از این خانه‌های تهران دوری کنید!

خانه‌های موسوم به «پلاک قرمز» محلی برای پاتوق معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر است؛ خانه‌هایی که به عقیده فرمانده فراجا در این خانه را باید با بتن مسدود کرد.

از این خانه‌های تهران دوری کنید!

خانه‌های موسوم به «پلاک قرمز» محلی برای پاتوق معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر است؛ خانه‌هایی که به عقیده فرمانده فراجا در این خانه را باید با بتن مسدود کرد.

به گزارش عرشه آنلاین، اغلب مردم محله هرندی یا دروازه غار در جنوب تهران را با نام مواد مخدر، اعتیاد و انواع آسیب‌ها و بزه‌های اجتماعی می‌شناسند که هر از چندگاهی با اجرای طرح‌های ضربتی پلیس بر سر زبان رسانه‌های می افتد؛ محله‌ای که این روزها با نام خانه های پلاک قرمز هم بر سر زبان ها افتاده است.

محله هرندی که در جنوب بازار بزرگ تهران واقع شده، بین خیابان‌های مولوی، خیام، شوش و ری محصور شده است؛ این محدوده از محله های قدیمی تهران به شمار می رود و هنوز می شود در خیابان ها و کوچه پس کوچه هایش سردرهای قدیمی دوره قاجار را مشاهده کرد همان محله‌ای که بسیاری از چهره‌های صاحب نام هم روزگاری در آنجا زیسته اند.

اما این روزها برای محله هرندی در کنار شوش و مولوی نام خوشی در کار نیست؛ خبرهای خوب از کوچه و خیابان های آن به گوش نمی رسد، در خانه های قرمز، زرد و دودی آنها خبری از سلام و سلامتی رد و بدل نمی شود، دود، مواد، اعتیاد، فساد، قاچاق و سرقت صفت هایی است که مهر آنها بر پیشانی این خانه ها خورده است، خانه هایی که باید در آنها را گِل گرفت.

هرندی زمانی هفت هزار و ۲۰۱ خانواده و بیش از ۳۸ هزار نفر جمعیت داشت اما طی سال های گذشته با افزایش جمعیت مهاجران و اتباع، جمعیت آن تا حدود ۲ برابر افزایش یافته است؛ جریان مقابله با خانه های پلاک قرمز از سال ۱۳۹۵ در دستور کار متولیان مبارزه با مواد مخدر است، خانه هایی که هر بار صحبت از آنها می شود، بحث پلمب و بتن و انسداد نیز به دنبال آن می آید اما به نتیجه دلخواه نمی رسد.

خانه‌های پلاک قرمز چه خانه‌هایی هستند؟

خانه‌های پلاک قرمز به منازلی گفته می شود که مالک مشخصی ندارد؛ خانه هایی خالی که به حال خود رها شده اند و به عنوان محلی برای خرید و فروش مواد و اموال سرقتی خرد، مصرف و توزیع مواد مخدر و پاتوقی برای معتادان استفاده می شوند.

پلیس از سال ۱۳۹۵ تاکنون بارها و بارها طرح مقابله با خانه‌های پلاک قرمز را اجرا کرده و به تبع آن افراد ساکن در این خانه‌ها بیرون شده و در ورودی آنها جوش داده‌شده و با چیدن آجر پلمپ شده اند؛ اگر زن و بچه ای هم در این خانه ها به سر می برند، پلیس آنها را به نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد و بیمه سلامت برای استفاده از خدمات مددکاری و درمانی سپرده است تا دیگر ساکن خانه های آلوده به مواد نباشند.

در شهر تهران بزرگ، شوش، هرندی و مولوی بیشترین تعداد خانه های پلاک قرمز را در خود جای داده اند، خانه هایی که بارها و بارها توسط پلیس شناسایی و پلمب شده اند.

شناسایی خانه های پلاک قرمز

خانه‌های پلاک قرمز با اوصافی که از آن گفته شد، به عنوان یکی از اماکنی که انواع بزه‌های اجتماعی در آن رخ می‌دهد، در هر دوره مورد توجه پلیس و نهادهای ذی‌ربط اجتماعی است تا باری از دوش مشکلات و آسیب های اجتماعی برداشته شود؛ تاکنون نیز طرح های مختلفی برای شناسایی، مقابله و برخورد با مالکان این خانه‌ها و پلمب و مسدود کردن درهای ورودی آن انجام گرفته است که از جمله می توان به اجرای طرح ظفر در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.

در دی ماه همان سال که طرح ظفر اجرا شد، پلیس اعلام کرد که بیش از ٣٠٠ خانه پلاک قرمز که یا متروکه هستند و یا ساعتی برای استعمال موادمخدر یا خرید و فروش آن اجاره داده می‌شوند، در پایتخت شناسایی شده‌اند و حتی گفته شد که مالکان خانه‌ها مشخص و به آنها اعلام شده است که اگر از این خانه ها برای خرید و فروش مواد استفاده شود به نفع دولت ضبط خواهند شد.

حدود یک سال قبل از آن یعنی در شهریور ۱۳۹۹ نیز علی القاصی مهر رئیس دادگستری استان تهران که در آن زمان دادستان کل استان بود، در بازدیدی که از این محل داشت، گفته بود: همه این اماکن رو پلمب کنید تا مالک آنها پیدا شود و اگر پیدا نشد طبق قانون شهرداری‌ها(تملک و تبدیل به احسن) عمل کنید.

القاصی مهر آن زمان از تدوین طرحی خبر داد که در آن ۱۰ دستگاه از جمله استانداری، نیروی انتظامی، شهرداری تهران، مجموعه دادستانی و دادگاه‌ها، شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر، فرماندهی سپاه حضرت رسول الله و دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل زندان ها به عنوان مسئول مستقیم پاکسازی محله هرندی انتخاب و وظایف هر یک از آنها مشخص شده بود.

وی بر این نکته داشت که یکی از مباحث اصلی این محلات پرخطر، بحث بازسازی محیط آن است و باید اقداماتی را در کوتاه مدت و دراز مدت انجام داد تا دیگر جایی برای عرضه مواد مخدر نشود و معتادانی که در این محلات هستند نیز باید جمع آوری شوند.

نگاه قانون برای مقابله با اماکن مرتبط با مواد مخدر

ماده ۱۳ قانون مبارزه با مواد مخدر صراحت دارد که هرگاه کسی واحد صنعتی، تجاری، خدماتی و یا محل مسکونی خود را برای انبار کردن، تولید و یا توزیع مواد مخدر یا «روان ‌گردان‌ های صنعتی غیرداروئی» معد (آماده) سازد و یا مورد استفاده قرار دهد و یا بدین منظور آنها را در اختیار دیگری بگذارد و نیز هرگاه نماینده مالک با اطلاع یا اجازه وی مرتکب این امور شود. موافقت اصولی و پروانه بهره برداری واحد صنعتی یا جواز کسب واحد تجاری و خدماتی مربوط لغو و واحد یا واحدهای مذکور در این ماده به نفع دولت ضبط می‌گردد.

ماده ۱۴ همین قانون نیز تاکید کرده است که هر کس به منظور استعمال مواد مخدر یا «روان ‌گردان‌ های صنعتی غیرداروئی» مکانی را دایر و یا اداره کند به ۲۵ میلیون ریال تا ۷۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و یک تا دو سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم می‌شود. مجازات تکرار این جرم، دو تا چهار برابر مجازات بار اول خواهد بود.

در صورتی که مکان مذکور در این ماده واحد تولیدی یا تجاری و یا خدماتی باشد علاوه بر مجازات مقرر در این ماده، موافقت اصولی و پروانه بهره برداری واحد تولیدی و نیز پروانه کسب واحد تجاری و خدماتی مربوط به مدت یک سال از اعتبار می افتد و در صورت تکرار جرم، واحد مذکور به نفع دولت ضبط می‌شود.

با این صراحت قانونی برای مقابله با اماکنی که به عنوان پاتوق معتادان، قاچاقچیان مواد مخدر و متخلفان استفاده می شود، پلیس و دستگاه قضایی نیز دست بازی برای گل گرفتن خانه های پلاک قرمز دارد، خانه هایی که بیشترین آنها را می توان در قدیمی ترین محله های پایتخت یافت، شوش، مولوی هرندی.

هشدار رئیس پلیس به مالکان خانه‌های پلاک قرمز

سردار احمدرضا رادان فرمانده فراجا در میانه آذرماه بازدیدی از منطقه هرندی داشت و از نزدیک در جریان فضا و فعالیت خانه های پلاک قرمز قرار گرفت؛ پس از آن اعلام کرد: یکی از اقدامات پلیس در بحث معتادان متجاهر شناسایی واحدهای موسوم به پلاک قرمز بود یعنی واحدهایی که رها شده‌اند.

وی ادامه داد: به مالکان آنها هشدار داده‌ایم تا سه ماه نسبت به تعیین تکلیف واحد خود اقدام کنند.

سردار رادان ادامه داد: یکی از مسایلی که اهالی شوش و هرندی با آن روبرو هستند، موضوع معتادان متجاهر است و قول داده‌ایم که این دغدغه را از روی دوش مردم برداریم و در این راستا دستگاه قضایی، شهرداری و حتی مردم محل همراه شدند.

فرمانده فراجا با بیان اینکه خانه های پلاک قرمز پلمپ نشده اند و فقط با مصالح ساختمانی آن‌ها را پوشانده‌اند، اظهار داشت: باید انشعابات آب، برق و گاز این واحدهای پلاک قرمز نیز قطع شود تا به هیچ وجه مکان مناسبی برای گردهمایی این معتادان نباشند.

وی از برنامه پلیس برای استقرار مستمر در محلات شوش و هرندی خبر داد و به این نکته اشاره کرد که توزیع غذا از طرف خیرین در این محلات هم موجب افزایش معتادان شده است.

به نظر می‌رسد که در حال حاضر شناسایی و پلمب خانه‌های پلاک قرمز اولویت اصلی پلیس به عنوان متولی اصلی برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان است به طوری که بر اساس آخرین اعلام فرمانده انتظامی تهران بزرگ، از ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ تاکنون اقدامات مستمری برای پاکسازی محدوده شوش، هرندی و دروازه غار از لوث معتادان متجاهر آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

سردار محمدیان ابعاد پنهان خانه های قرمز در گسترش بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی را چنین توضیح داد: در جریان شناسایی این خانه ها، یک هزار و ۴۰۰ تبعه خارجی که در این خانه‌ها تردد داشتند نیز جمع آوری و در نهایت چند مرکز فسق و فجور هم شناسایی و پلمب شد.

در این ارتباط روح الله حسین آبادی سرپرست دادسرای ناحیه ۲۴ قضایی از تشکیل کارگروه ویژه خانه‌های پلاک قرمز در پلیس موادمخدر خبر داده است؛ در این کارگروه، خانه‌های مذکور به دقت رصد می‌شوند و از مالکان آنها تعهد گرفته می شود؛ شمن آنکه به بنگاه‌های املاک هم نظارت ضورت می گیرد تا خانه‌ها را به افراد بی هویت اجاره ندهند.

منبع: ایرنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 118290

ارسال نظر