جزییات مهم انتخاب رشته/ پاسخ سازمان سنجش به سوالات داوطلبان کنکور
به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور مهلت انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری از ۱۷ مرداد آغاز میشود.
به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور مهلت انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری از ۱۷ مرداد آغاز میشود.
طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان سنجش در کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۴۸۹هزار و ۲۲۰ داوطلب در ۵ گروه آزمایشی علوم ریاضی، تجربی، انسانی و هنر و زبان به رقابت پرداختند.
نتایج اولیه این آزمون ۱۱ مزداد ماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت و هماکنون هم در این سایت www.sanjesh.org در دسترس است.
فارس گزارش داد، از مجموع داوطلبان شرکتکننده در کنکور، تعداد یک میلیون و ۱۵۷هزار نفر در دورهها و رشتههای با آزمون مجاز به انتخاب رشته شدند.
این داوطلبان باید اطلاعات کاملی درباره زمان و نحوه انتخاب رشته داشته باشند. سوالات داوطلبان کنکور درباره انتخاب رشته را از عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور پرسیده شده است.
داوطلبان از چه زمانی میتوانند برای انتخاب رشته اقدام کنند؟
ویژهنامه انتخاب رشته پیک سنجش و سیستم انتخاب رشته مجازی از روز پنجشنبه ۱۳ مرداد در سایت سازمان سنجش فعال میشود.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته از روز جمعه ۱۴ مرداد از طریق سایت سازمان سنجش قابل دریافت است.مهلت انتخاب رشته نیز از دوشنبه ۱۷ مرداد آغاز میشود و تا شنبه ۲۲ مرداد ادامه دارد.
سیستم انتخاب رشته مجازی چیست؟
سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش آموزش کشور از روز ۱۳ مرداد از طریق سایت سازمان سنجش در اختیار داوطلبان قرار میگیرد و داوطلبان میتوانند با صرف هزینه کمتر از ۲۰هزار تومان با در نظر گرفته شدن گروههای آزمایشی، سهمیهها، درصد و رتبه داوطلب، فهرستی از رشته و دانشگاههای دارای پذیرش در نوبت روزانه، شبانه، دولتی، آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس و غیرانتفاعی با آخرین دادههای سالهای اخیر انتخاب رشته خود را انجام دهند.
البته علاوه بر این سامانه داوطلبان باید بدانند که مدارس و مراکز مشاوره آموزش و پرورش و برخی دانشگاهها نیز با کمک سازمان سنجش امکان انجام مشاوره با هزینه کم را فراهم کردهاند.
بنیاد شهید، امور ایثارگران و کمیته امداد نیز امکان مشاوره برای داوطلبان کنکور را دارند.
برخی داوطلبان در کنکور ثبتنام نکرده بودند و حالا تصمیم گرفتهاند برای ادامه تحصیل در رشتههای بدون آزمون(با سوابق تحصیلی) ثبتنام کنند، این داوطلبان چه کنند؟
داوطلبانی که در کنکور شرکت نکردهاند، میتوانند از ۱۸ مرداد برای انتخاب رشتههای بدون آزمون از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند.این مهلت تا ۲۳ مرداد ادامه دارد.
داوطلبانی که در آزمون سراسری ثبتنام کردند اما غایب جلسه بودند، چطور؟
این داوطلبان نیز در صورتیکه میخواهند در رشتههای بدون آزمون ادامه تحصیل دهند نیازی به ثبتنام مجدد برای این رشتهها ندارند و میتوانند در رشتههایی که پذیرش آنها با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) است تا ۱۵۰ کدرشته محل از دفترچه راهنمای انتخاب رشته انتخاب کنند.
داوطلبان دانشگاههای پیام نور، غیرانتفاعی یا دانشگاه آزاد اسلامی چه باید بکنند؟
داوطلبانی که در زمان ثبتنام برای پذیرش در رشتههای با آزمون دانشگاه پیامنور و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی اعلام علاقمندی نکردهاند در این مرحله میتوانند با پرداخت هزینه مربوط به علاقمندی به هر یک از این دورهها هر کدام به صورت جداگانه به مبلغ ۲۰۰هزار ریال از طریق سیستم پرداخت اینترنتی سازمان سنجش، رشتههای مربوط به این دانشگاهها را هم انتخاب کنند.
داوطلبان علاقمند به پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تهران در صورتیکه مطابق کارنامه نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشتههای دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی شدهاند در این مرحله میتوانند با اطمینان از داشتن شرایط برای پذیرش در رشتههای این دانشگاهها، با پرداخت هزینه مربوط به علاقمندی به رشتههای این دانشگاهها به مبلغ ۲۰۰هزار ریال از طریق سیستم پرداخت اینترنتی سازمان سنجش، رشتههای مربوط به این دانشگاهها را هم انتخاب کنند.
داوطلبانی که علاقمند به انتخاب رشتههای تحصیلی واحدهای دانشگاه آزاد هستند باید پس از اعلام نتیجه اولیه آزمون برای اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته این دانشگاه از ۱۸ مرداد به بعد به درگاه اطلاعرسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغالتحصیلی آزمون دانشگاه آزاد مراجعه کنند.
ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری ۱۴۰۱ حدود ۵۰۳هزار نفر است که ۱۶۷هزار نفر از طریق رشتههای با آزمون و ۳۳۶هزار نفر از طریق رشتههای صرفا با سوابق تحصیلی پذیرفته میشوند و نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۴۰۱ هفته آخر شهریور اعلام میشود.
ارسال نظر