رتبه بندی معلمان این هفته به صحن نمی آید | علت طولانی شدن تصویب لایحه رتبه بندی چیست؟

علت اطاله این لایحه آشفتگی اولیه آن بوده است برخی از دوستان لایحه دولت را دستگاری کرده و از این رو بی نظمی و گره در این میان ایجاد شدکه این موضوع نیز موجب ایجاد بار مالی شدید هم شده است.

رتبه بندی معلمان  این هفته به صحن نمی آید | علت طولانی شدن تصویب لایحه رتبه بندی چیست؟
 
لایحه رتبه بندی معلمان در دستور کار این هفته مجلس قرار ندارد .خبرنگار عرشه آنلاین کسب اطلاع کرد که رسیدگی و اصلاح لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش مجلس همچنان ادامه دارد و از آنجا که مباحث در این جلسات طولانی است ، تصمیم گیری نهایی صورت نگرفته است .

در تازه ترین اظهار نظر نایب رئیس کمیسیون آموزش با اشاره به بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان در این کمیسیون و تایید ۶ ماده آن، گفت: پیشنهادات در ماده ۷ این لایحه مختلف بود و با توجه به بحث و بررسی‌های صورت گرفته، ادامه بررسی ماده ۷ به جلسه بعد موکول شد.مهدی اسماعیلی ان اظهار داشت: مواد ۶ و ۷ این لایحه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی با بیان اینکه ماده ۶ این لایحه با اعمال تغییراتی به تصویب رسید، افزود: بررسی‌ها در ماده ۷ به درازا کشید به طوری که پیشنهادات در این ماده زیاد بود و اعضای کمیسیون نقطه نظرات مختلفی را برای اعمال در این ماده مطرح کردند به همین دلیل بررسی نهایی در خصوص این ماده و تصویب آن به جلسه بعد موکول شد.

در جلسه علنی یکشنبه ۹ آبان مجلس شورای اسلامی ادامه بررسی لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» در دستورکار صحن قرار گرفت و نمایندگان به بررسی ماده ۴ این لایحه پرداختند.

در جریان بررسی این ماده، با تذکر یکی از نمایندگان در خصوص وجود ابهامات متعدد در این ماده و مواد بعدی در زمینه مدارک تحصیلی فرهنگیان و نوع محاسبه آن در نظام رتبه‌بندی و با وارد دانستن تذکر از سوی رئیس مجلس، ارجاع لایحه «نظام رتبه‌بندی معلمان» به کمیسیون آموزش و تحقیقات جهت رفع ابهام به رأی گذاشته شد که نمایندگان با ۱۹۵ رأی موافق از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در صحن با ارجاع این لایحه به کمیسیون موافقت کردند. به این ترتیب، از ماده ۴ تا انتهای لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان به کمیسیون آموزش و تحقیقات بازگشت. گفتنی است، مواد یک و دو و سه این لایحه در جلسات گذشته مجلس بررسی و تعیین تکلیف شده بود.

 

علت طولانی شدن تصویب لایحه رتبه بندی معلمان چیست؟

 

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، گفت‌: از مهم‌ترین علل طولانی شدن بررسی و تصویب لایحه رتبه بندی آشفتگی اولیه آن و بی نظمی و ایجاد گره‌هایی است که موجب ایجاد بار مالی شدید آن نیز شده است.
مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با  میزان  در مورد لایحه رتبه بندی معلمان گفت:ماده ۴ لایحه رتبه بندی که براساس آن معلمان در بدو ورود لزوماً «آموزشیار معلم» تعیین می‌شدند، حذف شد.
وی ادامه داد:مشکل دیگری که درموضوع رتبه بندی وجود دارد این است که همچنان میان رتبه و مدرک ارتباط معقولی برقرار نشده است.
 
 
وی گفت:شخصا پیشنهاداتی را برای رفع این مشکل ارائه داده ام، به این ترتیب که مبنای رتبه بندی را می‌توان ۸۰ درصد استاد یار در نظر گرفت، بر این اساس رتبه‌ها را می‌توان ۴ دهم، ۵ دهم، و...۸ دهم استاد یار محاسبه کرد.

وی ادامه داد:اگر شما رتبه‌ها را  وصل به این درصد‌ها کنید ،با هر تغییری در جایگاه  استادیار هم سنوات درست می‌شود و پایه‌های حقوق نیز با مبنای آن تغییر پیدا می‌کند و این مشکل حل می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که علت طولانی شدن بررسی و تصویب این لایحه چیست، گفت:علت اطاله این لایحه آشفتگی اولیه آن بوده است برخی از دوستان لایحه دولت را دستگاری کرده و از این رو  بی نظمی و گره در این میان ایجاد شدکه این موضوع نیز موجب ایجاد بار مالی شدید هم شده است.

وی در مورد همکاری دولت برای اجرایی شدن این طرح گفت:اگرچه که دولت نیز قول مساعد داده است، اما بودجه‌ای که دولت اعلام کرده است برای نیمه دوم سال است در واقع همان مبلغ ۱۲ هزار میلیارد است و این یعنی تامین نیمی از بودجه مورد نیاز برای این طرح است.
 

زمان اجرای رتبه بندی معلمان ۱۴۰۰

عضو کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: ماده ۵ این لایحه نیز با اعمال اصلاحاتی به تصویب رسید. در این ماده فرآیند رتبه بندی برای کلیه معلمان در استخدام آموزش و پرورش تعیین می‌شود و براساس آن دولت مکلف است آیین نامه اجرایی این قانون را تا پایان سال ۱۴۰۰ تدوین کند.
 


بیشتر بخوانید :رتبه‌بندی معلمان


نماینده مردم لرستان درمجلس شورای اسلامی ، گفت: پیشنهاداتی نیز درخصوص ماده ۶ لایحه رتبه بندی وجود داشت که در این خصوص مباحث کارشناسی در کمیسیون مطرح و ادامه بررسی‌ها به جلسه بعدی کمیسیون در هفته جاری موکول شده است.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 1977

ارسال نظر