انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
انتخاب رشته در آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ از امروز اول تیرماه آغاز شد.
نتایج اولیه به همراه کارنامه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ یکشنبه ۲۹ خرداد در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (شماره ۲) آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ که شامل شرایط، ضوابط و ظرفیت پذیرش رشتهها است، از سه شنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۱ در سایت سازمان سنجش قابل دریافت است.
به متقاضیان مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی توصیه میشود ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (دفترچه شماره ۲) اقدام کرده و با توجه به نتیجه اعلام شده در کارنامه اعلام نتایج اولیه، کدرشته محلهای مورد نظر خود را استخراج و به ترتیب علاقه مرتب کرده و پس از آن در فرم پیشنویس درج کنند.
داوطلبان پس از اطمینان از صحت رشته محلهای انتخابی خود، می توانند از امروز چهارشنبه اول تیر تا ساعت ۲۴ شنبه ۴ تیر ۱۴۰۱ با وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری، شماره شناسنامه و یا کد رهگیری که در پایان ثبتنام اولیه توسط سیستم به متقاضی داده شده است (درج این اطلاعات برای ورود به برنامه انتخاب رشته ضروری است) نسبت به ثبت کد رشته محل های انتخابی (حداکثر تا ۱۰۰ کدرشتهمحل) و تکمیل فرم مذکور اقدام کنند.
پس از تایید نهایی رشتههای انتخابی توسط متقاضی، رسید توسط سیستم در اختیار وی قرار داده خواهد شد، در غیر این صورت انتخاب رشته آنان تکمیل نشده است.
متقاضیان مجاز به انتخاب رشته قبل از اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته، بندهای ذیل را مشاهده میکنند که در صورت علامتگذاری در یکی از این موارد به آنها اجازه انتخاب رشته داده میشود. هر زمان مشخص شود که متقاضی حقایقی را عمدی یا سهوی کتمان کرده، در هر مرحله (پذیرفتهشدن، حین تحصیل و …) که باشد، از این آزمون محروم خواهد شد:
۱. اطلاعات فوق (معدل کاردانی و کارشناسی، رشته و محل تحصیل دوره کارشناسی و تاریخ فارغالتحصیلی) مورد تایید است.
۲. اطلاعات فوق (معدل کاردانی و کارشناسی، رشته و محل تحصیل دورهکارشناسی و تاریخ فارغ التحصیلی) مورد تایید نبوده و دارای مغایرت است.
۳. حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ در مقطع کارشناسی فارغالتحصیلی خواهم شد / فارغالتحصیل نخواهم شد.
توضیحات در خصوص بند ۳: در صورتی که متقاضیان بند ۳ را علامتگذاری کنند به آنها اجازه اصلاح و ویرایش معدل، دانشگاه محل تحصیل و تاریخ فراغت از تحصیل داده خواهد شد و پس از ویرایش این موارد و تأیید آنها، اجازه انتخاب رشته به آنان داده میشود.
متقاضیانی که در ردیف پذیرفته شدگان نهایی قرار بگیرند و به هنگام ثبتنام در موسسه محل قبولی، دارای مغایرت معدل باشند با توجه به مصوبات و دستورالعملهای مربوط ابتدا از آنان ثبتنام مشروط بعمل خواهد آمد و پس از بررسی وضعیت علمی چنانچه نمره قبولی را دارا نباشند قبولی آنان لغو خواهد شد.
لازم است متقاضیان معدل خود را براساس مفاد بند «یادآوری های مهم در رابطه با معدل» مندرج در صفحه ۵ دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (شماره ۲) این آزمون مورد بررسی قرار دهند تا بین معدل اعلام شده به این سازمان و معدلی که به هنگام قبولی ارائه خواهند کرد، مغایرتی نداشته باشند.
سیستم انتخاب رشته، تا حدودی هوشمند پیشبینی شده که در حد امکان خطاهای احتمالی متقاضیان در زمان انتخاب رشته اینترنتی را به آنان تذکر دهد (به عنوان مثال: انتخاب کد رشته محلی که متقاضی در آزمون آن شرکت نکرده و یا اینکه در گرایشی از گرایش های رشته امتحانی خود مجاز به انتخاب رشته نشده است). لازم است متقاضیان نسبت به رفع خطاها اقدام کنند.
متقاضیان مجاز به انتخاب رشته، لازم است اطلاعیههای این سازمان، دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی و شرایط و ضوابط ارگانهای بورس دهنده و مؤسساتی که به صورت شرایط خاص پذیرش میکنند را به دقت مطالعه کنند.
متقاضیان رشته محلهای دارای شرایط خاص ضمن مطالعه دقیق شرایط و ضوابط این گونه رشتهها، توجه داشته باشند منحصراً مجاز به انتخاب حداکثر ۲ کدرشته محل از این نوع کدرشته محلها هستند. اطلاعیه سازمان سنجش درباره معرفی شدگان چند برابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه و سایر مراحل گزینش از طریق سایت سنجش ۱۳ تیرماه منتشر می شود.
تبصره: انتخاب کدرشتهمحل های تحصیلی دانشگاههای شاهد، امام صادق (ع) و دانشگاه غیرانتفاعی خاتم از شرط محدودیت انتخاب حداکثر ۲ کدرشتهمحل رشتههای دارای شرایط خاص و بورسیه مستثنی هستند.
آن دسته از متقاضیانی که در تقاضانامه ثبتنامی برای انتخاب رشتههای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و دانشگاه پیامنور، اعلام علاقمندی نکردهاند، در صورتی که حداقل نمره علمی لازم را برای انتخاب رشتههای این دانشگاهها کسب کرده باشند، در ذیل بند «مشخصات ثبتنامی» پیغامی را مبنی بر امکان انتخاب این رشتهها در کارنامه اعلام نتایج اولیه مشاهده می کنند.
این دسته از متقاضیان در صورتی که علاقمند به انتخاب رشتههای مربوط به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور هستند، باید پس از واریز مبلغ ۲۰۰ هزار ریال بابت اعلام هر مورد علاقمندی به رشتههای تحصیلی دانشگاه پیام نور و یا مؤسسات غیرانتفاعی، از طریق سیستم اینترنتی و توسط کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب، نسبت به اعلام علاقمندی به انتخاب این دانشگاهها و مؤسسات اقدام کرده و سپس این رشتهها را در فرم انتخاب رشته اینترنتی درج کنند.
آن دسته از متقاضیان علاقمند به انتخاب رشتههای تحصیلی مراکز و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، باید پس از اعلام نتیجه اولیه آزمون و دریافت کارنامه، برای اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته از تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ به پایگاه اطلاعرسانی مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کنند.
انتخاب رشته برای رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از کد دسترسی مندرج در کارنامه اعلام نتایج اولیه آزمون بطور مجزا و از طریق دانشگاه مذکور انجام میپذیرد. متقاضیانی که در یکی از رشتههای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و یا دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شوند میتوانند به دلخواه خود منحصراً در یکی از مؤسسات ثبتنام و مشغول به تحصیل شوند.
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ در روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ با حضور ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ داوطلب با احتساب علاقهمندی به شرکت در مجموعه امتحانی دوم برگزار شد. از تعداد ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ داوطلب شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۵۰ هزار و ۴۲۲ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند. مجموع ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۴۰۱ در دورههای مختلف (دورههای روزانه و غیرروزانه) ۱۳۶ هزار و ۷۸۶ نفر است.
ارسال نظر