هشدار برای ورود یک مهمان ناخوانده به کشور/آماده باش در ۱۶ شهر

بر اساس پیش‌بینی سامانه‌های جهانی، 16 شهرستان ایران در شش استان طی 5 روز آینده پذیرای برف و سفیدپوش خواهند شد. همزمان با کاهش دما در کشور و فعال شدن سامانه‌های بارشی، پای برف به شهرستان‌های کشور باز می‌شود.

هشدار برای ورود یک مهمان ناخوانده به کشور/آماده باش در ۱۶ شهر

:بر اساس پیش‌بینی سامانه‌های جهانی، ۱۶ شهرستان ایران در شش استان طی ۵ روز آینده پذیرای برف و سفیدپوش خواهند شد.

 همزمان با کاهش دما در کشور و فعال شدن سامانه‌های بارشی، پای برف به شهرستان‌های کشور باز می‌شود.

بر این اساس مطابق با پیش‌بینی‌های سامانه‌های جهانی بر اساس مدل GFS از پیش‌بینی عمق برف کوتاه‌مدت خبر از بارش برف در مناطق شمالی و مرکزی ایران می‌دهد.

*جزئیات بارش برف به تفکیک شهرستان‌های ایران

بر اساس این اطلاعات ۶ استان البرز، مازندران، تهران، اردبیل، سمنان و گلستان طی ۵ روز پیش‌رو بارش برف را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه خواهند کرد. بیشترین بارش برف پیش‌بینی‌شده مرتبط با ۳ شهرستان طالقان، سرعین و چالوس است. از طرفی شهرستان‌های شمیرانات، گرگان، آمل، تنکابن، اردبیل و مشکین شهر در کنار ۷ شهرستان بابل، نور، فیروزکوه، کرج، دامغان، سراب و شاهرود احتمالا طی ۵ روز پیش رو شاهد بارش برف خواهند بود.

مرز میان استان‌های تهران و مازندران طی دو روز گذشته پذیرای بارش برف بوده و پیش‌بینی می‌شود با تداوم این بارش‌ها شاهد دستیابی به ذخایر مناسب آبی در کشور باشیم.

*کاهش برف پیامد تغییرات اقلیمی در ایران است

در این راستا عباس علمداری، کارشناس مسائل اقلیمی به خبرنگار فارس گفت: یکی از مهم‌ترین تبعات تغییرات اقلیم و افزایش دمای هوا، تغییر در نحوه بارش و کاهش سهم برف بوده که زمینه مشکلات گسترده از جمله از میان رفتن یخچال‌های طبیعی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراهم می‌کند.

بر اساس به‌روزترین پیش‌بینی‌های بلندمدت اقلیمی گستره ایران در ۶ ماه پیش رو با احتمال ۵۰ تا ۷۰ درصد بارندگی فراتر از متوسط ۲۱ سال گذشته را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه خواهد کرد. همچنین با احتمال ۴۵ تا ۶۰ درصد طی ماه‌های آینده متوسط دمای کشور نیز فراتر از مقدار نرمال محاسبه شده است.

 هشدار سازمان هواشناسی درباره بارش شدید باران

 سازمان هواشناسی نسبت به تداوم بارندگی در نقاط مختلف کشور و رگبار شدید باران در هفت استان هشدار داد.

 سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و کاهش نسبی دما شنبه (۱۳ آبان‌ماه) در گیلان، مازندران، مناطق مرکزی و شرقی اصفهان و نوار جنوبی یزد و یکشنبه (۱۴ آبان‌ماه) در خراسان جنوبی، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، شمال شرق اصفهان، جنوب یزد و کرمان پیش‌بینی می‌شود.

وزش باد شدید و بارندگی در این استانها از امروز

دراین شرایط جوی اختلال در سفرهای بین شهری، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، وقوع صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال، اختلال در ناوگان حمل و نقل عمومی و خسارت به ماشین‌آلات و محصولات باغی و زراعی دور از انتظار نیست.

بر اساس توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از سفرهای غیر ضروری، پرهیز از تردد و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها در دستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: ادامه فعالیت سامانه‌های بارشی به‌صورت رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت شنبه (۱۳ آبان ماه) در خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، یزد، کرمان، هرمزگان، شمال شرق فارس، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، گلستان، قم، مرکزی، اصفهان، همدان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، یکشنبه (۱۴ آبان‌ماه) در هرمزگان، سیستان و بلوچستان، شمال و شرق فارس، یزد، اصفهان، شرق چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، سمنان، گلستان، مازندران و شرق گیلان و دوشنبه (۱۵ آبان‌ماه) در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، جنوب شرق خراسان رضوی، هرمزگان و نیمه جنوبی کرمان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط آب و هوایی احتمال لغزندگی جاده‌ها، احتمال آبگرفتگی محدود معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب ، وزش باد شدید موقتی، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال تاخیر در پرواز و احتمال خسارت به محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به خودداری از توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 112995

ارسال نظر