مصرف نوشابه در جهان ممنوع میشود؟
نوشابه، این نوشیدنی شیرین، گازدار و خوشمزه که طرفداران بسیاری دارد، مضرات بی شماری نیز دارد.
نوشابه، این نوشیدنی شیرین، گازدار و خوشمزه که طرفداران بسیاری دارد، مضرات بی شماری نیز دارد.
به گزارش عرشه آنلاین؛ نوشابه یکی از لذت بخشترین نوشیدنیها در سراسر دنیاست که همواره به دلیل مشکلاتی که میتواند برای سلامتی بهوجود آورد، مورد انتقاد متخصصان سلامت قرار میگیرد. با این حال سازمان غذا و داروی آمریکا در یک تصمیم مخاطبپسندی اقدام به ممنوعیت کامل یک ماده مضر در نوشابه ها کرد. این ماده که در نوشیدنیهایی با طعم مرکبات برای حفظ طعم تند آن استفاده میشد، سرانجام برای همیشه در سراسر آمریکا ممنوع اعلام شد.
ممنوعیت استفاده از ماده مضر در نوشابه ها
روغن گیاهی اصلاح شده موسوم به BVO مادهای است که به استفاده از آن به پیشنهاد سازمان غذا و داروی آمریکا ممنوع اعلام شده است. اعلام این ممنوعیت در پی مطالعات سم شناسی اخیری است که استفاده از آن را برای سلامتی مفید نمیدانند.
جیمز جونز، معاون کمیسیون غذای انسانی سازمان غذا و داروی آمریکا در این خصوص توضیح داد زمانی که نتایجی در رابطه با مواد غذایی منتشر میشوند و در آنها ادامه استفاده از برخی مواد را مضر میدانند، آژانس وارد شده و با آزمایشات دیگر به دنبال تایید این موضوع میرود. با تایید شدن موضوع، اقدامات نظارتی را انجام میدهد.
ماده مضر در نوشابه ها
BVO یا روغن نباتی برم دار از دهه 1930 در نوشیدنیهایی با طعم مرکبات به عنوان یک عامل امولسیون کننده استفاده شده تا مطمئن شوند طعمدهنده مرکبات در سطح نوشابه شناور نمیشوند. در طی تحقیقاتی که صورت گرفته، به این نتیجه رسیدهاند که این ماده روغنی میتواند بر ید موجود در غده تیروئید اثر بگذارد. برای چندین دهه مقامات بهداشتی در سراسر جهان نسبت به این موضوع مشکوک بودند و بالاخره مضر بودن آن تایید شد.
البته قبلا نیز گفته میشد که آسپارتام، شیرین کننده موجود در نوشابه ها سرطان زا است که در ادامه همین سازمان غذا و داروی آمریکا این گفته را رد کرد.
ناگفته نماند که BVO قبلا در بسیاری از کشورها مانند هند، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوع اعلام شده است. با این حال مدت زمانی طول کشید تا سازمان غذا و داروی آمریکا بتواند در خصوص آن تصمیم نهایی را بگیرد. این در حالی است که در دهه 1950 همین سازمان این ماده شیمیایی را غیرمضر خوانده و آن را در لیست مواد ایمن قرار داده بود.
مطالعهای در بریتانیا در دهه ۱۹۷۰ نشان میدهد که برم میتواند در ادامه مشکلات قلبی و حتی رفتاری برای فرد ایجاد کند. جمعآوری دادهها در خصوص این ماده فرآیند زمانبری بوده که با گذشت چند سال و مشاهده برخی نتایج، بالاخره سازمان غذا و داروی آمریکا آن را مضر اعلام کرد.
اقدامات شرکتهای بزرگ
البته لازم به ذکر است که شرکتهای بزرگ مانند پپسی و کوکاکولا از دههها قبل استفاده از برم را در نوشیدنی های خود حذف کردهاند. در واقع آنها در طول سالها، برم را با دیگر مواد اصلاح شده جایگزین کردهاند و امروزه تعداد کمی از نوشیدنیها در ایالات متحده حاوی برم هستند.
همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا به دنبال راهکارهایی است تا بتواند از تایید خودکار سرطانزا بودن هر رنگ افزودنی در نوشیدنیها جلوگیری کند و برای این کار نیاز به مقررات سختی دارد.
البته همچنان قسمتی از مراحل تایید مضر بودن برم در نوشابه ها توسط سازمان غذا و داروی آمریکا در حال طی شدن است که میتواند کمی طولانی باشد.
ارسال نظر