آخرین اخبار از زمان اجرای قانون رتبهبندی معلمان
وزارت مکلف است به منظور اجرای فرایند رتبهبندی معلمان علاوه بر استقرار نظام سنجش صلاحیت ها عمومی تخصصی و حرفه ای معلمان، نسبت به طراحی و استقرار سامانه رتبه بندی به منظور دریافت مدارک و مستندات با رعایت مقررات مربوطه حداکثر ظرف مدت یک ماه اقدام کند.
عبدالله ایزدپناه رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در گردهمایی فرهنگیان انقلابی با اشاره به سالروز بزرگداشت مقام معلم و شخصیت شهید مطهری اظهار کرد: شهید مطهری به گونهای در نوع جامعه ما بی نظیر است؛ مردی که صاحب همه علوم است و کمتر دانشمند و نویسندهای میبینید که در همه ابعاد صاحب نظر باشد. مطهری یک عارف و جامعهشناس بود و به این دلیل، انسان بینظیری است. پیشاپیش هفته معلم را گرامی میداریم.
ایزدپناه با اشاره به اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان بیان کرد: بحث رتبه بندی معلمان به مدت ۱۰ سال به جایی نرسیده بود. مجلس از روز اول در نشست با دولت، وزارت و کمیسیون آموزش، بحث رتبهبندی را پیگیری کرد؛ این رتبهبندی باید به سرانجام میرسید. در دولت قبلی لایحه به مجلس رسیده بود، پس از بررسیها دیدیم در این لایحه آنچه فرهنگیان میخواستند، نبود اما در مجلس آنقدر روی آن کار شد و چکشکاری کردند تا ایرادات رفع شود و در نهایت پس از تلاشهای بسیار، به نقطه مناسبی رسید.
وی در پایان تاکید کرد: این هفته آییننامه نهایی طرح رتبهبندی نهایی میشود و در مدت یک ماه آینده اجرایی میشود. به این منظور ۲۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که آن را ناکافی دیدیم و ۱۳ هزار میلیارد دیگر اضافه کردیم.
براساس ماده ۵ پیش نویس آیین نامه رتبه بندی معلمان که به هیات دولت ارسال شده است، باید سامانه ای برای دریافت مدارک و مستندات معلمان تشکیل شود.
در ماده ۵ آیین نامه رتبه بندی معلمان آمده است:
وزارت مکلف است به منظور اجرای فرایند رتبه بندی معلمان علاوه بر استقرار نظام سنجش صلاحیت ها عمومی تخصصی و حرفه ای معلمان (موضوع راهکار شماره ۲-۱۰ سند تحول بنیادین)، نسبت به طراحی و استقرار سامانه رتبه بندی به منظور دریافت مدارک و مستندات با رعایت مقررات مربوطه حداکثر ظرف مدت یک ماه اقدام نماید، به نحوی که فرایند ثبت درخواست، گردآوری و بارگذاری مستندات و مدارک تأییدشده، بررسی پرونده و تأیید امتیازات مکتسبه، تعیین رتبه معلمان توسط هیأت ممیزه ذیربط و اطلاع رسانی مستمر از وضعیت پرونده به مشمولان و پاسخگویی به اعتراضات احتمالی از طریق این سامانه انجام گیرد.
این سامانه پس از مرحله استقرار، ارتقا خواهد یافت و به عنوان سامانه رتبه بندی علاوه بر شفاف سازی تمامی فرایندهای رتبه بندی و تسهیل دسترسی به اطلاعات، به منبع اصلی گردآوری، تولید، به روزرسانی داده های انبوه در طول زمان تبدل خواهد شد. تحلیل هوشمند این داده ها پایه اصلی رتبه بندی (ارتقا و تنزل رتبه) خواهد بود.
علیرضا منادی سفیدان در گفتوگویی با اشاره به طی شدن مراحل نهایی تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، بیان داشت: این آیین نامه در حال حاضر در کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش متشکل از وزیر، معاونان و مدیران وزارتخانه آموزش و پرورش، سازمان استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه و دو نفر از نمایندگان به عنوان نماینده کمیسیون آموزش تشکیل جلسه میدهد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس ادامه داد: تا به امروز نسبت به همه مسائل و مشکلاتی که مد نظر معلمان در آیین نامه رتبهبندی بود، تذکرات لازم را دادیم و بیشتر این مسائل رفع شده است.
رییس کمیسیون آموزش یادآور شد: یکی از مسائلی که در آخرین اصلاح آیین نامه رتبه بندی معلمان مورد بازنگری قرار گرفت، این بود که برای استاد معلمی، شرط دکتری برداشته شود. همچنین در آخرین اصلاح آیین نامه تأکید شده آخرین مدرک معلمان لحاظ شده و حق و حقوق آنها پرداخت شود.
منادی سفیدان با استناد به استعلامی که از معاونت قوانین مجلس گرفته شد، گفت: معاونت قوانین مجلس نیز تأکید داشت باید این مدارک جدید معلمان اعمال شود.
وی یادآور شد: همچنین بسیاری از موارد جزئی مد نظر معلمان نیز در آیین نامه مورد توجه قرار گرفت و انتظار داریم نهایتا یک آیین نامه کامل و جامع با لحاظ کامل منافع معلمان تدوین و روانه صحن هیأت دولت شود.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: تلاش ما این بود در طول زمان تدوین آیین نامه اجرایی نقطه نظرات معلمان را منتقل کنیم تا آیین نامهای خوب و به نفع معلم تدوین شود و انتظار داریم آیین نامه تدوین شده هرچه سریعتر به تصویب دولت برسد و قانون رتبه بندی معلمان وارد فاز اجرایی شود.
ارسال نظر