آمار عجیب و تلخ مهاجرت ایرانی ها به ترکیه! | کمک لیر به مهاجرت
بر اساس آخرین آمار موجود، بیش از ۴۲۰۰۰ ایرانی در سال ۲۰۱۹ به ترکیه مهاجرت کرده اند، در حالی که این رقم در سال گذشته حدود ۳۲۰۰۰ نفر بوده است.
بر اساس آخرین آمار موجود، بیش از ۴۲۰۰۰ ایرانی در سال ۲۰۱۹ به ترکیه مهاجرت کرده اند، در حالی که این رقم در سال گذشته حدود ۳۲۰۰۰ نفر بوده است.
فایننشال تایمز گزارش داد، بر خلاف بسیاری از ایرانیان، مریم هرگز آرزوی مهاجرت به یک کشور غربی را نداشت. او معتقد بود کشورش میتواند آیندهای روشن را برای پسر ۱۰ ساله اش رقم بزند. در ادامه این مطلب آمده است: اما امسال، تجارت دو دههای واردات صنعتی او به دلیل تأثیر تحریمهای اعمال شده توسط ایالات متحده تقریباً از بین رفت.مریم، ۴۳ ساله، گفت: «ما به دلیل کاهش ارزش ریال [ایران] تقریباً ورشکست شدیم و ۱۶ کارمند خود را امسال اخراج کردیم.»
در تابستان، خانواده مریم ویلای خود در شمال ایران را برای فروش گذاشتند و به ترکیه نقل مکان کردند. برنامه آنها خرید ملکی به ارزش ۲۵۰۰۰۰ دلار، کسب شهروندی دائم ترکیه و سپس مهاجرت به کانادا یا استرالیا است.
ایرانیان برای مهاجرت به ترکیه نیازی به ویزا ندارند و بسیاری دیگر نیز از این مسیر پیروی میکنند. ایرانیان بزرگترین خریداران خارجی ملک ترکیه در سال ۲۰۲۱ بوده اند. آنها بین ژانویه تا نوامبر سال جاری ۸۵۹۴ خانه در این کشور خریداری کرده اند که این رقم در مدت مشابه در سال ۲۰۲۰، ۶۴۲۵ بوده است.
بر اساس آخرین آمار موجود، بیش از ۴۲۰۰۰ ایرانی در سال ۲۰۱۹ به ترکیه مهاجرت کرده اند، در حالی که این رقم در سال گذشته حدود ۳۲۰۰۰ نفر و در سال ۲۰۱۶، ۱۵۰۰۰ نفر بوده است. حدود ۱۸۰۰۰ نفر از ایران نیز در سال ۲۰۱۹ ترکیه را ترک کرده اند، اما مشخص نیست که آیا آنها به کشور بازگشته اند یا به جای دیگر.منصور غلامی، وزیر پیشین علوم ایران، اوایل سال جاری تایید کرد که ۹۰۰ استاد دانشگاه تنها در سال ۲۰۱۹ این کشور را ترک کردهاند. علی سالاریان، معاون نظام پزشکی نیز، ماه گذشته گفت که سالانه حدود ۳۰۰۰ پزشک ایران را ترک میکنند.
ایرانیها تردید دارند که مذاکرات هستهای با قدرتهای جهانی در وین به نتایج پایداری برسد. با تورم نزدیک به ۴۵ درصد و کاهش ارزش پول ملی از سال ۲۰۱۸، بسیاری از شهروندان بر این باورند که هر چقدر هم که سخت باشد، خیلی شرایط بهبود نخواهد یافت.حسن نجار ۳۵ ساله در فکر مهاجرت به آلمان است. دغدغه اصلی او آینده پسر سه ساله اش است. وی میگوید «من نمیخواهم بشنوم که مهاجرت چقدر میتواند دشوار باشد. حتی اگر زندگی من ۱ درصد بهبود یابد، این من را امیدوار میکند که آینده فرزندم تا ۱۰۰ درصد بهبود یابد.»
سقوط ارزش لیر، ایرانیها را راهی ترکیه کرد
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اظهار داشت: میزان سفر ایرانیها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتلهای وان با ایرانیها پر شده است.ایلنا: دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اظهار داشت: میزان سفر ایرانیها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتلهای وان با ایرانیها پر شده است.
مهدی موسایی در مورد تاثیر کاهش ارزش پول ملی ترکیه بر تجارت ایران با این کشور اظهار کرد: با کاهش ارزش لیر ترکیه، صادرات ما کاهش یافته و طبیعتا بازار رقابتی را برای ما سختتر میکند. از جهاتی در بقیه بازارها در رقابت با ترکیه صادرات برای ایران سختتر میشود و از طرف دیگر تاکنون قیمتهای ما نسبت به لیر برای تجار ترک جذابتر بود اما طبیعتا الان این جذابیت کمتر میشود.
وی افزود: به علت کاهش ارزش لیر بسیاری از بازگانان ترکیهای میل و رغبتی به خرید ندارند ولی به احتمال زیاد این وضعیت موقتی است. شرکتهای ترک درحال حاضر از انعقاد قراردادهای بلندمدت کنار کشیدهاند و قراردادهایی هم که در شرف انعقاد بود دچار وقفه شده است.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران با این کشور تصریح کرد: در حالت کلی صادرات ما نسبت به سالهای قبل بهتر و تراز تجاری ما نیز مثبت شده است. یعنی میزان صادرات ما به ترکیه از میزان واردات پیشی گرفته است. از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱ نسبت به ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۰ میزان صادرات ایران به ترکیه ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به علل افزایش صادرات به ترکیه گفت: علت افزایش صادرات این است که قیمت انرژی و کارگر در ایران چندین برابر نسبت به ترکیه ارزانتر است و از نظر لجستیکی هم از آنجا که مرز بازرگان را با ترکیه داریم، هزینه کمتری دارد. به همین علت قیمت تمام شده کالا در ایران بسیار کمتر از دیگر کشورهای جهان از جمله ترکیه است. افزایش صادرات بیشتر در مورد پتروشیمی و خشکبار بوده و افزایش صادرات پوشاک به این کشور هم فوقالعاده بوده است.
موسایی در پاسخ به سوالی در مورد سیر صعودی سفر ایرانیها به شهرهای ترکیه بعد از کاهش ارزش لیر بیان کرد: میزان سفر ایرانیها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتلهای وان با ایرانیها پر شده است. علی رغم اینکه در فصل سرما ترکیه از نظر توریستی استقبالی نمیشود اما از نظر ایرانیها سفر به ترکیه به علت کاهش قیمتی که اتفاق افتاده بسیار جذاب شده است.
وی در ادامه با تاکید بر زیانده بودن سرمایهگذاری در حوزه املاک ترکیه برای ایرانیان خاطرنشان ساخت: کسانی که در حوزه ملک ترکیه سرمایهگذاری میکنند دچار زیان میشوند. ترکیه ۴۸۱ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و سرمایهگذاری روی ملک در این کشور برای ایرانیها سودآور نخواهد بود.
ارسال نظر