هشدار برای علاقمندان به زالو درمانی/ احتمال انتقال ایدز و هپاتیت با زالو
متأسفانه مشاهده میشود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف میکنند.
متأسفانه مشاهده میشود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف میکنند.
به گزارش عرشه آنلاین، رئیس اداره دارو سنتی گفت: زالویی که خارج از زنجیره سلامت تهیه میشود ممکن است از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها یا زالویی باشد که پس از مصرف روی یک بیمار بهدرستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد.
دکتر مریم مشهود رئیس اداره دارو سنتی اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو اظهار داشت: متأسفانه مشاهده میشود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف میکنند.
وی تاکید کرد: این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر داروها و کالاهای سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار کند، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه شود و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.
مشهود همچنین در رابطه با خطرات تهیه زالو از مسیرهای غیرقانونی و بیضابطه نیز اظهار کرد: زالویی که خارج از زنجیره سلامت و تأمین سازمان غذا و دارو تهیه میشود ممکن است که از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها بوده و یا زالویی باشد که پس از مصرف بر روی یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد.
وی ادامه داد: چنانچه بیمار قبلی که زالودرمانی کرده دارای بیماریهای عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماریهای قابل انتقال باشد، زالوهای صیدشده میتوانند این بیماریها را به افراد دیگر منتقل کند.
رئیس اداره دارو سنتی خاطرنشان کرد: با توجه به دستورالعملهای ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو، تنها ۲ روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدومسازی زالوی مصرفشده قابل قبول است.
مشهود گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمالکننده تصور میکند که زالو از بین رفته در حالی که اینطور نیست و در صورتی که معدوم نشود، در طبیعت دوباره به چرخه باز میگردد و میتواند عامل انتقال بیماریها باشد.رئیس اداره دارو سنتی گفت: زالویی که خارج از زنجیره سلامت تهیه میشود ممکن است از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها یا زالویی باشد که پس از مصرف روی یک بیمار بهدرستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد.
ارسال نظر