راهکار فوری برای نجات یوزپلنگ ایرانی از انقراض
موضوع راهکارهای فوری حفاظت از گونه در معرض انقراض یوزپلنگ آسیایی امروز در سیوهفتمین جلسه شورایعالی محیط زیست بررسی خواهد شد.
موضوع راهکارهای فوری حفاظت از گونه در معرض انقراض یوزپلنگ آسیایی امروز در سیوهفتمین جلسه شورایعالی محیط زیست بررسی خواهد شد.
به گزارش عرشه آنلاین، سیوهفتمین جلسه شورایعالی محیط زیست، امروز با حضور رییس جمهور برگزار خواهد شد.
یکی از دستورات جلسه شورایعالی، موضوع راهکارهای فوری حفاظت از گونه در معرض انقراض یوزپلنگ آسیایی است.
راهکارهایی برای نجات یوزپلنگ ایرانی
در این خصوص حسن اکبری؛ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما در این دو سال برای نجات یوز راههای مختلفی را رفتهایم. ابتدا طرحی را تهیه کردیم و به سازمان برنامه و بودجه دادیم و رایزنیهایی را با این سازمان داشتیم تا بتوانیم اعتبار بهتر و کاملتری را برای حفاظت از یوز بگیریم و کار را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: همچنین وارد مباحث حفاظت مشارکتی با کمک جوامع محلی شدیم و رایزنیهای گستردهای را در زمینه ایمنسازی جاده عباسآباد با راه و شهرسازی داشتیم. در بحث تملک حقوق عرفی، مدیریت چرای دام و... اقدام کردیم اما طبیعی است که برای نجات یوز علاوه بر همافزایی و همگرایی در بین دستگاهها، به منابع اعتباری برای حل مشکل طعمه، امنیت زیستگاه، ایمنسازی جاده و... هم نیاز داریم.
اکبری بیان کرد: تلاشهایی که پیشتر انجام داده بودیم، به نتایجی که بتواند پیشرفت قابل قبولی در حوزه اعتباری و مالی حفاظت از یوز داشته باشد، حاصل نشده بود.
وی با تأکید بر ایمنسازی زیستگاه جاده میامی ـ سبزوار گفت: در نظارتهایی که به همراه همکاران وزارت راه و شهرسازی، استانداری سمنان و بعد از آن هم به همراه دستگاه قضایی از این جاده داشتیم، قرار شد سازمان حفاظت محیط زیست طرح جامعی را برای حفاظت از یوزپلنگ آماده کند و برای تصویب به شورایعالی محیط زیست ارائه دهد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در همین راستا ما طرح جامعی را تهیه کردیم که تمام مسائل زیستگاه، طعمه، جاده و... را دربرمیگیرد. در این سند بسیاری از دستگاهها ازجمله وزارت راه، نیرو، جهاد کشاورزی، استانداریها و... نقش دارند و مهمتر از همه سازمان برنامه و بودجه باید منابع اجرای آن را تأمین میکرد.
اکبری ادامه داد: در جلساتی که به عنوان پیش جلسات شورایعالی برگزار میشود با دوستان به این نتیجه رسیدیم که بردن چنین سندی به شورا حتی اگر مصوبهای هم گذاشته شود، ممکن است در تأمین منابع مالی و در اجرای آن ما را به هدفی که میخواهیم، نرساند. ضمن اینکه شورایعالی فرصت محدودی دارد و زمان اجاره نمیدهد سند عریض و طویلی را ارائه کنیم. در نتیجه قرار شد ما راهکارهای حفاظت از یوزپلنگ را در قالب ۳،۴ درخواست مشخص ارائه کنیم و برای اینها مصوبه بگیریم.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه امروز ۳ پیشنهاد را مطرح میکند. یکی از پیشنهادات ما این است که علاوه بر منابع اعتباری که سازمان برنامه به صورت معمول در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار میدهد، مبلغ ۶۲ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز زیستگاههای اصلی یوز و همینطور زیستگاههای بینابینی تخصیص داده شود.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: این هزینهها میتواند به تأمین خودرو، موتورسیکلت، تامین طعمههای یوز و احیا و علوفهکاری برای تمرکز مهمترین طعمههای یوز مانند آهو و... اختصاص پیدا کند.
اکبری با بیان اینکه پیشنهاد دوم ما استفاده از ظرفیت مشارکت حامیان محیط زیست در موضوع نجات یوزپلنگ است، تصریح کرد: یعنی که شرکتها، افراد و گروههایی که میخواهند به این بحث ورود پیدا کنند و به نجات یوزپلنگ آسیایی کمک کنند، بتوانیم بدون بروکراسیهای اداری و با فراغ بال بیشتری از تمام ظرفیتهای بخش خصوصی برای ایجاد آن استفاده کنیم.
وی توضیح داد: نکته سوم موضوع تامین ویژه نیروی انسانی و اعتبار برای سال آینده است به طوری که ما بتوانیم ۳۰ محیط بان را برای زیستگاه یوز در سال آینده جذب کنیم و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل سایت تکثیر و ایجاد سایت تکثیر در شرایط نیمه طبیعی را فراهم کنیم.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: ما این ۳ درخواست را پیشنهاد دادیم و هر میزانی که این درخواستها و اقدامات تصویب شود، میتواند اثرگذاری خوبی در حوزه نجات یوز داشته باشد.
اکبری خاطرنشان کرد: امیدواریم با توصیههایی هم که رئیس جمهور محترم در این زمینه دارند، همه دستگاهها با همت بهتری نسبت به گذشته جلو بیایند و کمک کنند که ما بتوانیم یوز را نجات دهیم.
ارسال نظر