ماجرای ممنوعیت پخش دوساله سرود «خمینی‌ ای امام»

حمید سبزواری شاعر انقلابی گفت: پخش «خمینی‌ ای امام» دو سال ممنوع بود!

ماجرای ممنوعیت پخش دوساله سرود «خمینی‌ ای امام»

سرود «خمینی‌ای امام» یکی از انقلابی‌ترین سرود‌هایی است که تا به حال ساخته شده است؛ سرودی که خوش‌ساخت، آهنگین و حماسی است.

حمید سبزواری شاعر انقلابی گفت: پخش «خمینی‌ ای امام» دو سال ممنوع بود!

به گزارش عرشه آنلاین، سرود «خمینی ای امام» برای نخستین‌بار در روز ۱۲ بهمن ۵۷ و در لحظه ورود امام خمینی (ره) در حضور استقبال‌کنندگان در فرودگاه مهرآباد توسط یک گروه کر به صورت زنده خوانده شد.

حمید سبزواری ترانه‌سرای این سرود است.

همزمان با آغاز دهه فجر سال ۱۳۹۶، سرود «خمینی ای امام» در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید؛ سرودی که با گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی، بیش از هر ساخته دیگری با نام انقلاب گره خورده است، اما پخش همین سرود انقلابی، در اوایل دهه ۶۰، برای حدود دو سال از رادیو و تلویزیون ایران ممنوع شد.

حمید شاهنگیان که سازنده این سرود است درباره دلیل ممنوعیت پخش این سرود از رادیو و تلویزیون ایران گفته است: «دلیلش این بود که سرود با کلمه «مجاهد» شروع می‌شد! این دستور را یک آدم نفهمی که هنوز هم زنده است و آن زمان در صداوسیما بود، صادر کرد. او اختیار داشت بنویسد با توجه به اینکه با کلمه‌ مجاهد شروع می‌شود، غیرقابل پخش است. بر همین اساس، صداوسیما دو سال آن را پخش نکرد. من به دلیل اینکه خودم این سرود را ساخته‌ام، روی این موضوع حساسیت دارم.»

شاعر این اثر اما، حمید سبزواری؛ پدر شعر انقلاب و شاعر بسیاری از سرودهای دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی است که درباره ماجرای سرودن، نحوه ضبط و تکثیر آن می‌گوید: «سرود «خمینی ای امام» را من قبل از پیروزی انقلاب سرودم؛ یعنی وقتی که حضرت امام از نجف به پاریس رفتند.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 140536

ارسال نظر