تا یکسال ولادت در سیستان و بلوچستان نیز 98 درصد است که این میانگین در کشور 98.6 درصد گزارش شده است.
بررسی آمارهای جمع آوری شده از سرشماری نشان می دهد رشد جمعیت در استان از سال 1385 تا 1390 رشد 5.3 درصدی داشته که این عدد در سرشماری سال 1390 تا 1395 به 9.5 درصد افزایش داشته است به طوری که به طور متوسط در هر سال 1.83 درصد رشد نشان می دهد.
از منظر کارشناسان با توجه به ویژگی های خاص جمعیتی سیستان و بلوچستان به نظر می رسد باید تمهیدات لازم برای استفاده از ظرفیت ها و فراهم کردن زمینه برای تفریح، اشتغال و ازدواج جوانان فراهم تا از این توان برای توسعه و رونق منطقه بیش از گذشته بهره گرفته شود.
ارسال نظر