شوک بزرگ به جامعه ایران/ سن استعمال دخانیات به ۹ سالگی رسید

بنا به اظهارات دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران سن استعمال دخانیات در ایران به 9 سال رسید.

شوک بزرگ به جامعه ایران/ سن استعمال دخانیات به ۹ سالگی رسید

بنا به اظهارات دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران سن استعمال دخانیات در ایران به ۹ سال رسید.

به گزارش عرشه آنلاین،دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: استعمال دخانیات به سن ۹ سالگی تا ۱۰ سالگی رسیده است و بیشتر دختران کشور مصرف می کنند.

نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه باحضور به مناسبت «هفته ملی بدون دخانیات»  و با حضور محمدرضامسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران برگزار شد. 

محمد رضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در این نشست اظهار کرد: هر سال ۳۱ می و  ۱۱ خرداد سازمان بهداشت جهانی را به عنوان روز مبارزه با با دخانیات انتخاب کرده است و جز معدودی کشورهایی هستیم که یک هفته را به مبارزه با دخانیات اختصاص داده ایم و در این هفته با کمک سمن و سازمان ها به موضع دخانیات بیشتر پرداخته و بررسی می‌شود و امسال این هفته از ۵ خرداد. شروع و تا ۱۱ خرداد ماه ادامه دارد. 

وی ادامه داد:استعمال دخانیات به عنوان یک محصول سوداگران در دنیا با اشکال مختلف در حال گسترش یافتن است.‌ امسال شعار سازمان جهانی بهداشت حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر مداخلات  صنعت دخانیات است.

مسجدی با اشاره به اینکه از راه اندازی مرکز مبارزه با استعمال دخانیات چهل سال می گذرد عنوان کرد: استعمال دخانیات به سن ۹ سالگی تا ۱۰ سالگی رسیده است و بیشتر دختران کشور مصرف می کنند. تحقیقات  در سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ نشان می دهد که ۱۳۵ درصد مصرف دخانیات در دختران افزایش پیدا کرده است که باید آموزش و پرورش  به این نکته توجه کنند. 

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به الگوسازی  سلبریتی در فیلم ها و سریال ها گفت: افرادی که سلبریتی هستند دارای مسئولیت اجتماعی هستند و به دلیل محبوبیت و الگو بودن دارای بار مسئولیت اجتماعی مضاعفی هستند و باید صدای آنها در برابر دخانیات بلند باشند. من خواهش می کنم افرادی که در زمینه ورزشی و هنری فعالیت می کند پیام مثبتی به جوانان دهند، زیرا که جوانان آینده کشور هستند و ما باید نسل بدون دخانیات و پاک تربیت کنیم. 

مسجدی بیان کرد: در این مرکز طرح نسل دخانیات کلید خورده است، در کشور ما برخی از افراد به دنبال راه اندازی کارخانه ساخت ویب و سیگار الکترونیکی هستند تا جلوی قاچاق گرفته شود، در حالی که در کشور های دیگر مانع استعمال می شوند و اگر این کارخانه راه اندازی شود، دیگر نمی شود مانع از استعمال دخانیات در کشور شد، استفاده از توتون های معطر ممنوع است و همه کشورها به دنبال ممنوعیت توتون های و قلیان هستند اما در کشور ما در همه جا گسترش یافته است. 

وی افزود: ویب، سیگار الکترونیکی، بابیان و قلیان اکسیژن در کشور ما گسترش یافته است و هرچه که گسترش یافته است ، نمی توان از آن جلوگیری کرد. مصرف قلیان و دخانیات باعث سقط جنین و ناباروری می شود. قلیان دست جمعی منجر به شکستن قبح می شود و به بنیان خانواده ها آسیب می زند. 

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران عنوان کرد: ۱۵ درصد از مردم دخانیات مصرف می کند،  ۸۵ درصد مردم از دخانیات استفاده نمی کنند. طرح پاد پیشگیری از استعمال دخانیات برای دانش آموزان اول دبیرستان اجرا می شود و در اسلام شهر ۸ هزار دادیار داریم و این کار را برای آموزش دانش آموزان انجام می دهیم و در راستای مبارزه و پیشگیری با استعمال دخانیات باید همه جامعه دست به دست هم دهیم  و نسل پاکی را تربیت کنیم. همچنین باید فضای ورزشی را افزایش دهیم تا بتوانیم خلاء ذهنی جوانان را با ورزش پر کنیم.  

مسجدی گفت: با شعار اینکه سیگار الکترونیکی آسیب کمتری نسبت به سیگار سنتی دارد، ترویج کردند که به جای استفاده از این سیگار الکترونیکی توسط افرادی که می خواستند سیگار ترک کنند، توسط جوانان کشیده شد و براساس تحقیقات اگر آسیب ها و بیماری هایی از جمله سکته قلبی و مغزی ویب و سیگارهای الکترونیکی بدتر نباشد، کمتر نیست.

وی افزود: ۳ میلیون دلار کشور برای دخانیات مصرف می شود و نصف این مبلغ سود است و ۳ برابر برای درمان است، هیچ کشوری جز آمریکا به عنوان مافیای دخانیات از این موضوع سود نمی کند، با استاندار استان گلستان تفاهم نامه ای منعقد شد که از زمین های کشت توتون حمایت کنند، در حالی که استان گلستان پنبه کشت می کند. 

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در برنامه توسعه هفتم به گسترش کشت محصولات استراتژیک کشور گفت: زمین های حاصلخیز کشور باید برای کشت محصولات استراتژیک از جمله پنبه و بذرهای روغنی استفاده شود تا بتوانیم به خودکفایی برسیم. 

مسجدی گفت: طبق لایحه سازمان مالیات که در سال ۱۴۰۲ به مجلس داده شد، مالیات سیگار باید  به ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید اما به ۵ هزار میلیارد تومان رسید‌.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 138143

ارسال نظر