روند ابتلا به کرونا در ایران افزایشی شد | خیز مبتلایان و فوتی ها

در چند روز اخیر موارد ابتلا و بستری کرونا در ایران افزایش پیدا کرده است.

روند ابتلا به کرونا در ایران افزایشی شد | خیز مبتلایان و فوتی ها

پزشکان و کارشناسان بهداشتی نسبت به افزایس آمار مبتلایان به کرونا در کشور هشدار می دهند .امروز ۶ نفر بر اثر کرونا فوت کردند و میزان مبتلایان جید به هزار نفر رسید .رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: روند ابتلا به کرونا در کشور افزایشی است. محمدمهدی گویا در ارتباط زنده بخش پیگیری در شبکه خبر، گفت: در چند روز اخیر موارد ابتلا به کرونا و بستری ناشی از این بیماری در کشور افزایش پیدا کرده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه این روند را در بیشتر کشورهای جهان از جمله کشورهای همسایه شاهد هستیم، افزود: بیشتر مواردی که مشاهده شده خفیف هستند.

گویا گفت: برخی ها با علایم تب و سرفه و برخی هم با علایم گوارشی و اسهال و استفراغ مراجعه می کنند.

وی بیان کرد: پیش از این، زیرسویه های BA.۱ و BA.۲ امیکرون در کشور شایع بود و در حال حاضر زیرسویه BA.۵ نیز به دو زیرسویه قبل اضافه شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در این زمینه که آیا آزمایش کرونا به عنوان یک ابزار پیشگیرانه، به اندازه کافی در کشور انجام می شود، گفت: از همکاران پزشک خود درخواست می کنم برای افرادی که با علایم کرونا مراجعه می کنند به تجویز دارو اکتفا نشود و حتما تست بگیرند.

محمدمهدی گویا گفت: در اروپا با موج سنگین بیماری کرونا رو به رو هستیم و در کشورهای اطراف ما هم موارد بیماری افزایش کرده است. اکثر موارد مشاهده شده خفیف است، برخی با علائم تب و سرفه و برخی با علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ مراجعه می‌کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر گفت: باید کرونا را جدی بگیریم، زیرا ممکن است؛ بیماری در واکسن نزده‌ها دردسر آفرین و کار افراد به بیمارستان کشیده شود و به همین دلیل این افراد هشدار می‌دهیم که زودتر واکسن تزریق کنند، همچنین مردم استفاده از ماسک در فضاهای سربسته را جدی بگیرند. آمارها نشان می‌دهد که درصد تزریق واکسن کودکان ۵ تا ١١ سال پایین است و به خانواده‌ها هشدار می‌دهیم که از این فرصت برای تزریق واکسن استفاده کنند.

گویا گفت: به صورت هفتگی سویه‌های کرونا را رصد می‌کنند و اکنون سویه امیکرون با زیرسویه BA ۵ به زیرسویه‌های BA١ و BA٢ اضافه شده است البته این سویه جدید شدت بیماری زایی بالایی ندارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از پزشکان درخواست داریم که افراد مشکوک به علائم کرونا را برای تست ارجاع دهند، زیرا تست مثبت موجب می‌شود تا فرد مبتلا خود را قرنطینه و نکات بهداشتی را رعایت کند.

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با اشاره به روند افزایشی کرونا در کشور طی روزهای اخیر، گفت: دور از انتظار نیست که واریانت BA۴ و BA۵ به زودی در کشورمان غالب شود.

آخرین اخبار کرونا در ایران چیست؟

مسعود یونسیان در گفتگو با ایسنا، با اشاره به گزارش اخیر وزارت بهداشت مبنی بر افزایش سه برابری بستری و سرپایی کرونا در روزهای اخیر، گفت: احتمال اینکه این افزایش‌ها را طی هفته آینده هم ببینیم، کم نیست و احتمالش نسبتا بالاست.

وی با بیان اینکه در این زمینه باید به چند واقعیت توجه کرد، افزود: یک واقعیت این است که علی‌رغم اینکه ساب‌واریانت BA۲ اُمیکرون و زیرمجموعه‌های آن در دنیا غالب بوده است، اکنون چندین هفته متوالی است که BA۴ و BA۵ که از قاره آفریقا شروع شد، بعد به آمریکا و سایر نقاط دنیا رفت، رو به افزایش می‌گذارد.

البته شاید هنوز غالب نشده و همچنان غلبه با BA۲ است. بنابراین در حال حاضر سهم تعداد موارد BA۴ و BA۵ در دنیا افزایش پیدا کرده و این‌ها هم دو واریانتی هستند که نسبتا واکسن‌گریزی بیشتری دارند.

روند افزایشی کرونا در همسایگی ایران

یونسیان ادامه داد: در عین حال باید نگاهی هم به وضعیت کشورهای همسایه‌مان داشته باشیم.

در بین کشورهای همسایه می‌بینیم که در کشور کویت، عربستان، امارات، عراق، بحرین و ترکیه طی چند هفته اخیر افزایش موارد را داشتند و هر هفته نسبت به هفته قبل افزایش‌هایی را داشته‌اند.

البته آمار و گزارشی مبنی بر اینکه چه واریانت یا ساب‌واریانتی در آن کشورها بوده، اعلام نشده است، ‌اما می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد که با توسعه دو واریانت BA۴ و BA۵ در آمریکا و اروپا که به طور دقیق گزارش کرده و با افزایش موارد همراه بودند و قله کوچکی زدند، کشور ما هم احتمالا از این قاعده مستثنی نیست.

یونسیان با بیان اینکه فعلا نمی‌توان دلیل مشخصی را برای این افزایش بیان کرد، گفت: اگر با سایر کشورهای دنیا مشابهت‌یابی کنیم، دور از انتظار نیست که این افزایش را به افزایش سهم BA۴ و BA۵ منتسب کنیم.

احتمال دو رقمی شدن مرگ‌ها

وی درباره احتمال بروز پیک جدید کرونا در کشور به دنبال این روند افزایشی، گفت: در بقیه نقاط دنیا که وضعیت مشابه ما را داشتند، یک قله‌ای با ارتفاع یک‌پنجم تا یک‌ششم نسبت به قله اصلی اُمیکرون داشتند.

یعنی اگر در قله اُمیکرون‌مان به ابتلای روزانه ۲۰ هزار نفر رسیدیم، حالا اینکه اعداد ابتلایمان روزانه چهار رقمی شود، دور از انتظار نیست و دو رقمی شدن مرگ‌ها هم دور از انتظار نیست و متاسفانه احتمال آن وجود دارد.

یونسیان درباره زمان تاثیر این افزایش موارد سرپایی بر روی بستری و مرگ‌های ناشی از این بیماری، گفت: هرجایی در بیماری، نسخه خاص خودش را دارد.

نمی‌توان قطعا گفت از آنجایی که موج در اروپا و آفریقا و … فروکش کرد، در ایران هم حتما همین اتفاق می‌افتد.

زیرا تقارن وقایع به خصوص وقایع و رویدادهای ناشی از جابجایی‌های جمعیتی با وقایع ناشی از ورود واریانت‌های جدید، تعیین‌کننده است.

اگر این رویدادها همچون بازگشایی مدارس و مراسمات ماه محرم و … همراه با رعایت پروتکل‌ها و بویژه استفاده از ماسک باشد، می‌توان گفت که مشکلی پیش نمی‌آید.

 

منبع: صداوسیما

دیگر رسانه ها

کدخبر: 28524

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر