هشدار جدی رئیس سازمان دامپزشکی درباره خرید گوشت
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو، افراد از خرید گوشت کنار جاده با عنوان ذبح دام روستایی اجتناب کنند.
سید محمد آقامیری گفت: افراد با خرید گوشت و جگر از قصابی و مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی نگرانی در خصوص مصرف نداشته باشند.
به گفته او، در کنار جاده گوشت های آویزان شده با عنوان ذبح دام روستایی فروخته می شود که به سبب فقدان نظارت سازمان دامپزشکی احتمال بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری های ویروسی وجود دارد.
آقامیری گفت: بنابر آخرین آمار ۹ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند و خوشبختانه طی روزهای اخیر تعداد مبتلایان اضافه نشده است.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: به افراد توصیه می شود که از مصرف گوشت و جگر خام و آبدار اجتناب کنند و در صورت کشتار در منازل گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر را ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند.
آقامیری گفت:با توجه به آنکه رستوران و هتل ها تحت نظارت سازمان دامپزشکی هستند؛ مردم این اطمینان را داشته باشند که در این مکان ها به این بیماری و سایر بیماری های ویروسی مشترک دام و انسان مبتلا نمی شوند.
تب کریمه کنگو برای اولین بار در شبه جزیره کنگو در سال ۱۹۹۴ کشف شد که به سبب عدم علایم بالینی دام قابل انتقال از دام به دام دیگر یا انسان است که در صورت رعایت شیوه های نامه بهداشتی و خرید گوشت از مراکز مجاز افراد نگرانی در خصوص مصرف به سبب نظارت دامپزشکی قبل، حین و بعد از کشتار نداشته باشند./ باشگاه خبرنگاران
علایم ابتلا به تب کریمه کنگو
فوق تخصص بیماریهای عفونی ضمن تشریح علائم بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، درباره روشهای ابتلا به بیماری توضیحاتی ارائه کرد.
مسعود مردانی فوق تخصص بیماریهای عفونی درباره بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که در اثر گزش نوعی کنه منتقل میشود.
وی ادامه داد: افراد به دنبال نیش کنه یا تماس با حیواناتی نظیر دامهای آلوده به این بیماری مبتلا میشوند. تماس با فرد مبتلا به تب کریمه کنگو نیز از دیگر روشهای انتقال بیماری است.وی افزود: علائم شایع بیماری شامل تب، بدندرد، سردرد، خونریزی اندامها، لکوپنی(کمشدن تعداد گلبولهای سفید) و… است. اولین علامت ابتلا به بیماری، تب و علائم شبه آنفلوآنزاست و پس از آن، خونریزی اندامهای مختلف بدن رخ میدهد.
به گفته این فوق تخصص عفونی، ابتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در ایران در اردیبهشتماه شدت پیدا میکند و عمده موارد ابتلا به بیماری در سیستان و بلوچستان و استانهای مرکزی است.
فوق تخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: افرادی مانند کارکنان دامداریها، دامپزشکها و واکسیناتورهای دامها، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند؛ این افراد باید تماس با حیوانات را به حداقل برسانند و در هنگام تماس نیز از دستکش و لباسهای محافظت فردی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: افرادی که به مناطق روستایی سفر میکنند مراقب باشند که در معرض گزش کنه قرار نگیرند.
گفتنی است مردم باید از خرید گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خصوصاً در کنار جادهها و معابر خودداری کنند و دام را از میادین عرضه مجاز دام خرید کنند تا از ابتلا به این بیماری در امان باشند.
ارسال نظر