ماه رمضان در سال 1403 ، چهل روزه است!

با توجه به این که تعیین ماه مبارک رمضان براساس تقویم قمری صورت می‌گیرد بنا بر تغییرات ماه قمری، مسلمانان سال 1403 شاهد دو ماه رمضان خواهند بود.

ماه رمضان در سال 1403 ، چهل روزه است!

با توجه به این که تعیین ماه مبارک رمضان براساس تقویم قمری صورت می‌گیرد بنا بر تغییرات ماه قمری، مسلمانان سال ۱۴۰۳ شاهد دو ماه رمضان خواهند بود.

ماه رمضان سال ۱۴۰۲ مصادف است دوشنبه ، ۲۲ اسفند که تا ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه پیدا می کند و بار دیگر در پایان سال ۱۴۰۳ و ۱۱ اسفند ماه آغاز می شود 

تاریخ ماه رمبارک رمضان هر سال بین ۱۰ تا ۱۱ روز تغییر می‌کند و به عقب می‌آید؛ بنابراین چرخه‌ی آغاز ماه رمضان با توجه به چهار فصل متفاوت است.

نهمین ماه قمری، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است که نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد. تاریخ ماه رمضان به علت تفاوت تعداد روز‌های سال قمری با تعداد روز‌های سال شمسی در تقویم هجری شمسی در گردش است.

تقویم ما شمسی، اما ماه رمضان ماهی قمری است، به همین دلیل شروع ماه رمضان تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله در تقویم شمسی کشور در گردش است؛ زیرا تعداد روز‌های ماه قمری ۳۵۴ روز و تعداد روز‌های شمسی ۳۶۵ روز و در سال کبیسه ۳۶۶ روز است. به همین خاطر ماه رمضان سال ۱۴۰۳ یک بار در بهار و بار دیگر در زمستان همان سال رخ می‌دهد.

بر این اساس در ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ نیز ماه رمضان جدید  آغاز می‌شود. در واقع امسال شاهد دو ماه رمضان خواهیم بود؛ یک بار در ابتدای سال که گذشن ، بار دیگر در پایان سال.

در ۶ سال آینده اتفاقات جالبی در ماه‌های قمری رخ می‌دهد که باعث داشتن دو ماه رمضان در یک سال هجری شمسی خواهد بود.

بر اساس تقویم گریگوری و محاسبات نجومی، سال ۲۰۳۰ شاهد رویدادی خواهد بود که تکرار نمی‌شود و آن این است که ماه رمضان دو بار خواهد بود. رمضان سال ۲۰۳۰ که مطابق با سال ۱۴۵۱ هجری است از ۵ ژانویه آغاز می‌شود و رمضان بعدی در همان سال ۲۰۳۰ در ۲۶ دسامبر است.

بر اساس محاسبات نجومی، مسلمانان در سال ۲۰۳۰، ۳۶ روز روزه خواهند گرفت که ۳۰ روز آن همان سال در ابتدای سال و ۶ روز در پایان آن سال خواهد بود.

این پدیده که دو بار ماه رمضان در یک سال تقویمی باشد، تا سال ۲۰۶۳ تکرار نخواهد شد. یعنی چرخه‌ی ماه رمضان بعد از ۳۳ سال دوباره اتفاق می‌افتد یعنی در سال ۲۰۶۳.

ماه رمضان امسال ۱۴۰۲ چه تاریخی است ؟

تاریخ ماه رمضان امسال در تقویم شمسی،  قمری ، میلادی به صورت زیر است:

تاریخ آغاز ماه رمضان ۱۴۰۲ در تقویم شمسی

همانطور که در بالا نیز ذکر شد، امسال (سال 1402) در تقویم شمسی دو رمضان داریم.

تاریخ شروع ماه رمضان اول سال 1402 مصادف بود با پنجشنبه ، 3 فروردین [ حَمَل ] 1402

تاریخ شروع ماه رمضان دوم سال 1402 مصادف است دوشنبه ، 21 اسفند [ حوت ] 1402

تاریخ آغاز ماه رمضان ۱۴۰۲ در تقویم ۱۴۴۴ قمری

تاریخ شروع ماه رمضان در سال 1402 در تقویم قمری برابر است با:

ماه رمضان اول :سال 1444 الخمیس ، 1 رمضان 1444 ، 1 / 9 / 1444

ماه رمضان دوم :سال 1445 الإثنین ، 1 رمضان 1445 ، 1 / 9 / 1445

تاریخ شروع ماه رمضان ۱۴۰۲ در سال ۲۰۲۳ میلادی

تاریخ آغاز ماه رمضان 1402 در تقویم میلادی برابر است با :

رمضان اول :2023 March 23 , Thursday، 23 - 3 – 2023

رمضان دوم :2024 March 11 , Monday، 11 - 3 – 2024

چرا ماه رمضان تاریخ ثابتی ندارد؟

ماه رمضان ماه قمری است که در ایران و در تقویم شمسی ما تاریخ ثابتی ندارد و هر ساله در حال گردش است. تعداد روز های شمسی 365 روز و در سال کبیسه 366 روز است اما تعداد روزهای ماه قمری 354 روز است.

نکات جالب در مورد تاریخ ماه رمضان سال های آینده

از سال 1402 تا 1404 باید ایام عید را روزه گرفت و 10 سال طول میکشد تا ماه رمضان کامل با زمستان مقارن شود.

در سال ۱۴۰۴ دو عید فطر خواهیم داشت.

عید سعید فطر ۱۴۰۳ چه روزی است؟

عید فطر از مهم ترین جشن ها و اعیاد مسلمانان و روز اول ماه شوال و در پایان ماه رمضان است. با رویت ماه شوال مسلمانان پس از یک ماه روزه داری و امتناع از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای دیگر در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می طلبند.

در تقویم سال 1403 پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳  و جمعه 24 فروردین عید فطر است

دیگر رسانه ها

کدخبر: 122942

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر