سال شوک و وحشت ؛ سال قتل های خانوادگی /حوادث 1400

آخرین سال قرن ۱۴ خورشیدی که برخی هم آن را اولین سال قرن جدید می‌دانستند در حالی سپری شد که حوادث مختلف و بعضا بهت‌آوری در آن رخ داد، در کنار این حوادث نیز البته ستاره‌هایی متولد شدند که در ذهن مردم به عنوان قهرمان نقش بستند.

سال شوک و وحشت ؛ سال قتل های خانوادگی /حوادث 1400

آخرین سال قرن ۱۴ خورشیدی که برخی هم آن را اولین سال قرن جدید می‌دانستند در حالی سپری شد که حوادث مختلف و بعضا بهت‌آوری در آن رخ داد، در کنار این حوادث نیز البته ستاره‌هایی متولد شدند که در ذهن مردم به عنوان قهرمان نقش بستند. این گزارش مروری است بر حوادث رخ‌داده در سالی که هیچگاه نفهمیدیم متعلق به کدام قرن است!

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۰ را به واسطه حوادثی که رخ داد می‌توان « سال شوک » دانست، در این سال بسیاری از قتل‌های رخ‌داد به گواه تحلیل آماری انجام‌شده از خبرهای منتشر شده با موضوع قتل،  « خانوادگی و عمدتا جنایت علیه یکی از اعضای خانواده » بوده است؛ قتل‌هایی که درصد قابل توجهی از آنها بدون انگیزه قبلی رخ داده بود.

اولین شوک خبری سال ۱۴۰۰ نیز اتفاقا خبر مرتبط با یک قتل است. مردی که هشت نفر را در بوشهر به قتل رسانده و دست آخر خودش نیز در درگیری با پلیس کشته شد؛ جنایتی که گرچه یکی دو روز مانده تا سال جدید رخ داد، اما انتشار آن در اولین روز از قرن شوک زیادی به جامعه وارد کرد.حادثه‌ای که البته در همان روز نخست سال، زنگ خطر استفاده از سلاح گرم و قاچاق آن در کشور را به صدا درآورد و شاید همین موضوع نیز سبب شد تا برخورد با اسلحه غیرمجاز یکی از اولویت های اصلی پلیس در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باشد.

مرگ ناگهانی مجری خاص صداوسیما

فراگیرترین حادثه فروردین ماه را می‌توان به نام «آزاده نامداری» مجری سابق تلویزیون گره زد، آزاده نامداری که آغاز سال ۱۴۰۰ را با انتشار ویدیویی در کنار دخترش تبریک گفته بود، در تاریخ ششم فروردین ماه دست به خودکشی زد. مرگی که افکار عمومی را بسیار تحت تاثیر خود قرارداد و تا مدت‌ها بحث درباره آن و دلیل این مرگ خودخواسته بر سرزبان‌ها افتاده بود.

در این ماه نزاع بر سرجای پارک در خیابان نظام‌آباد تهران هم سه کشته برجای گذاشت و ویدیویی هم از سیلی یک جوان به مردی در پوشش روحانی منتشر شد که بسیار فراگیر شده و البته بعدها مشخص شد که ویدیو ساختگی بوده و آن مرد کتک‌خورده هم روحانی نبوده است.

جنایات و مکافات خانواده خرمدین!

اردیبهشت ۱۴۰۰ را اما می‌توان ماه وقوع شوک آورترین حادثه سال و حتی یک دهه اخیر دانست؛ حادثه‌ معروف به جنایت «خانواده خرمدین». دامنه فراگیری این حادثه به حدی بود که تا مدت‌ها نفوذ اخبار دیگر نیز تحت تاثیر  کلیدواژه خرمدین قرار داشت. ماجرا از کشف یک جسد مثله‌شده در شهرک اکباتان تهران آغاز شد؛ جسدی که صبح روز ۲۶ اردیبهشت ماه کشف و خیلی زود مشخص شد متعلق به کارگردان جوان سینما، بابک خرمدین است. با آغاز تحقیقات مشخص شد عامل این جنایت فجیع کسی نیست جز پدر مقتول؛ پیرمردی که یک بازنشسته نظامی بود  و هیچ کس فکر نمی‌کرد که روزی دست به ارتکاب چنین جنایتی بزند. این جنایت اما دو شوک بزرگ دیگر هم به جامعه وارد کرد، نخست همراهی مادر خانواده با پدر بود و دیگری افشای جنایتی دیگر از سوی پدرو مادر و آن هم قتل دختر و داماد خانواده به همان شیوه بابک بود.

اکبر خرمدین ۸۰ ساله، در ۳۰ آبان همین سال و در حالی که رضایت اولیای دم را گرفته بود، در زندان فوت کرد، تا پرونده یکی از مخوف‌ترین جنایات یک دهه اخیر بدون محاکمه قاتل مختومه شود.

در این ماه وقوع حادثه‌ای دیگر در مجاورت ایران هم، مردم کشورمان را تحت تاثیر خود قرار داد. انفجار بمبی در نزدیکی مدرسه دخترانه در منطقه «دشت برچی» واقع در غرب کابل منجر به مرگ ۵۸ نفر شده که عمده آنان دانش آموزان ۱۱ تا ۱۵ ساله بودند.

در این ماه استواریکم «صادق کریمی ندیمی»، از تکاوران پلیس استان سیستان  وبلوچستان در درگیری با سرنشینان مسلح یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ در محور نیکشهر- ایرانشهر به شهادت رسید. عامل شهادت او البته شناسایی شده و در درگیری با پلیس کشته شد.

مرگ دلخراش دو کارگر معدن

سقوط یک هواپیمای آموزشی در اراک، همچنین مرگ دو کارگر معدن برغم شش روز تلاش شبانه‌روزی برای نجات آنان از دیگر اخبار اردیبهشت ماه بود. میلاد روشنایی و اصغر افضلی  دو کارگر معدن زغال سنگ طزره دامغان بودند که ظهر روز ۱۱ اردیبهشت در عمق ۷۰ متری تونل یک معدن محبوس شدند و شش روز بعد جسدشان از معدن خارج شد.

از همان زمان فرارسیدن خرداد، چشم‌ها به پایان این ماه و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوخته شده و بسیاری از اخبار نیز تحت تاثیر همین رویداد قرار داشت. در این ماه اما پالایشگاه تهران نیز دچار آتش سوزی گسترده‌ای شده و چند روزی به صدر اخبار حوادث آمد. در نهم این ماه معاون عمرانی حرم امامزاده صالح تهران نیز به ضرب گلوله به قتل رسید.

در سوگ مهشاد و ریحانه

تیرماه را باید تلخ‌ترین ماه برای اهالی رسانه و مطبوعات دانست، در تاریخ دوم این ماه، خبرنگارانی که با دعوت سازمان حفاظت محیط‌زیست برای بازدید از فرآیند انتقال آب به دریاچه ارومیه به استان آذربایجان غربی سفر کرده‌ بودند، در میانه ماموریت خود با بی‌مسئولیتی میزبان مواجه شده و به علت استفاده از اتوبوس غیراستاندارد و ناایمن دچار حادثه شدند. در این حادثه «مهشاد کریمی»، خبرنگار جوان ایسنا و «ریحانه یاسینی» خبرنگار ایرنا فوت و تعدادی خبرنگار نیز مصدوم شدند.  البته سیلی از پیام‌های تسلیت از سوی مسئولان مختلف درپی این تصادف رانندگی مرگبار صادر شد و سیلی از وعده‌ها نیز برای برخورد با مقصران این حادثه تلخ داده شد که هیچکدام هنوز به نتیجه نرسیده است.

در پایان تیرماه نیز یک مامور ناجا در بندر ماهشهر به شهادت رسید. ستوان دوم «ضرغام پرست» در حین انجام ماموریت بود که از بالای پشت یام هدف گلوله قرار گرفت.

شوک خبری چندانی در اخبار حوادث مرداد ماه وجود نداشت، اما متاسفانه در این ماه عبدالجبار مختوم‌نژاد، سرباز پلیس تهران در درگیری با یکی از اشرار به شهادت رسید  و حدود ۱۰ روز بعد نیز ستوان سوم یاسر طاهری مامور کلانتری ۱۰۳ گاندی تهران در درگیری با سارقان مسلح به شهادت رسید.

تولد یک قهرمان ۱۵ ساله

شهریورماه با بیم و امید واکسن کرونا آغاز شد و سرانجام واکسن‌هایی که از ماه‌ها قبل برای خریدش برنامه‌ریزی شده بود، وارد کشور شد. در این ماه سقوط مینی‌بوس به دره در محور پالنگان به کامیاران منجر به مرگ ۱۶ نفر شد. در این ماه گرچه حادثه وسیع چندانی رخ نداد، اما کودکی قهرمان از دل یکی از حوادث متولد شد. کودک ۱۵ ساله‌ای به نام «علی لندی» که در پی وقوع آتش‌سوزی در یکی از محلات شهر ایذه که منجر به گرفتاری سه زن میانسال و مسن در یک خانه شده بود پیش از رسیدن نیروهای امدادی و آتش‌نشان به محل رفته و دو نفر از این افراد را نجات داد. علی لندی خودش هم دچار سوختگی شدید شد و پس از چندین روز قرارگرفتن در بخش مراقبت‌های ویژه جانش را از دست داد. او در جریان تبلیغات وسیع دستگاه های مختلف به عنوان یک قهرمان معرفی شد.

وقوع زلزله در «اندیکا و کوهرنگ» در مهرماه خبرساز شد که البته خسارت جانی چندانی درپی نداشت اما تخریب‌های به جا مانده از آن قابل توجه بود. در نهم مهرماه این سال نیز مأموران پلیس اهواز در جریان تعقیب و گریز خودروی سارقان مسلح به اشتباه به خودروی حامل اعضای یک خانواده سه نفره شلیک کرده و متاسفانه با اصابت گلوله زن جوانی جان خود را از دست داد. این موضوع واکنش‌های زیادی را درپی داشت و مقامات پلیس نیز از آن ابراز تاسف کردند.

 آبان اما با حوادث متعددی فرا رسید. در ابتدای این ماه شلیک اشرار مسلح به سمت مأموران انتظامی شهرستان دلگان، منجر به شهادت ستوان سوم  موسی نوروزی از ماموران پلیس شد. در این ماه دو زلزله ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری مناطقی از جنوب کشور و به خصوص هرمزگان را تحت تاثیر خود قرار داد و تخریب‌هایی را نیز در برخی از مناطق برجای گذاشت. در میانه آبان رییس پلیس تهران از افزایش حجم ورود سلاح غیرمجاز ابراز نگرانی کرده و نسبت به آن هشدارداد، درپایان این ماه در پی درگیری مسلحانه ماموران پلیس با سارقان و اشرار مسلح در شهرستان کارون سرهنگ دوم هادی کنعانی جمعی فرماندهی انتظامی این شهرستان بر اثر اصابت گلوله مجروح و چند روز بعد شهید شد.

و ناگهان خانه وحشت

آذر، ماه جنایت شوک آور دیگری بود. جنایتی که ماموران پلیس تهران حین اجرای طرح برخورد با سارقان و مالخران به طور اتفاقی موفق به کشف آن شدند؛ جنایتی که رسانه‌ها عنوان «خانه وحشت» را برایش انتخاب کردند و در جریان آن مردی با همدستی خواهر اقدام به اغفال زنان جوان کرده بود. این مرد دو زن را در شرایطی بسیار نامناسب و غیرانسانی در خانه‌اش به اسارت درآورده بود و زنی دیگر را نیز به قتل رسانده و در یک کیسه پلاستیکی در خانه نگهداری کرده بود. خانه وحشت و اخبار مرتبط با آن تا مدت ها در راس اخبار جنایی کشور قرار داشت.

در این ماه حکم قصاص «آرمان عبدالعالی» که به جرم قتل دختر مورد علاقه‌اش به نام «غزاله شکور» در سال ۱۳۹۲ به اعدام محکوم شده بود به اجرا درآمد و خبرساز شد.

در همین ماه، پلیس از طرحی به نام دهکده سلامت برای نگهداری معتادان متجاهر نیز خبر داد؛ طرحی که مخالفت‌های جدی را به دنبال داشت و البته هنوز اجرایی نشده است.در هشتم آذرماه امسال هم استوار دوم امین سعیدی جمعی یگان امداد پلیس اسلامشهر بر اثر اصابت گلوله اشرار به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

مترو، قاتل سنگ‌پران و تصادف بهبهان

دی ماه با وقوع یک حادثه برای اولین بار در کشور آغاز شد و دو قطار مترو در خط ۵ متروی تهران با یکدیگر برخورد کردند. در این ماه خبر سنگ پرانی‌های مرگبار فردی به سمت خودروهای سواری در تهران هم خبرساز شد و در این فرد پس از قتل دو نفر در نهایت بازداشت شد.  این ماه با سیل و برف و کولاک در نقاط مختلف کشور  همراه شده و صدها خودرو در برف گیر افتاده و به صدها واحد مسکونی نیز در مناطق مختلفی از کشور خسارتی در پی جاری شدن سیل وارد شد.

اما شاید وقوع حادثه رانندگی در بهبهان را بتوان مهم‌ترین حادثه این ماه اعلام کرد؛ حادثه ای که پنج کشته و حدود ۴۰ مجروح برجای گذاشت و تا مدت‌ها محل بحث بود. به ویژه آنکه درپی این حادثه سردار هادیانفر رییس پلیس راهور صراحتا خودروسازان را خطاب قرار داد و انتقادات تندی را متوجه ایمنی خودروهای تولید داخل کرده و آن را به ارائه مرگ تشبیه کرد.

سیمای مردی با سربریده زنی در دست!

بهمن با ادامه انتقادات تند پلیس از خودروسازان آغاز شد اما خیلی زود وقوع جنایت اهواز، افکار عمومی را متوجه خود کرد؛ مردی اقدام به بریدن سر زن جوان خود کرد و با لبخند رضایت و احساس غرور با سر بریده شده به خیابان رفت و جلوی چشمان وحشت‌زده مردم سر بریده به نمایش گذاشت و پس از چند دقیقه نیز فرار کرد.

تحقیقات بیشتر نشان داد، دختر جوان پس از فرار به ترکیه از سوی پدر و عمویش، به ایران بازگردانده شده و به دست همسر و برادر شوهرش که هر دو پسر عموی او بودند به قتل رسیده است. به گفته دادستان اهواز انگیزه این قتل ناموسی بوده است. اکنون همسر این دختر جوان که قاتل است و برادر همسرش که در قتل کمک کرده، دستگیر شدند و در بازداشت به سر می‌برند.

این جنایت واکنش‌های بسیاری از سوی افکار عمومی و جامعه‌شناسان به دنبال داشت و لزوم تصویب لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان" را بار دیگر یادآوری کرد.

در نیمه این ماه ستوان‌یکم علی‌اکبر رنجبر جانشین پاسگاه انتظامی بیدزرد شیراز در درگیری با اراذل و اوباش به شهادت رسید، نحوه شهادت او و همچنین بعدها رویارویی فرزند او با قاتل پدرش از دیگر رویدادهای خبرساز بهمن ماه بود.

ریزش ساختمانی در رباط کریم با ۹ کشته، سقوط پنج تیر چراغ برق در بزرگراه آزادگان و آتش سوزی گسترده در بازار تهران از دیگر رویدادهای خبرسازی بهمن ماه سال ۱۴۰۰بود.

مرگ خودخواسته خانم بازیگر

سالی که نخستین ماهش با خودکشی یک سلبریتی آغازشده بود، آخرین ماهش نیز با خودکشی یک سلبریتی دیگر به پایان رسید و «زهره فکور صبور» در این ماه تصمیم به پایان زندگی‌اش گرفت.

در دومین روز از اسفند هم یک فروند جنگنده  آموزشی در نزدیکی یک منطقه مسکونی در بلوار منجم تبریز سقوط کرد. در این حادثه دو خلبان نیروی هوایی ارتش به نام‌های «صادق فلاحی» و «علیرضا حنیفه‌زاد» و یک شهروند که در خودروی خود حضور داشت جان خود را از دست دادند. بعدها گفته شد که دو خلبان شهید امکان ایجکت و خروج از هواپیما را داشتند اما به دلیل جلوگیری از برخورد هواپیما با مناطق مسکونی و افزایش خسارات از چنین اقدامی صرف نظر کردند.

در پایان این ماه چهارشنبه سوری منجر به مرگ ۱۷ تن و مصدومیت نزدیک به ۱۵۰۰ تن شد.

آنچه خواندید مروری بود بر برخی از مهم‌ترین حوادث رخ داده در ایران ۱۴۰۰ و حالا در نخستین روزهای سال ۱۴۰۱، خوشبختانه هیچ حادثه ملتهب‌کننده‌ای گزارش نشده،  گرچه متاسفانه آمار تصادفات جاده‌ای همچنان بالاست، شاید بهتر باشد آرزو و البته تلاش کنیم تا در سال جدید بخش‌های حوادث رسانه‌ها کم رونق‌ترین بخش آن باشد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 14270

ارسال نظر