اتفاق غافلگیرکننده آب و هوایی 50 سال اخیر در تابستان جهنمی

مناطق نیمه‌شمالی کشور می‌توانند خشک‌تر و مناطق نیمه‌جنوبی می‌توانند افزایش بارش را داشته باشند، اما مداوم و مناسب نیست و سیل‌آساست. تا امروز در 50 سال گذشته زمین حدود یک‌درجه گرم شد، اما مناطقی مانند ایران دوبرابر گرم‌تر شده است؛ یعنی نزدیک به دو درجه.

اتفاق غافلگیرکننده آب و هوایی 50 سال اخیر در تابستان جهنمی

 هواشناسی اعلام کرد از فردا شاهد افزایش تدریجی دما هستیماز پنجشنبه این افزایش تدریجی به نیمه شرقی کشور کشیده می‌شود. امشب و فردا در آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، سمنان، ارتفاعات گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و جنوب سیستان‌وبلوچستان بارندگی داریم. چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده داریم. جمعه هم آسمان اکثر مناطق کشور صاف خواهد بود.

در همین خال روزمامه هم‌میهن گفتگویی با صادق ضیاییان(رئیس مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی) داشته که چند نکته جذاب دارد، نکاتی که احتمالا پاسخی به کنجکاوی‌های اخیر درباره وضعیت متفاوت آب و هوا در ایران است.

به گزارش عرشه آنلاین،فعلاً برای تابستان و پاییز ادامه ورود این سامانه‌ها پیش‌بینی نمی‌شود و البته تابستانی گرم‌تر از میانگین‌ بلندمدت کشوری خواهیم داشت؛ افزایش دمایی نزدیک به یک تا دو درجه که نشان می‌دهد باید منتظر تابستانی گرم‌تر از سال‌های دیگر باشیم. ه‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود دمای هوا نسبت به میانگین بلندمدت کشور، یک تا دو درجه گرمتر باشد. دمای میانگین بلندمدت در ایران هم نزدیک به 27/9 درجه سانتی‌گراد است. این موضوع ممکن است باعث افزایش موارد آتش‌سوزی در مراتع ‌شود، به‌خصوص در مناطقی که بارش‌های بهاره خوبی داشتند و گیاهان رشد کرده‌اند ممکن است افزایش تعداد آتش‌سوزی‌ها در مراتع را داشته باشیم.

بارش‌های اخیر، وضعیت آب کشور را رو به راه کرده؟

بارش‌های بهار امسال بیشتر در جنوب کشور رخ داد و به‌دنبال آن میانگین بارش کشور افزایش یافت، اما باید به این نکته اشاره کنیم که این میانگین بارش، بیانگر وضعیت کشور از نظر بارش نیست؛ چون پراکندگی بارش‌های بهار بسیار نامتناسب بود و بسیاری از استان‌ها در نوار شمالی کشور مانند تهران و البرز بارش‌های کمتر از نرمال داشتند. برخی از استان‌ها کمبود بارش و بسیاری هم بارش‌های فراتر از نرمال داشتند. آیا می‌توانیم بگوییم این موضوع(بارش‌های سه ماه اخیر) می‌تواند شروع روند پربارشی در کشور باشد؟ پاسخ آن خیر است.  آیا این بارش‌ها کم‌آبی‌های ایران را جبران خواهد کرد یا خیر؟ نمی‌توان این بارش‌ها را ترسالی نامید و در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان گفت، سال نرمالی را از نظر میزان بارش‌ها داشتیم. البته در تعریف سال نرمال، بارش‌های زمستانه هم باید مناسب باشد اما ما بارش‌های زمستانه خوبی نداشتیم

کدام ماه تابستان و چقدر باران خواهد آمد؟ وضعیت پاییز چه خواهد بود؟

حداکثر بارش تابستانه در ایران، چهار درصد بارش سالانه است و کشور ما از نظر منطقه جغرافیایی بارش‌های تابستانه زیادی ندارد، اما می‌توانیم سامانه بارشی«مانسون» را در جنوب شرق کشور و در ماه‌های آخر تابستان پیش‌بینی کنیم. ممکن است فعالیت مانسون در این منطقه شروع شود و بارش‌هایی داشته باشیم. ازطرف‌دیگر پیش‌بینی می‌شود که بارش‌های پاییزه هم دیرتر آغاز شود.  در هفته‌های آینده به‌سمت افول این سامانه می‌رویم و تقریباً دیگر می‌توان گفت که سامانه‌های جوی از حالت بهاره به تابستانه تبدیل و الگوهای تابستانه در منطقه ما تقویت می‌شود. 

شمال خشک‌تر می‌شود، جنوب مرطوب‌تر

مناطق نیمه‌شمالی کشور می‌توانند خشک‌تر و مناطق نیمه‌جنوبی می‌توانند افزایش بارش را داشته باشند، اما مداوم و مناسب نیست و سیل‌آساست. تا امروز در 50 سال گذشته زمین حدود یک‌درجه گرم شد، اما مناطقی مانند ایران دوبرابر گرم‌تر شده است؛ یعنی نزدیک به دو درجه.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 139336

ارسال نظر