اعتراض به دیوارنگاره میدان ولیعصر: تصویر ما را بردارید
این دیوار نگاره جدید بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته است.
صبح روز ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱ جدیدترین دیوار نگاره میدان ولیعصر (عج) با محوریت زن رونمایی شد.
در این دیوار نگاره جدید که در ضلع شمال غربی میدان ولیعصر تهران نصب شده نمایی از "بانوان مفاخر ایرانی" به نمایش گذاشته شده است.
چهرههایی همچون سیمین دانشور، پروین اعتصامی فاطمه معتمد آریا، مریلا زارعی، پروانه کاظمی، مینو محرز، توران میرهادی، ایران درودی، مریم میرزاخانی، فروغ فرخزاد، ژاله علو ، حمیده خیرآبادی، هما روستا و... در این دیوار نگاره تصاویرشان دیده میشود.این دیوارنگاره تلاش دارد طیفهای متنوعی از زنان اثرگذار در جامعه ایرانی را کنار هم بنشاند.
تصویر برخی نمایندگان مجلس از جمله فاطمه رهبر نیز در این طرح وجود دارد.این دیوار نگاره جدید بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته است. برخی کاربران میگویند تا پیش از این فقط نقش «مادری» برای زنان به رسمیت شناخته میشد، اما حالا تصویر مفاخر زن بر دیوار شهر نصب میشود.
برخی دیگر اشاره کردهاند که پیشتر در دیوارنگارههای میدان، ولی عصر تصاویر زنان سانسور شده است.عدهای هم میگویند صلاحیت این زنان از سوی نظام تائید شده که تصویرشان بر دیوار شهر نصب شده است.با این حال تعدادی از چهرههایی که تصویرشان در این دیواره نگاره وجود دارد از این موضوع اعتراض کردهاند.
اما جنجال غیرقابل پیشبینی آن جایی رخ داده که ساعاتی پیش فاطمه معتمدآریا در ویدئویی که داخل خودرو و در حال عبور از میدان ولیعصر گرفته شده، با شمایلی که در ادبیات رسمی آن را «کشف حجاب» مینامند و در حالی که به شدت گریه میکند و فریاد میزند، خودش را مادر مهسا و مادر سارینا و نیکا معرفی میکند و از تصویر دیوارنگاره میدان ولیعصر اعلام برائت میکند.
مرضیه برومند هم نسبت به این موضوع معترض و خواستار حذف عکسش شد
اینها همه در حالیست که فرزند هما روستا هم با انتشار تصویری بیحجاب از مادرش اعلام کرده که تصویر او را در این دیوارنگاره مرتبط نمیداند و در واقع اعلام برائت کرده به زعم خودش، همزمان برخی کاربران شبکههای اجتماعی با ساختن تصویری از دیوارنگاره که تماما عکسهای آمنه ذبیحپور و زینب ابوطالبی در آن قرار دارد، خواستهاند که به نوعی کنایهآمیز رفتار کند، به نظر میرسد همچنان واکنشها به دیوارنگاره اخیر میدان ولیعصر ادامه خواهد داشت.
پروانه کاظمی، کوهنورد ایرانی فاتح اورست در واکنش به انتشار تصویرش در دیوارنگاره میدان ولیعصر گفت: «شرم باد که فقط برای سواستفاده، نام و تصویر ما زنان ایران استفاده میشود!»
وی افزود: «بسیار از دیدن عکسم در این نگاره در حالی که تصویر زنان و مردان خونآلود میهنم در همین خیابانها نقش میبندد خشمگینم.»
نفیسه مرشدزاده نویسنده، روزنامهنگار به طرح جنجالی دیوارنگاره میدان ولیعصر واکنش نشان داد.
او نوشت:
توضیح درباره عکس یکی از حاضران بیلبورد ولیعصر
رضا درمیشیان، کارگردان ایرانی به طرح جنجالی دیوارنگاره میدان ولیعصر واکنش نشان داد.
ارسال نظر