شبح برکناری روی سر شهرداری که میخواست رئیس جمهوری شود!
در شرایطی که علیرضا زاکانی در ماههای گذشته به شدت زیر موج انتقادات قرار داشت در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد تا موج انتقادات از او دو چندان شود. او در تمامی مناظرههای تلویزیونی انتخابات ریاست جمهور چهاردهم قصد داشت عملکرد مثبت خود در شهرداری تهران را به رخ بکشد ولی نه در جریان مناظرات و نه در درون جامعه ظاهرا حرفهای او خریداری نداشت.
در شرایطی که علیرضا زاکانی در ماههای گذشته به شدت زیر موج انتقادات قرار داشت در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد تا موج انتقادات از او دو چندان شود. او در تمامی مناظرههای تلویزیونی انتخابات ریاست جمهور چهاردهم قصد داشت عملکرد مثبت خود در شهرداری تهران را به رخ بکشد ولی نه در جریان مناظرات و نه در درون جامعه ظاهرا حرفهای او خریداری نداشت.
از همان روزی که علیرضا زاکانی بهعنوان شهردار تهران انتخاب شد و چند روز بعد داماد خود را به مقام مشاوره برگزید و صدای اعتراضها بلند شد، تا روزی که تصمیم گرفت بهعنوان نامزد پوششی وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود، حواشی زیادی را پیرامون خود رقم زد.
از همان روزی که علیرضا زاکانی بهعنوان شهردار تهران انتخاب شد و چند روز بعد داماد خود را به مقام مشاوره برگزید و صدای اعتراضها بلند شد، تا روزی که تصمیم گرفت بهعنوان نامزد پوششی وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود، حواشی زیادی را پیرامون خود رقم زد.
اما اوج اعتراض به حضور زاکانی در مسند شهردار تهران زمانی اتفاق افتاد که او تصمیم گرفت درختان پارک قیطریه را قطع کند و در آن مکان مسجد بسازد و بعد هم به سراغ درختان پارک لاله رفت؛ در حالی که بسیاری از منتقدان بر این باور بودند که اگر قرار است مسجد یا مرکز فرهنگی در هر منطقه ساخته شود، بهتر است از زمینهای بلااستفاده در آن منطقه استفاده شود تا اینکه درختان سبز را قطع کرده و جای آن آجر و سیمان بکارند.
البته که زاکانی در پاسخ به منتقدان این طرح، به جای اینکه دلیلی قابل قبول داشته باشد با لحنی پرطمطراق اعلام کرد که «در پارک قیطریه مسجد میسازیم، خوبشم میسازیم!». همین مساله استارت راهاندازی کارزاری در فضای مجازی برای برکنار زاکانی بود. کارزاری که تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار امضا جمع کرده و البته طرفداران او هم در این میان بیکار ننشسته و کارزاری دیگر در حمایت از این شهردار راهاندازی کردهاند.
اما در میان تمام این انتقادها و تقاضاها برای برکناری شهردار، افرادی در شورای شهر بودند و هستند که همیشه مانع انتقاد مستقیم در شورا به شهردار میشدند. حتی زمانی که مساله قراردادهای محرمانه با چینیها در بحث واردات خودرو مطرح شد، باز هم اعضای حامی شهردار در شورای شهر سعی در رفع و رجوع اعتراضات و مشکلات داشتند.
در این بین اما دفاع سرسختانه مهدی چمران، رئیس شورای شهر از شهردار تهران نیز از نظرها پنهان نماند. حتی زمانی که از او درباره کارزار برکناری شهردار تهران سوال پرسیده شد، چمران گفت: به این کارزارها توجه نکنید، اینها کارزار نیست، از این موارد زیاد درست شده است. سیستم کشور ما کارزاری نیست براساس انتخاب است، اگر بخواهیم کارزاری تصمیم بگیریم باید برای انتخاب رئیس جمهوری هم با کارزار تصمیم بگیریم، این منطقی نیست، توجه کنید برای آقای بایدن چقدر کارزار درست کردند، اما کنار نمیرود.
جنجالی شدن ماجرای پستفروشی
اخیرا ویدئویی کوتاه از یک شخص منتشر شده که برای سید هادی کسایی زاده، روزنامهنگار ماجرای تلاش برای رسیدن به پست معاونت شهرسازی منطقه یک تهران را نقل میکند.
این شخص میگوید: «۳بار در دفتر آقای «ص»، مشاور شهردار تهران جلسه برگزار کردیم و بیش از ۸ بار در میز خدمت نمازجمعه با او جلسه گذاشتیم. جلسات مختلفی با شهردار منطقه یک هم داشتیم تا من معاون شهرسازی منطقه یک شوم. به همه و حتی به معاون شهردار تهران نیز بهعنوان معاون شهرسازی منطقه یک معرفی شدم. در آخر از من ۴۰۰ سکه طلا و ۴۵۰ هزار دلار پول بابت خرید یک ویلا در آلانیا که توسط محمدحسین خزعلی در حال ساخت است مطالبه کردند، در غیر اینصورت به آن پست نمیرسیدم.»
در پی طرح ادعاهایی در فضای مجازی مبنی بر اخذ رشوه در ازای اعطای پست در شهرداری، دادگستری کل استان تهران نیز وارد ماجرا شد. دادگستری کل استان تهران در همین زمینه تاکید داشت تمامی ابعاد موضوع مورد بررسی قرار گیرد و در صورت احراز هر گونه قصور و یا تقصیر با عوامل آن برخورد شود. همچنین در راستای صیانت از امنیت روانی جامعه در صورتی که ادعاهای طرح شده در این زمینه فاقد سندیت و اعتبار تشخیص داده شد، با مخلان امنیت روانی جامعه به جد برخورد شود.
زاکانی زیر موج بزرگ انتقادات
اما بالاخره اعضای منتقد زاکانی در آخرین جلسه شورای شهر قبل از تعطیلات عزاداری حسینی توانستند مواضع خود در مورد شهردار تهران بیان کنند. ماجرا زمانی از کنترل خارج شد که فیلمی در شبکههای مجازی در مورد خرید و فروش منسب در شهرداری تهران منتشر شد. همین مساله باعث شد تا برخی از اعضای شورای شهر در مقابل آن واکنش نشان دهند.
اولین واکنش مربوط به «نرجس سلیمانی» بود؛ او با بیان این مطلب که گزارش این دست اتفاقات در شهرداری تهران قبلا به شورای شهر رسیده، با انتقاد از عملکرد زاکانی عنوان کرد که طی سه سال مدیریت او بر شهرداری تهران، هیچ اتفاق خاصی در این شهر رخ نداده که نشاندهنده عملکرد ضعیف شهردار است.
نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران، یکشنبه در دویست و چهل و نهمین جلسه شورا، با انتقاد تند از عملکرد علیرضا زاکانی و مدیران او گفت: از وقتی وارد شورا شدیم شهر تغییر قابل توجهی نداشته و حمل و نقل عمومی، جمع آوری پسماند، اختلال در مدیریت امور شهری و ارتباط مردم با شهرداری همچنان وضعیت مناسبی ندارد.
سلیمانی ادامه داد: در مطالب منتشر شده در فضای مجازی و افشای اطلاعاتی که به یک عرف در مناطق تبدیل شده را شاهد هستیم. اگر چه دستاورد برای ما ۲۱ نفر مهم است، اما مشکل اصلی عدم حذف فرایند اختلافزا و اختلافات جزیرهای سطوح و مقیاسهای خرد و کلان است. حتی در مورد یکی از وعدههای داده شده موفقیت قطعی به دست نیامده که قابل دفاع باشد اگرچه پرسنل شهرداری با تلاش خود کارهای خوبی را رقم زدند، بهتر از زمان حضور مدیران ارشد شهرداری، شهر را اداره کردند. سلیمانی با اشاره به مقبولیت و مشروعیت به عنوان دو اصل اساسی در جایگاه شهردار تهران، گفت: وقتی مقبولیت از بین میرود مشروعیتی باقی نمیماند. اصلاح امروز منتج به نتیجه نخواهد شد. شهر نیازمند عطاری دانا و خاموش است تا در سکوت تلاش کند بدون هیاهو هر دم در هوس جای دیگر نباشد.
البته صحبت های او در جلسه شورای شهر، صدای طرفداران زاکانی را بلند کرد و برخی برای حمایت از زاکانی حتی دختر شهید قاسم سلیمانی را به دلیل بیان این صحبتها مورد شماتت قرار داده و عنوان کردند که او به جایگاه پدرش احترام نگذاشته است.
حمله رسانهای به منتقدان زاکانی
این در حالی است که دعوای مخالفان و موافقان زاکانی همچنان ادامه دارد . خبرگزاری فارس در گزارشی با اشاره به اظهارات امانی و اقراریان دو عضو منتقد شهردار از قول یکی از اعضای شورای شهر، دلیل مخالفت این دو با زاکانی را چنین بیان کرد: اقراریان توقع داشت شهردار منطقه محل سکونتش را خودش معرفی کند. امانی هم پس از دستگیری برادرش به جرم دریافت رشوه، شروع به مخالفت کرد.
این رسانه در جای دیگر گفته است که «یک عضو دیگر شورا که حاضر به مصاحبه رسمی نشد، در حاشیه این گفتگو به خبرنگار ما گفت: منکر اختلافات سیاسی این افراد با شهردار تهران نیستم اما ریشه اصلی ماجرا حداقل در مورد برخی افراد، مسائل شخصی است.
شهردار شدن زاکانی غیرقانونی بود
انتخاب گزارش کرده است، اقراریان با هشتگ فامیل بازی نوشت: «در پروژه حمله رسانهای به منتقدین زاکانی؛ اولین بار نیست که هزینه پرداخت میکنیم. امروز با سردار سلامی در خصوص عملکرد غیرحرفهای فارس صحبت کردم.» به نظر می رسد منظور اقراریان از «فامیل بازی» نسبت برخی مدیران خبرگزاری فارس با علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران است.
ناصر امانی دیگر عضو شورای شهر نیز در مطلبی با همین هشتگ نوشت: «با افتخار به شهردار شدن غیرقانونی آقای زاکانی رأی ندادم و در مقابل قانونشکنیها و تخلفاتش ایستاده و هزینه آن را نیز پرداختهام، حال با تهمت و افترای پروژهبگیران ساکت نخواهم شد؛ وَلَنَصبِرنَّ عَلی ما آذَیتُمونا و عَلی الله فلیَتَوکلِ المُتوکلون.»
عزل زاکانی در دستور کار شورای شهر تهران
در میانه طرح جدی برکناری علیرضا زاکانی از سمت ریاست شهرداری تهران، اکنون مساله مهم این است که آیا شورای شهر تهران در این زمینه اقدامی جدی انجام خواهد داد؟ در این زمینه، مهدی اقراریان رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران در واکنش به کارزای برکناری شهردار تهران گفت: عزل شهردار تهران نیاز به ۱۴ رای شورا دارد. با افتخار جزو منتقدین شهردارم، اما شهردار تهران مدافعانی هم در شورا دارد.
در همینباره اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران به اکوایران گفت: زاکانی در صحن شورا مدافعانی دارد که هر از چند گاهی به منتقدان زاکانی حمله میکنند، حتی اگر این منتقد فرزند شهید سلیمانی باشد، اما آنها هیچ پرهیزی ندارند. عزل آقای زاکانی در دستور کار جمعی از همکاران در شورای شهر تهران است و درحال رایزنی با دیگر اعضای شورا هستیم؛ برخی از اعضا در اینباره اعلام آمادگی کردند، اما بنا به ملاحظاتی، اسامی آنها را اعلام نمیکنیم، چرا که ممکن است فشار اطرافیان ایشان بر این افراد زیاد شود. هزینه انتقاد به زاکانی زیاد است! من از همان سال اول این هزینه را پرداخت کردم.
اقراریان بیان کرد: امروز حلقه مفقوده سپهر سیاسی کشور اخلاق سیاسی است، شما بیاخلاقی سیاسی را در مناظرههای ریاست جمهوری دیدید. یعنی نامزد پوششی به خودش اجازه داد به صراحت به نامزد دیگر بگوید من اجازه نمیدهم شما منتخب مردم شوی و مردم هم به این نامزد تو دهنی محکمی زدند.
ارسال نظر