مشاوره طلاق؛ مفید یا غیرمفید، اجبار یا اختیار؟

مشاوره طلاق یکی از راه‌های جلوگیری از طلاق و پیوند دادن دوباره زن و شوهرهایی است که جدایی را راه آخر زندگی خود انتخاب کرده‌اند.

مشاوره طلاق؛ مفید یا غیرمفید، اجبار یا اختیار؟

مشاوره طلاق یکی از راه‌های جلوگیری از طلاق و پیوند دادن دوباره زن و شوهرهایی است که جدایی را راه آخر زندگی خود انتخاب کرده‌اند.

به گزارش عرشه آنلاین؛ مشاوره طلاق فرآیندی است که اهدافی مانند بهبود مهارت‌های ارتباطی، کمک به زوج‌ها برای کنار آمدن با احساسات خود، کمک به فرزندان برای گذراندن دوران طلاق، کاهش احتمال آسیب‌های روانی و عاطفی، کمک به زوج‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد طلاق و تعیین تکلیف مسائل مالی و حضانت فرزندان را به دنبال دارد.

زوج‌ها هنگام بالاگرفتن بحث و دعوا و عدم سازش و تفاهم با یکدیگر و زمانی که درخواست طلاق می‌دهند، معمولا تمام هم و غم شان این است که زودتر از یکدیگر جدا شوند و یکی از رایج‌ترین سوالات زوج‌ها در این حین مربوط به این است که آیا قبل از طلاق حتما باید مشاوره های مربوطه انجام شود؟ و آیا مشاوره قبل از طلاق اجباری است یا زوج‌ها می‌توانند از زیر آن شانه خالی کنند؟

بنا به اعلام سازمان بهزیستی کشور، در شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت برای طلاق‌های توافقی انجام مشاوره های قبل از طلاق، اجباری است و در استان‌های اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و زنجان، مشاوره برای طلاق‌های سایر دعاوی مثلا مشاوره برای طلاق‌های یکطرفه نیز اجباری است.

فرآیند طلاق منوط به دریافت خدمات روانشناسی است

فرایند طلاق در قالب سامانه تصمیم (سامانه کنترل و کاهش طلاق) در تمام شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت و مراکز استان‌ها انجام می‌شود. بنا به اعلام سازمان بهزیستی کشور، متقاضیان در مرحله اول باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی https://zaman.behzisti.net/ نسبت به دریافت اخذ نوبت از یکی از واحدهای ارزیابی روانی اجتماعی جهت غربالگری اقدام کنند.

سپس در موعد مقرر با در دست داشتن مدارک احراز هویت به واحد مربوطه مراجعه و بعد از پذیرش و غربالگری جهت دریافت خدمات روانشناختی و مشاوره به یکی از مراکز دارای مجوز ازسازمان بهزیستی کشور که در سامانه تصـمیم فعالیت دارند، مراجعه و خدمات روانشناختی مربوطه را دریافت کنند.

بر این اساس، اعلام نظر مرکز مشاوره، ۴۵ روز بعد از ارجاع واحد ارزیابی روانی اجتماعی (غربالگری) است و بعد از اعلام نظر مرکز مشاوره، در صورتیکه زوجین به سازش رسیده باشند، پرونده بایگانی خواهد شد و در غیر اینصورت به پیشخوان قضایی ارجاع داده می‌شوند.

طلاق - جدایی

تمام مراحل طلاق توافقی در سامانه تصمیم ثبت می‌شود

مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: سامانه تصمیم، سامانه ای است به نشانی https://tasmim.behzisti.net/ که تمام مراحل اجرای برنامه کنترل و کاهش طلاق توافقی در آن انجام می شود.

معصومه توکلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند در سامانه تصمیم فقط طلاق‌های توافقی دوطرفه ثبت می‌شود اما در چند استان، با نظر دادگستری، طلاق های یک طرفه نیز در سامانه تصمیم ثبت می‌شود.

وی یادآور شد: طرح "پیشگیری و مداخله در طلاق و کاهش عوارض ناشی از آن" در بستر سامانه تصمیم از سال ۱۳۹۵ در استان خراسان رضوی و با همکاری دادگستری استان، اداره کل بهزیستی و مراکز غیردولتی در شهرستان مشهد شروع شد و تا سال ۹۹ این سامانه در تمام شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت کشور (۳۰۷ شهر) فعال شد.

سامانه مسیر جایگزین سامانه تصمیم می‌شود

مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: در چند استان، با نظر دادگستری، طلاق های یک طرفه نیز در سامانه تصمیم ثبت می‌شود. از اواخر سال ۱۴۰۱ و با توجه ظرفیت سازی قوه قضائیه در "سامانه مسیر"، به مرور برخی از استان ها از سامانه تصمیم خارج شده اند.

توکلی یادآور شد: در حال حاضر در ۱۲ استان، فرآیند طرح کنترل و کاهش طلاق به صورت کامل در سامانه مسیر انجام می‌شود و بهزیستی از اجرای فرآیند کنترل و کاهش طلاق در سامانه تصمیم در این استان‌ها خارج شده است.

به گزارش ایرنا، سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه)، به همت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، به منظور ساماندهی و مدیریت درخواست‌های مشاوره خانواده، با اولویت مشاوره پیش از طلاق طراحی و پیاده‌سازی شده است.

منبع: ایرنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 163601

ارسال نظر