ساعات کار ادارات، مدارس و بانکهای تهران تغییر کرد
هیات وزیران با تمدید طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه های اجرایی در تهران تا پایان آبان ماه سال جاری موافقت کرد.
در جلسه هیئت دولت که به ریاست سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، هیئت وزیران با پیشنهاد استانداری تهران مبنی بر تمدید طرح شناورسازی ساعات کاری دستگاه های اجرایی در تهران تا پایان آبان ماه سال جاری موافقت کرد.
با تصویب هیئت وزیران، دستگاه های اجرایی مستقر در تهران مکلف شدند تا پایان آبان ماه سال جاری، نسبت به اجرای طرح شناورسازی ساعت آغاز فعالیت خود از ساعت ۷ الی ۹ صبح به مدت ۲ ساعت اقدام نمایند.
هیئت وزیران این تصمیم را با هدف مدیریت تقاضای سفرهای شهری، کاهش ترافیک سنگین در معابر اصلی تهران، افزایش بهره وری، انعطاف کاری و کاهش حجم رفت و آمد کارکنان دولت و اثرات جانبی آن، اتخاذ کرد.
به موجب این مصوبه، میزان حضور کارمندان در طول روز مطابق با ضوابط و مقررات مندرج در قانون مدیریت خدمات کشوری (رعایت سقف ۴۴ ساعت در هفته) می باشد و پایان فعالیت کارمندان متناسب با ساعت ورود خویش در محل کار، به صورت شناور خواهد بود.
همچنین به منظور خدماترسانی مطلوب و اجرای مناسب مفاد این تصویب نامه، شروع به کار برخی دستگاه های اجرایی به شرح زیر است:
۱- شروع به کار خدماترسانی بانک ها ساعت ۷:۳۰ صبح تعیین میشود و حضور کارمندان بانک ها نیم ساعت زودتر (۷:۰۰) میباشد.
۲- ساعت شروع به کار شیفت صبح مدارس مقطع ابتدایی شهر تهران ۸:۳۰ صبح و مدارس مقطع متوسطه ۷:۳۰ تعیین میشود. مدارس ابتدایی به نحوی برنامهریزی نمایند که از ساعت ۷:۳۰ صبح نسبت به پذیرش دانشآموزان اقدام و در فرصت مذکور فوق برنامههای فرهنگی، تربیتی و ورزشی صورت پذیرد.
۳- شروع به کار نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی پس از اخذ مجوزهای لازم، ساعت ۶:۳۰ صبح و قبل از آن تعیین میشود.
۴- ساعت شروع شیفت صبح کارخانجات و کارگاهها ۶:۰۰ صبح تعیین و متناسب با آن سایر شیفتهای کاری نیز اصلاح میشود.
۵- هرگونه تردد، تخلیه و بارگیری کامیون و کامیونت از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۹:۰۰ صبح ممنوع می باشد. پلیس راهور موظف است نسبت به اجرای طرح تشدید، برخورد و اعمال قانون با متخلفان توقف های غیر مجاز و سد معبر اقدام نماید.
با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران، حداکثر نرخ حق بیمه وسایل نقلیه ریلی موضوع قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه تعیین گردید.
تنقیح مصوبات دولت درباره نسخ صریح مصوبات
هیئت وزیران در اجرای تکلیف مقرر در قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور، پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور مبنی بر تنقیح مصوبات دولت درباره نسخ صریح در بازه زمانی یکم فروردین ۱۳۰۰ تا ۲۹ اسفند ۱۳۱۲ هجری شمسی را اعم از اینکه اجرا یا منقضی یا موضوع آن منتفی شده و یا به موجب مصوبات لاحق نسخ ضمنی شده باشد، به تصویب رساند.
لازم به ذکر است، اعلام عدم اعتبار یک مصوبه، موجب سلب حقوق مکتسب و یا احیای مصوباتی که قبلاً به موجب آن لغو شده است، نمی باشد.
اصلاح مصوبه تنقیحی مربوط به بیمه خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه زمینی
هیئت وزیران با توجه به تکلیف مقرر در مصوبه تنقیحی مربوط به بیمه خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه زمینی مبنی بر به روز رسانی پیوست ها و ضمیمه های این مصوبه، با پیشنهاد اصلاح مصوبه مذکور موافقت کرد.
هیئت وزیران با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اصلاح مصوبه مربوط به امهال تسهیلات اخذ شده کشاورزان آسیب دیده ناشی از سیل و آب گرفتگی موافقت کرد.
بر این اساس، سود، کارمزد و هزینه های امهال اصل تسهیلات اخذ شده کشاورزان آسیب دیده ناشی از سیل و آبگرفتگی در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر و خراسان جنوبی به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از تاریخ ۸ دی ماه ۱۴۰۰ به مدت سه سال توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تضمین می گردد.
همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور تعهد می نماید که هزینه های یاد شده را پس از اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در لوایح بودجه سال های بعد پیش بینی و منظور نموده و به شبکه بانکی پرداخت نماید. این تضمین نافی مسئولیت بانک های عامل در وصول مطالباتشان نیست.
علاوه بر این، بازپرداخت سود و کارمزد تسهیلات بانکی ۲۰ هزار میلیارد ریالی، ۵ ساله بوده و با معرفی استانداران استان های مذکور و تحت نظر سازمان مدیریت بحران کشور به منظور جبران خسارات به کشاورزان آسیب دیده ناشی از سیل و آب گرفتگی از تاریخ ۸ دی ۱۴۰۰ در استان های یاد شده با ضمانت زنجیره ای پرداخت می شود.
لازم به ذکر است، میزان حداکثر سقف فردی تسهیلات توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد.
دولت با اصلاح اساسنامه صندوق ملی مسکن موافقت کرد
هیئت وزیران با هدف تأمین نظر شورای نگهبان و رفع ایراد وارده به اساسنامه صندوق ملی مسکن، با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مبنی بر اصلاح اساسنامه مذکور موافقت کرد.
موافقت دولت با اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات
هیئت وزیران به منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی و رفع مغایرت های قانونی موجود درخصوص اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، با پیشنهاد اصلاح مصوبه مذکور موافقت کرد.
به موجب اصلاحیه فوق، کارگروهی به منظور پیشنهاد سیاستها و اقدامات اجرایی و تدوین ساز و کار لازم برای اجرای قانون و مقررات مربوط تشکیل می شود. کارگروه مذکور موظف است در چهارچوب سیاست های شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان، نسبت به تدوین ساز و کار لازم برای اجرای قانون و مقررات مربوط اقدام نماید.
هیئت وزیران به منظور تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین درخصوص آیین نامه اجرایی ماده (۴۴) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور موضوع مشارکت دولت در تأسیس صندوق های غیردولتی پژوهشی و فناوری و تقویت این صندوق ها، با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور مبنی بر اصلاح آیین نامه مذکور موافقت کرد.
به موجب این اصلاحیه، اعطا و لغو مجوز، هدایت و نظارت بر فعالیت های صندوقهای یاد شده در چهارچوب اساسنامه و سایر قوانین و مقررات مربوط، بر عهده کارگروه موضوع ماده (۴) آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و اصلاحات بعدی آن است.
در راستای تکلیف مقرر در بند (چ) ماده (۳۷) قاون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مبنی بر اختصاص یک درصد اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی به استثنای فصول (۱)، (۴) و (۶) به منظور تولید برنامه جهت فرهنگ سازی و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی توسط سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، هیئت وزیران مصوب کرد دستگاه های اجرایی نسبت به پذیرش ضمانتنامه کتبی با امضای رئیس سازمان صدا و سیما برای تولید برنامه های یاد شده اقدام نمایند./ ایسنا
ارسال نظر