علایم زیرسویه جدید کرونا در ایران

علائم آن شدت ندارد و مانند سرماخوردگی است؛ ممکن است برخی افرد را به بیمارستان بکشد؛ البته باعث افزایش مراجعان سرپایی می شود.

علایم زیرسویه جدید کرونا در ایران

مسعود مردانی استاد بیماری های عفونی با اشاره به علائم سویه جدید ویروس کرونا، گفت: همه افراد دُز چهارم را تزریق کنند.

مسعود مردانی، استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که «وضعیت کنونی کرونا در کشور در چه حالی است؟»، اظهار داشت: قبل از این پیک دلتا و امیکرون را خوشبختانه به سلامتی گذراندیم و آرامش نسبی طی شد، اما واریانت های امیکرون در جهان توانستن خطرآفرین شوند؛از جمله در اروپا، فرانسه و آلمان.

وی ادامه داد: در ایران نیز واریانتBA۱,BA۲ را داشتیم تا آنکه هفته اخیر واریانت BA۵ اضافه شدو اگر حتی فردی امیکرون BA۱ , BA۲ را هم گرفته باشد می تواند گرفتار این واریانت شود.

استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به علائم واریانت جدید کرونا، خاطرنشان کرد: علائم آن شدت ندارد و مانند سرماخوردگی است؛ ممکن است برخی افرد را به بیمارستان بکشد؛ البته باعث افزایش مراجعان سرپایی می شود.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «چرا این اتفاق افتاده است؟»، یادآور شد: به خاطر اینکه مردم فکر کردن کرونا رفته و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند؛ به طوری که اکنون رعایت استفاده از ماسک به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: موضوع دوم انجام مسافرتهاست که به حد وفور انجام می شود یا تجمعات و عروسی و مراسم عزا که صورت می‌گیرد.

استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد:این بیماری در کشورهای همسایه از جمله ترکیه و عراق وجود دارد و با رفتن به شهرهای زیارتی و همچنین در شهرهای سیاحتی ترکیه، افراد عمدتا با بیماری به کشور برمی گردند.

مردانی در خصوص اینکه «آیا شدت واریانت جدید از امیکرون بیشتر است یا کمتر؟»، گفت: BA۵ کمی از امیکرون خفیف تر است، اما در هر صورت افراد را مبتلا می کند.

وی با اشاره به علائم این واریانت،گفت: علائم آن شبیه سرماخوردگی و شامل تب، گلودرد سرفه و گوش درد است؛ به طوری که گلودردهای آن معمولا به مسکن معمولی جواب نمی دهد؛ البته درگیری ریه نسبت به دلتا کمتر اتفاق می‌افتد و به همین دلیل کمتر فرد به اسکن ریه نیازمند می شود.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «آیا احتمال مواجه شدن با پیک جدید کرونا وجود دارد؟»، ابراز کرد: اگر به همین سیستم باشیم؛ یعنی پروتکل ها را رعایت نکنیم و مسافرت ها انجام شود و افراد نیز واکسن خود را تزریق نکنند؛ قطعاً دچار پیک جدید کرونا خواهیم شد

این استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توصیه می کنیم افرادی که دو دز واکسن را تزریق کردند دوز سوم را تزریق کنند و اگر ۶ ماه از دز سوم گذشته است حتماً واکسن دز چهارم را نیز تزریق کنند.

وی اضافه کرد:اکنون در فرانسه در هفته گذشته یک میلیون مورد مثبت کرونا شناسایی شده و در آلمان نیز ظرف یک هفته ۱۵۷ نفر جان خود را از دست دادند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 29883

ارسال نظر