بحران بزرگ آموزش و پرورش | خطر در کمین دانش آموزان
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با بیان اینکه ۸۱ درصد کلاسهای درس مستحکم هستند، گفت: احکامی را در خصوص اعتبارات برای بهسازی و شاداب سازی و ایمن سازی مدارس در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادیم، همین روزها کمیسیون تلفیق مجلس در این خصوص بررسی انجام میدهد و امیدواریم اعتباراتی را در این راستا به ما اختصاص دهند.
۳ میلیون دانش آموز در ۱۱۰ هزار مدرسه نامستحکم درس می خوانند
حمیدرضا خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: ۱۹ درصد کلاسهای مدارس نامستحکم هستند. این یعنی ۳۰ هزار کلاس درس نیاز به تخریب، بازسازی و نوسازی دارد. همچنین ۷۰ هزار کلاس درس هم نیاز به مقاوم سازی دارند که حدودا سه میلیون دانشآموز را دربر میگیرد.
وی در ادامه گفت: اگر اعتبارات خاص به سرجمع اعتبارات سازمان نوسازی در این موضوع در برنامه هفتم پیش بینی نشود، با یک ابرچالش مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با بیان اینکه ۸۱ درصد کلاسهای درس مستحکم هستند، گفت: احکامی را در خصوص اعتبارات برای بهسازی و شاداب سازی و ایمن سازی مدارس در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادیم، همین روزها کمیسیون تلفیق مجلس در این خصوص بررسی انجام میدهد و امیدواریم اعتباراتی را در این راستا به ما اختصاص دهند.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا خانمحمدی در خصوص طرح شهید عجمیان (نهضت بهسازی و شاداب سازی مدارس مناطق کمبرخوردار) با بیان اینکه همین روزها کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص اعتبار سازمان نوسازی در برنامه هفتم بررسیهایی را انجام میدهد، اظهار کرد: ۸۱ درصد کلاسهای ما مستحکم و ۱۹ درصد نامستحکم هستند. در قالب ۱۰۴ هزار کلاس درس، ۳۰ هزار کلاس نیاز به تخریب، باز سازی یا نوسازی و ۷۰ هزار کلاس نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارد.
وی ادامه داد: برنامههای پنج ساله توسعه برنامههای کلان هستند و اگر اعتباری خاص از این طریق به سرجمع اعتبارات سازمان یا آموزش و پرورش اضافه نشود دچار ابرچالش میشویم و این امر تحصیل حدود سه میلیون دانش آموز در مدارس را تحت تاثیر قرار میدهد. ما احکام خود را به مجلس پیشنهاد دادهایم و ان شالله در برنامه هفتم تدبیری برای این امر کند.
۸۸۰۰ کلاس درس تهران نیازمند مقاوم سازی
تحصیل دانشآموزان مدارس پرخطر در شیفت مخالف سایر مدارس
خان محمدی با تاکید بر اینکه اولویت اول ما مدارسی است که باید تخریب و بازسازی شوند، افزود: ۸۸۰۰ کلاس درس تهران نیاز به مقاوم سازی دارد. مدارس تهران پر تراکم هستند و اگر اعتبارات با رویکردی که ما پیشنهاد دادیم در برنامه هفتم مصوب شود میتوانیم به سرعت این مساله را حل کنیم. در مدارسی که پر خطر تشخیص داده شدهاند دانش آموزان در شیفت مخالف مدرسه دیگری تحصیل میکنند. امیدواریم حکمی برایمان بگذارند. ما منتظر اعتبارات هستیم. خیرین نیز در تخریب و بازسازی مدارس ما راغب شدهاند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در بخش دیگر سخنان خود درباره طرح شهید عجمیان (نهضت بهسازی و شاداب سازی مدارس مناطق کمبرخوردار)، توضیح داد: در این طرح ۱۰۰ هزار کلاس درس هدف گذاری شده است، از این بین ۲۴ هزار کلاس درس تا الان بهسازی و شاداب سازی شدهاند و تا پایان تابستان امیدواریم ۴۵ هزار کلاس درس به این تعداد اضافه شود. برنامهریزی میکنیم مابقی کلاسها را در طول سال تحصیلی در روزهای پنجشنبه و جمعه انجام دهیم.
ثبت نیاز ۱۴ هزار مدرسه برای بهسازی و شادابسازی
خانمحمدی تصریح کرد: کل مدارس نیازمند شاداب سازی و به سازی توسط سامانه etnab.ir شناسایی میشوند. مدیران مدارس مناطق کم برخوردار نیازهای مدرسه را در این سامانه ثبت میکنند. ۱۴ هزار مدرسه در این سامانه ثبت نیاز کردهاند که ۱۰ هزار مدرسه غربالگری شده است. از این تعداد ۳۷۰۰ مدرسه در حاشیه شهر، ۶۰۰۰ مدرسه در مناطق روستایی، ۴۰۰ مدرسه در مناطق عشایری و ۳۳۰ مدرسه در مناطق مرزی کم برخودار قرار دارد.
به گفته وی، در راستای انجام طرح شهید عجمیان ۱۳ هزار دانش آموز و معلم گروه جهادی تشکیل دادهاند که بتوانند مسائل مدرسه را حل کنند و ۱۴۸۳ گروه مردمی هم در سامانه اتناب ثبت نام و آمادگی خود را اظهار کردهاند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با بیان اینکه مدارس در سه ماه تابستان فرصت برای شاداب سازی دارند تا اینگونه یادگیری دانش آموزان افزایش یابد، توضیح داد: طرح شهید عجمیان برای تقویت مدارس دولتی با استانداردهای بالا است و امیدواریم اعتبارات خوبی جذب و به استانها توزیع کنیم. مردم باید مدرسه را کانون تجمع خود بدانند، برای مثال بعد از ظهرها در مدرسه بسته نباشد و دانش آموزان بتوانند بازی کنند. این ارتباطات باید برقرار شود و آغاز شده است.
تغییرات جمعیتی حاشیه شهرها و تاثیر آن بر جمعیت دانشآموزان مدارس این مناطق
خان محمدی در بخش دیگر سخنان خود توضیح داد: ما تجربه ساخت پیش ساخته یا درجا سازی برای ساخت مدارس را داریم. در کارخانه قطعات بتنی ساخته و در محل کارگاه متصل شوند و به سرعت مدارسی را تحویل دهیم تا بچه ها را از این فضای نامستحکم خارج کنیم. غیر از این امر، شاهد بحث فرونشست در برخی دشتهای ایران هستیم. مثلا در اصفهان نقطهای دچار فرونشست میشود که دولت و مجلس عزم جدی برای تدابیر این امر دارند. ان شاءالله به این منظور، حکم و برنامهای خوب در اختیار سازمان قرار گیرد. از سوی دیگر شاهد تغییرات جمعیتی در حاشیه برخی شهرها مثل حاشیه شهر مشهد و روستای تبادکان هستیم. در حاشیه تهران در اسلام شهر و شهریار و... نیز به شدت تغییرات جمعیتی را رو به افزایش داریم. از سوی دیگر در کشور همسایه جنگی اتفاق میافتد و جمعیتی به کشور ما مهاجرت میکنند که نباید از این موضوعات (افزایش تعداد دانشآموزان اتباع) غافل شد.
تحویل ۱۴۰۰۰ کلاس درس جدید در مهرماه
به گفته وی، در سال تحصیلی جدید حدود ۱۴ هزار کلاس درس تحویل دانش آموزان میشود اما حجم نیازها بیش از این است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، خاطر نشان کرد: مرمت، شاداب سازی و به سازی مدارس از جمله چالشهای ما است. مدارس به دلیل نداشتن سرانه دچار آسیبهایی شدهاند در همین راستا گروه جهادی دانش آموزان را برای شناسایی و حل مسائل مدرسه تشکیل دادیم. طرح شهید عجمیان مدل نوینی در ارائه خدمت است که اولیاء، بسیج دانش آموزی و دانشجویی، خیرین و گروه مردمی، مساجد و پایگاه بسیج محلات، اصناف و هرکسی که خود را مدیون مدرسه محله خود و آموزش و پرورش میداند را پای کار میآورد.
وی افزود: برنامهریزی شده است تا ۱۰۰هزار کلاس درس در فرآیند یک ساله، شاداب سازی و به سازی شوند. کار پیچیده بود ولی الان تقریبا این کار در تمام استانها با مدارس مشخص آغاز شده است. میبینیم نهضت بسیار خوبی شکل گرفته است و دانش آموزان کنار معلمین خود کار انجام داده و مدرسه رنگ میکنند. اگر این کار را با اعتبارات دولتی پیش میبردیم باید یک سال اعتبارات نوسازی را برای این امر میگذاشتیم.
ارسال نظر