مسعود پزشکیان بدنبال تغییر پایتخت
مسعود پزشکیان رئیسجمهور در اظهاراتی در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیای سپاه گفت: تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که هیچ راهحلی جز انتقال مرکزیت نداریم
تجربه انتقال پایتختهای سیاسی و اقتصادی در دنیا بسیار محدود و به چند کشور خلاصه میشود. بحرانهای پایتخت با فناوری و نوآوری قابل حل است یا جابجایی؟ اندونزی یکی از کشورهای در حال انتقال پایتخت است.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور در اظهاراتی در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیای سپاه گفت: تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که هیچ راهحلی جز انتقال مرکزیت نداریم؛ کمبود آب، نشست زمین، آلودگی هوا و امثال آن با تداوم سیاستها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شدهاند، فقط تشدید شده و راهحل اساسی جابجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است.
پزشکیان با بیان اینکه اگر میخواهیم در منطقه اول باشیم، نمیتوانیم از رقبای خود عقب بمانیم، اظهار داشت: توسعه کشور با ادامه روند فعلی امکانپذیر نیست، اینکه بخواهیم همچنان منابع اولیه را از جنوب کشور و دریا به مرکز بیاوریم و تبدیل به محصول کنیم و دوباره برای صادرات به جنوب بفرستیم، به شدت توان رقابت ما را مستهلک کرده و کاهش میدهد؛ چارهای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که هیچ راهحلی جز انتقال مرکزیت نداریم؛ کمبود آب، نشست زمین، آلودگی هوا و امثال آن با تداوم سیاستها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شدهاند، فقط تشدید شده و راهحل اساسی جابجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است. انتقال مرکزیت سیاسی و اقتصادی هم به این شکل که ما خودمان در تهران بنشینیم و به مردم بگوییم جابجا شوند، مقدور و ممکن نیست، باید ابتدا خودمان برویم تا مردم هم دنبال ما بیایند.
سوال اینجاست که جابجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کار درست و مرسومی است؟ چه تجربیاتی در دنیا در این خصوص وجود دارد؟ کشورهای دنیا مشکلات پایتختهای خود را با جابجایی حل میکنند یا سرمایه گذاری، نوآوری و فناوری؟ آیا ممکن است مشکلات یک پایتخت به بن بست برسد و هیچ راه حلی جز جابجایی باقی نماند؟ کدام کشورها اقدام به جابجایی پایتخت کردهاند و این کشورها از نظر تولید ناخالص داخلی در کدام سطح قرار دارند؟
ارسال نظر