دستکاری اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان | حق بازنشستگی فرهنگیان از صندوق حذف شد
این صندوق از ابتدا با این هدف طراحی شد که مبلغی در زمان بازنشستگی به فرهنگیان پرداخت شود و این موضوع را در برنامه توسعه لحاظ کردند تا هر فرهنگی 5 درصد از حقوق ماهیانه خود را در صندوق ذخیره فرهنگیان سرمایهگذاری کند و دولت نیز معادل همین رقم را به صندوق فرهنگیان واریز کند و مجموعه آن به اضافه سود سالانه و ارزش و حقوق مالکانه را به عنوان سهم فرهنگیان در زمان بازنشستگی به او پرداخت کنند که هنوز محقق نشده است.
صندوق ذخیره فرهنگیان از نظر اقتصادی دارای چهار هلدینگ بزرگ بوده که تنها هلدینگ پتروشیمی و انرژی آن ۱۸ شرکت دارد. هلدینگ دیگر این صندوق هلدینگ مالی و سرمایهگذاری فرهنگیان است که دارای ۲۹ شرکت زیرمجموعه بوده و شرکتهای بزرگی نظیر ماشینسازی اراک، بانک سرمایه، پلور سبز و شرکت ایران ارقام در این مجموعه قرار دارند و در هلدینگ ساختمانی معلم نیز شرکت تامین مسکن و ۵ شرکت دیگرمشغول فعالیت هستند. همچنین در هلدینگ خدمات این صندوق هم ۱۱ شرکت حضور دارند که همگی مشغول فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو بوده و کلیه داراییهای آن نیز متعلق به اعضای آن است. اما نکتهای که در این میان وجود دارد موضوع حقوق مالکانه صندوق ذخیره فرهنگیان است که مغفول مانده است، هر چند بارها از سوی مدیران عامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام شده که ارزش واقعی داراییهای صندوق و حقوق مالکانه اعضاء محاسبه خواهد شد و همه اعضای سابق و فعلی صندوق از ارزش مالکانه و در واقع حقی که بر اموال خود دارند بهرهمند خواهد شد، اما هنوز این مهم محقق نشده است. این در حالی است که اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان این روزها خواستار شفافیت ارزش واقعی داراییهای این صندوق و حقوق مالکانه آن از سوی اعضای هیات امنای این صندوق هستند.
حقوق مالکانه متعلق به تک تک اعضا است
عباس کاظمی، دانشآموخته حسابداری و علوم سیاسی و قائم مقام سازمان معلمان ایران در مورد تخلف صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص عدم محاسبه و پرداخت حقوق مالکانه به اعضای این صندوق بر این باور است که حذف حقوق مالکانه از صندوق ذخیره فرهنگیان غیرمنطقی و غیرعقلانی بوده و باید پرسید چرا حقوق مالکانه که حق مسلم همه فرهنگیان است طی این سالها به بازنشستگان این صندوق پرداخت نشده است؟
قائممقام سازمان معلمان ایران در توضیح حقوق مالکانه به «اعتماد» گفت: حقوق مالکانه که در صورتهای مالی حسابداری بهکار برده میشود به حقوق صاحبان سهام و حقوق سرمایهداران نیز معروف است که در تعریف آن گفته شده اگر شرکتی تمامی داراییهای خود اعم از مشهود و غیرمشهود را به فروش برساند و به پول نقد تبدیل کند و کلیه بدهیهای خود اعم از جاری و غیرجاری را بپردازد مابقی و خالص آن حقوق مالکانه محسوب میشود که متعلق به تکتک اعضای سرمایهگذاران و به میزان سهام سرمایهای است که در یک شرکت سرمایهگذاری کردهاند.
کاظمی تصریح کرد: متاسفانه اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان از سوی هیات امناء این صندوق که زیرنظر وزیر آموزش و پرورش وقت بودند دستکاری شد و حقوق مالکانه را چند سالی است که حذف کردهاند و این روزها این موضوع به عنوان مطالبه حدود ۷۵۰ هزار نفر از اعضای این صندوق مطرح شده است و همه کنشگران مدنی و تشکلهای سیاسی و صنفی و از جمله سازمان معلمان ایران معتقدند که حقوق مالکانه حق اعضاء و سرمایهگذاران است.
او ادامه داد: زمانی که سهامداری به مرحله بازنشستگی میرسد و با او تسویه حساب میکنند میبایست از مجموع خالص داراییها نیز سهم او محاسبه شود زیرا او دیگر از این موسسه اقتصادی خارج میشود پس صندوق موظف است ذره ذره داراییهای مشهود و غیرمشهود را از محل پرداخت حق عضویت اعضاء بپردازد.
کاظمی خاطرنشان کرد: البته با تلاش کنشگران این حوزه به ویژه سازمان معلمان ایران که از ابتدا با کار کارشناسی این موضوع را پیگیری کرده بودند، اساسنامه صندوق تغییر پیدا کرد و این موضوع هم در آن لحاظ شد اما متاسفانه هنوز در عمل حقوق مالکانه پرداخت نشده است.
ماهیانه ۲۲۵ میلیارد تومان وارد صندوق ذخیره فرهنگیان میشود
او افزود: در حال حاضر معلمین بازنشسته در صندوق ذخیره فرهنگیان عضو نیستند و تنها شاغلین در این صندوق عضویت دارند و بر اساس آخرین آمار این صندوق ۷۵۰ هزار عضو دارد و حداقل هر کدام ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان یعنی ۵ درصد از حقوقشان را به این صندوق واریز میکنند یعنی رقمی در حدود ۲۲۵ میلیارد تومان هر ماه وارد این صندوق میشود.
قائممقام سازمان معلمان ایران در مورد ارزش واقعی حقوق مالکانه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: متاسفانه هنوز رقمی در این مورد اعلام نشده است این در حالی است که صندوق ذخیره فرهنگیان داراییهای زیادی اعم از شرکتهای پتروشیمی و پالایشگاهی تا هلدینگ ساختمانی و... دارد اما هنوز میزان سرمایه این مجموعهها روشن نشده است، این در حالی است که مسوولان این صندوق باید در مورد حقوق مالکانه شفافسازی کنند و علی رغم خواست ۷۵۰ هزار نفر اعضای این صندوق برای شفافسازی اصلا مشخص نیست این رقم چقدر است، هر چند رقم آن باید در صورتهای مالی صندوق از سوی حسابرسان بررسی و انعکاس پیدا کند.
کاظمی در ادامه خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما هر کدام از اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان به میزان مدت سرمایهگذاری و مبلغ سرمایهگذاری سهمی از صندوق ذخیره فرهنگیان دارند که باید به آنها پرداخت شود.
حقی که ضایع شد
کاظمی تصریح کرد: همه داراییهای صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به سهامداران آن است و این صندوق از ابتدا با این هدف طراحی شد که مبلغی در زمان بازنشستگی به فرهنگیان پرداخت شود و این موضوع را در برنامه توسعه لحاظ کردند تا هر فرهنگی ۵ درصد از حقوق ماهیانه خود را در صندوق ذخیره فرهنگیان سرمایهگذاری کند و دولت نیز معادل همین رقم را به صندوق فرهنگیان واریز کند و مجموعه آن به اضافه سود سالانه و ارزش و حقوق مالکانه را به عنوان سهم فرهنگیان در زمان بازنشستگی به او پرداخت کنند که هنوز محقق نشده است.
قائم مقام سازمان معلمان ایران گفت: سال گذشته تنها ۵ درصدی که در طول این سالها معلمان به صندوق ذخیره فرهنگیان واریز کرده بودند و سهمی که دولت واریز کرده بود را محاسبه کردند و به بازنشستگان دادند اما اصلا حقوق مالکانه را در این محاسبات لحاظ نکردند و مسلما در حق بازنشستگان ظلم شده است.
کاظمی افزود: در حال حاضر از سوی سازمان معلمان ایران کارگروهی برای پیگیری مسائل و مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان تشکیل شده است و از وزیر آموزش پرورش که رییس هیات امناء نیز هست این درخواست را داریم تا خیلی شفاف صورتهای مالی صندوق را اعلام کنند و لیست کلیه داراییهای مشهود و غیرمشهود و لیست بدهیهای جاری و غیرجاری را منتشر کرده و در معرض دید عموم قرار دهند چرا که ضروری است تا این شفافیت مالی ایجاد شود.
ارسال نظر