دانش آموزان بخوانند/ خبر مهم درباره روند طراحی سوالات امتحانات نهایی
«در چارچوب طراحی سؤالات ذکر شده است که از اهداف کتاب درسی چگونه سؤال طراحی میشود و سؤالات از کدام سطح شناختی است همچنین نمونه سؤالات هم ارائه شده و تکلیف دانشآموز و معلم درباره طراحی سؤالات امتحانات نهایی روشن است. زارعی متذکر شد: اگر دانشآموزان بر اساس چارچوب تعیین شده نسبت به مطالعه اقدام کنند با مشکل مواجه نخواهند شد.»
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، نحوه طراحی سؤالات امتحانات نهایی را تشریح کرد.
به گزارش عرشه آنلاین،محسن زارعی، درباره طراحی سؤالات امتحانات نهایی اظهار کرد: امسال چارچوب سؤالات امتحانات نهایی را برای دانشآموزان منتشر کردیم و این چارچوب مبنای طراحی سؤالات است.
وی افزود: در چارچوب طراحی سؤالات ذکر شده است که از اهداف کتاب درسی چگونه سؤال طراحی میشود و سؤالات از کدام سطح شناختی است همچنین نمونه سؤالات هم ارائه شده و تکلیف دانشآموز و معلم درباره طراحی سؤالات امتحانات نهایی روشن است. زارعی متذکر شد: اگر دانشآموزان بر اساس چارچوب تعیین شده نسبت به مطالعه اقدام کنند با مشکل مواجه نخواهند شد.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طراحان سؤالات امتحانات نهایی موظفند در چارچوب تعیین شده نسبت به طراحی سؤال اقدام کنند، افزود: کتابهای درسی مبنای طراحی سوالات است. زارعی ادامه داد: سال گذشته سؤالات امتحانات نهایی توسط دبیرخانههای کشوری دروس تحلیل شد تا بدانیم آیا سؤالات خارج از کتابهای درسی بود یا خیر و ضریب دشواری چگونه بود.
دبیرخانههای کشوری تأیید کردند که سؤالات در چارچوب کتابهای درسی است همچنین هر چه ضریب دشواری بالاتر باشد، دانشآموزانی که موضوع درسی را به خوبی فهمیده باشند، توانایی پاسخ دادن دارند البته سؤالات محدودی اینگونه هستند. وی متذکر شد: امیدواریم امسال هم شاهد سؤالات استاندارد باشیم و بلافاصله پس از برگزاری امتحان، سؤالات را در معرض قضاوت قرار میدهیم تا در صورت وجود اشکال آن را اصلاح کنیم.
در پایه دوازدهم تا ۲۵ درصد سؤالات، سطوح بالای شناختی را مورد توجه قرار میدهد
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بخشی از سؤالات امتحانات نهایی از سؤالات استاندارد و خوب است و تمام دانشآموزانی که کتاب درسی را مطالعه کردند، میتوانند به آن پاسخ دهند، گفت: بخشی از سؤالات به گونهای است که دانشآموزانی که مطالعه دقیقتر دارند به آن پاسخ میدهند و بخشی از سؤالات سطوح بالای شناختی را مورد توجه قرار میدهد و دانشآموزی که کاملاً به موضوع اشراف دارد میتواند به آن پاسخ دهد.
وی ادامه داد: در پایه دوازدهم تا ۲۵ درصد سؤالات، سطوح بالای شناختی را مورد توجه قرار میدهد و در پایه یازدهم و دهم سهم آن کاهش مییابد، اختیار طراحی سؤالات از سطوح بالای شناختی که ۵ درصد باشد یا ۲۵ درصد بر عهده طراحان سؤالات است. زارعی درباره پرداخت حق الزحمه عوامل برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳ نیز گفت: حق الزحمه با افزایش ۲۵ درصدی پرداخت شده است.
پیش از این سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ امتحانات نهایی توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، گفته بود که : از سالهای آینده برگزاری امتحانات نهایی با سازمان ملی سنجش است.
عبدالرسول پورعباس؛ سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشوردرباره وضعیت برگزاری امتحانات نهایی از طراحی سوالات تا اجرا و تصحیح آن از سال آینده گفت: سازمان سنجش از گذشته در تعامل با وزارت آموزش و پرورش به آنها کمک میکرده است و در سال 1403 مسئولیت برگزاری امتحانات نهایی با وزارت آموزش و پرورش است و تغییری نداریم.
وی افزود: جلسهای را با وزارت آموزش و پرورش برگزار خواهیم کرد تا در حوزه نظارت و اجرای امتحانات نهایی سال 1403 به این وزارتخانه کمک کنیم.
پور عباس ادامه داد: در سالهای آینده امتحانات نهایی وزارت آموزش و پرورش ذیل طراحی و مدیریت سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور است البته برای طراحی روشهای اجرا با وزارت آموزش و پرورش تعامل خواهیم داشت اما مسئولیت برگزاری امتحانات نهایی به طور کامل بر عهده سازمان ملی سنجش است.
سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور بیان کرد: برای برگزاری آزمون استاندارد موارد مختلفی همچون آزمون سازی، اجرا و تصحیح را داریم و برای همه آنها برنامهریزی خواهیم کرد حتی ممکن است در رشتههایی که رقابت میان داوطلبان زیاد است، مدل طراحی سوالات متفاوت با رشتههایی باشد که رقابت در آنها سنگین نیست.
ارسال نظر