چند برج پرخطر در تهران وجود دارد؟

معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران از وجود ۳۳ هزار و ۲۲۱ ساختمان ناایمن در شهر تهران خبر داد.

چند برج پرخطر در تهران وجود دارد؟

کامران عبدولی درباره پایش و رصد ساختمان‌ های ناایمن اظهار کرد: آنچه همیشه در تهران مشکل‌ساز بوده، بهره‌برداری از ساختمان‌ قبل از پایان کار و مجوزهای ایمنی بوده و این ضعف قانونی بزرگ متأسفانه در کشور در همه جا دامن‌گیر ما شده است.

معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران بیان کرد: به طور مثال ساختمانی با عمر ۲۰ ساله هنوز تأییده ایمنی ندارد، در صورتی که در کشورهای پیشرفته دنیا، تأییده ایمنی ساختمان به عنوان یکی از موضوعات اصلی به منظور بهره‌برداری آن ساختمان است.

وی تصریح کرد: ما چند دسته ساختمان داریم، ساختمان‌های ناایمن تهران را به روش‌های مختلف شناسایی می‌کنیم، با توجه به پراکندگی ایستگاه‌های آتش‌نشانی در تهران، از طریق ایستگاه‌ها و نیروهای عملیاتی تمام شهر پایش می‌شود.

عبدولی با اشاره به وجود ۳۳هزار و ۲۲۱ساختمان ناایمن در شهر تهران، گفت: عمده این ساختمان‌های قدیمی هستند و متأسفانه ۹۴۷برج ناایمن بالای ۱۲طبقه در بین این ساختمان‌ها وجود دارد همچنین بارها اعلام کردیم ۱۲۹ساختمان بحرانی در تهران داریم که همین الان باید اقدام درباره آن‌ها انجام شود.

معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران متذکر شد: گزارشات درباره ساختمان‌های ناایمن توسط شهرداری به مالکان و دستگاه‌هایی همچون وزارت کار، وزارت بهداشت و دادستانی اعلام می‌شود.

وی با ابراز خرسندی از ورود معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستان تهران در بحث ساختمان‌های ناایمن، خاطرنشان کرد: از اسفندماه سال گذشته، جلسات زیادی با دوستان داشتیم؛ در ابتدا اولویت را روی همان ۱۲۹ ساختمان بحرانی گذاشتیم؛ هر دو هفته یک بار، به ترتیب پرخطر بودن این ۱۲۹ساختمان، مالک، ذی‌نفع یا بهره‌بردار سه ساختمان را دعوت کرده و با کمک معاون دادستان، دستورالعمل آتش‌نشانی به آن‌ها ابلاغ می‌شود.

عبدولی ادامه داد: ما دستورالعمل‌ها را فازبندی کردیم؛ اگر در مدت ۳تا ۶ماه دستورالعمل ابلاغی، اجرایی شد، مجدداً مابقی دستورالعمل‌ها به ساختمان‌های ناایمن ابلاغ می‌شود اما در صورتی که این دستورالعمل‌ها به طور مثال در مدت سه ماه اجرا نشود، اخطار قطع برق و گاز به آن‌ها داده شده و در نهایت منجر به پلمب خواهد شد.

معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه متأسفانه دستورالعمل‌های آتش‌نشانی درباره ساختمان‌های پرخطر دیگر کارایی ندارد، درباره اعلام اسامی ساختمان‌های پرخطر نیز خاطرنشان کرد: مراجع قضائی اجازه اعلام اسامی ساختمان‌های پرخطر را به ما نداده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز بین این ۱۲۹ساختمان پرخطر وجود دارند، افزود: متأسفانه درباره ساختمان‌های ناایمن ضعف قانونی وجود دارد، بند ۱۴ماده ۵۵قانون شهرداری‌ها، سال ۱۳۴۵ نوشته شده و بعد از آن نیز هیچ ویرایشی نداشته است.

عبدولی، قانون مذکور را نیازمند بازنگری دانست و گفت: متأسفانه این قانون جوابگوی ما در شهر تهران نیست.

معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران با ابراز تأسف از اینکه تاکنون از ۱۲۹ساختمان پرخطر نیز هیچ کدام به ایمن‌سازی نرسیده‌اند، اظهار کرد: معاون دادستان به ایمن‌سازی این ۱۲۹ساختمان، از اسفند سال گذشته ورود پیدا کرد و به این ساختمان‌ها مهلت دادیم البته اقدامات درباره ایمن‌سازی آن‌ها صورت گرفته و در حال اجرای دستورالعمل‌ها هستند.

وی با بیان اینکه ساختمان‌های ناایمنی وجود داشتند که ایمن‌سازی آن‌ها صورت گرفته است، در پاسخ به این سؤال که اگر این ساختمان‌های ناایمن مربوط به مجموعه شهرداری باشند، گفت: دستورالعمل‌ها ساختمان‌های ناایمن درباره ساختمان‌های شهرداری نیز اجرا می‌شود، خود شورای شهر مصوب کرد که ساختمان‌های شهرداری نیز در این پروسه باید ایمن‌سازی شوند./ تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 23135

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر