در روز بازنشستگان، هدیه دولت به بازنشستگان چیست؟ | حقوق ها اصلاح می شود؟

در روز بازنشستگان، هدیه دولت به بازنشستگان چیست؟ | حقوق ها اصلاح می شود؟

روز تکریم بازنشستگان است ؟آیا دولت امروز عیدی و هدیه بازنشستگان را می دهد بازنشستگان در روز تکریم بازنشستگان از دولت انتظار دارند رای خود درباره مستمری‌بگیران را هرچه سریعتر ابلاغ کند.

سوم مرداد مصادف با ۲۵ذی‌الحجه روز «خانواده و تکریم بازنشستگان» است. این روز در شرایطی توسط دولت و تشکل‌های بازنشستگی و سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگان گرامی داشته می‌شود که بازنشستگان سال‌ها با مشکلات و چالش‌های متعدد حقوقی مواجه بوده و برای استیفای این حقوق با دولت‌های مختلف در چالش بودند؛ چالش‌هایی که هنوز هم وجود دارد و با مصوبه اخیر دولت در زمینه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تداوم یافته است. به همین دلیل فعالان حقوق بازنشستگان در این روز (تکریم بازنشستگان) انتظارات متنوعی را از دولت مطرح کردند.

عبدالله مختاری (عضو علی‌البدل هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) به مناسبت روز تکریم بازنشستگان می‌گوید: موضوعات چند ماهه ابتدای امسال واقعا جامعه بازنشستگی را مکدر کرد و برخی حرمت‌ها را کمرنگ ساخت. ما می‌بینیم آن امید و انگیزه‌ای که در نسل جوان باید باشد برای ورود به بازار کار، دچار خدشه شده زیرا آن‌ها از هم اکنون وضعیت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های سابقا شاغل خود را می‌بینند. 

وی ادامه داد: ماده ۳۴ قانون تامین اجتماعی که باعث می‌شد انگیزه کار بیشتر، برای پرداخت حق بیمه بیشتر تا سقف ۷برابر برای عده‌ای ایجاد شود و ذخایر صندوق‌ها با آن‌ها تجهیز شود، به این دلیل که نسبت آورده با نسبت دریافتی برابر نیست، به فراموشی سپرده شد. امروز این امید که افراد در دوره بازنشستگی به دلیل کار و بیمه خود بیشتر حقوق بازنشستگی بگیرند، وجود ندارد. برخی مصوبات و تصمیمات باعث می‌شود برخی از کارگران امروز به کارفرمایان خود بگویند حق بیمه را به خودم بدهید، زیرا از فردای وضعیت بازنشستگی‌ام اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد و امیدی به آن ندارم! 

مختاری ادامه داد: واقعا برای جامعه، شعار همیشگی سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های بیمه‌گر که می‌گفتند به نسبت آورده افراد، ما آنان را بهره‌مند می‌کنیم، دیگر رنگ باخته و اعتماد و اطمینان که سرمایه اجتماعی هر سازمان و دولتی است، نسبت به ارباب رجوع‌شان به حداقل رسیده است. امیدوارم سازمان تامین اجتماعی و دولت برای بار دیگر این اعتماد را به صندوق‌ها و نظام بیمه‌ای بازگردانند. 

این مسئول اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری شرق تهران با تاکید بر ضرورت توجه به بازنشستگان و بیان اینکه «امیدواریم دولت عیدی‌ای خوبی به این قشر بدهد» اضافه کرد: اشتباهی در صندوق‌ها و مدیریت آن‌ها در سال اول دولت رخ داد که به نظر ناشی از بی‌تجربگی بوده است. در شرایطی که از اضافه کار اکثر افراد بیمه کسر نمی‌شود، لیکن تنها بخشی از جامعه که از اضافه کاری و شب کاری آن حق بیمه کسر می‌شود، جامعه کارگری است. با همه این شرایط در وضعیتی قرار داریم که آن حق بیمه که از نان شب کارگر و از همه بخش‌های حقوق و مزایای او کسر شده است، امروز به این گروه بزرگ جامعه تعلق نگرفته است. 

عضو علی‌البدل کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران ادامه داد: در صندوق‌های دیگر مزایای زیادی وجود دارد و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در آن‌ها به‌روز است. لذا ۱۰درصد افزایش حقوق آن‌ها از طریق مزایا و طبقه‌بندی‌های حقوقی جبران می‌شود. ولی این برای صندوق تامین اجتماعی و متوسط بگیران و حداقل بگیران آن وجود ندارد. صندوق‌ها دارای رتبه و طبقه‌بندی هستند ولی در صندوق تامین اجتماعی این گروه‌بندی‌ها و طبقه‌بندی‌ها وجود ندارد. لذا این تصمیم دولت برای افزایش ۱۰درصدی حقوق در صندوق سازمان تامین اجتماعی بسیار مهلک بود. بازنشسته تامین اجتماعی طبق ماده ۶۹ قانون تامین اجتماعی عین شاغل باید دریافت حقوق داشته باشد. لذا امیدواریم این موضوع توسط دولت هرچه سریع‌تر رسیدگی شود. همین فاصله بین ۲۵درصد طبق اعلام دولت افزایش قیمت اجاره و ۱۰درصد افزایش حقوق بازنشستگان یعنی دولت قبول کرده ۱۵درصد بازنشسته نسبت به سال گذشته فقیرتر شود که این مصداق تکریم بازنشسته در روز بازنشسته نیست. 

جنگ و انقلاب روی دوش بازنشستگان بوده و باید تکریم شوند

علی اکبر عیوضی (عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان استان تهران) نیز به‌عنوان یکی از فعالان حقوقی این بخش از جامعه به مناسبت این روز مطالباتی را از دولت مطرح کرد. وی تصریح کرد: برای تکریم هر قشری اول باید جایگاه آن بخش از جامعه را بشناسید و بعد تکریم کنید. بازنشستگان فعلی در زمانی بازنشسته شدند که جوانی‌شان در ابتدای انقلاب و جنگ بوده و این‌ها نقش اصلی را در تشکیل و بقای ریشه‌های این نظام داشتند. اکثر این بازنشستگان یا در جبهه‌ها بودند یا در جریان انقلاب در مبارزات با شاه هزینه دادند و یا بعد از آن در سخت‌ترین شرایط جنگ و تحریم و سازندگی به سنگر تولید و کار خدمت کرده و در ساختن آن همت گماردند. بخش بزرگی از بار انواع چالش‌های نظام ابتدا روی گرده همین بازنشستگان بوده است. ما در کشوری هستیم که بسیاری از کارگران بازنشسته‌ خود یا خانواده‌اش جانباز، ایثارگر یا عضو خانواده شهیدی هستند. 

عیوضی ادامه داد: این حرکتی که امسال برای بازنشستگان از سوی دولت رخ داد درشان بازنشستگان نبود. درصورتی که مطالبه آن‌ها فقط قانون بوده و یک سر سوزن بیشتر از قانون نخواستند. اگر دولت می‌خواهد به مناسبت امروز تکریم کند، بهترین تکریم، تمکین دولت به رای مجلس و هیئت امنای تامین اجتماعی درباره حقوق قانونی بازنشستگان است. چه بهتر است که دقیقا در همین روز و به همین مناسبت روز بازنشستگان، تصمیم صحیح دولت ابلاغ شود. 

وی در پایان تصریح کرد: نسل مدیریتی کشور عوض شده و بسیاری از مسئولان کنونی روزگار جنگ و انقلاب را ندیدند و جوان‌تر از آن هستند که بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که نسل ما با آن درگیر بود را دیده باشند. به همین دلیل بسیاری از مسائل را آن‌طور که باید و شاید درمورد این بازنشستگان در نظر نمی‌گیرند. البته خبر خوشی که با تمام این احوال داریم این است که گویا دیروز ساعت ۸ عصر آقای مخبر معاون رئیس جمهور نهایتا حکم افزایش حقوق متناسب با رای هیئت امنای تامین اجتماعی را امضا کرده و امیدواریم این خبر امروز رسما اعلام شود. پیام ما در این روز این است که ما بازنشستگان محتاج و نیازمند به تکریم نمایشی نیستیم بهترین تشکر از بازنشسته‌ها ابلاغ نظر و رای رئیس مجلس به سازمان تامین اجتماعی برای اجراست.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 32645

  • ناشناس

    چرا باید حقوق مستمری بگیران با 30 سال کار 6ملیون باشد ولی حد اقل بگیران با 12 سال کمی کمتر یا بیشتر 12 سال 12 ملیون کسی که 30 سال کار کرده عمر و جوانی خود را گذاشته57/باید باشداین چه عدالتی است در عمل می کوئید هر که کمتر کار کرده باید بیشتر حقوقش باشد این عدالت است این درست نیست

ارسال نظر