۵ علامت هشداردهنده بیماری مرگبار که از آن بیخبرید!
کبد برای عملکرد سالم و درست بدن ضروری است و هنگامی که شروع به از کار افتادن کند، عواقب بسیار خطرناکی خواهد داشت.
کبد برای عملکرد سالم و درست بدن ضروری است و هنگامی که شروع به از کار افتادن کند، عواقب بسیار خطرناکی خواهد داشت. سمیت کبد یا هپاتیت سمی باعث بروز تغییرات غیرمعمولی در بدن میشود که میتوان آنها را به عنوان عوامل هشداردهنده در نظر گرفت.
مشکلات کبدی از هر ۱۰ نفر تقریبا یک نفر را تحث تاثیر قرار میدهد و میزان آن در سطح جهانی همچنان در حال افزایش است. همچنین مشکلات کبدی بهطور فزایندهای در بین جوانان نیز مشاهده میشود و میزان مرگ و میر ناشی از آن در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
سوء مصرف الکل علت اصلی نارسایی کبد است اما ممکن است دلایل دیگری نیز برای این موضوع وجود داشته باشد.
علائم پنهانِ بیماری مرگبار که از آن بیخبرید!
کبد نقش های زیادی در بدن ایفا میکند که از آن جمله میتوان به کمک به متابولیسم چربی و تنظیم هورمون ها اشاره کرد. یکی از ضروری ترین عملکردها، فیلتر کردن سموم از خون است که معمولا در هر دقیقه حدود ۱.۴ لیتر خون را فیلتر میکند. اما هنگامی که مشکلی در کبد وجود داشته باشد سطح سم ممکن است منجر به مشکلات مختلف سلامتی شود.
بنابراین برای جلوگیری از آسیب دائمی، تشخیص علائم سمیت کبد برای اعمال تغییرات مورد نیاز ضروری است.
علائم کبد سمی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بوی بد هان
- سردرد و میگرن
- تعرق مفرط
- نفخ
- رگ های عنکبوتی
ابتلا به بیماری کبد سمی حتی به میزان خفیف هم میتواند جدی باشد و اگر درمان نشود ممکن است به زخم دائمی کبد یا سیروز کبدی تبدیل شود که در نهایت منجر به نارسایی کامل کبد یا حتی مرگ خواهد شد. سیروز یک بیماری کبدی در مراحل پایانی آسیب دیدگی کبد است که در آن بافت سالم کبد با بافت زخمی جایگزین میشود و کبد برای همیشه آسیب میبیند.
هشدار مصرف الکل
وقتی الکل مینوشید کبد آن را تجزیه میکند تا از بدن خارج شود. با این حال این فرآیند میتواند به دلیل تولید مواد مضر منجر به تجمع چربی در کبد شود. مساله خطرناک در این میان این است که بیماری کبدی مرتبط با الکل معمولا تا زمانی که کبد به شدت آسیب نبیند هیچ علامتی ایجاد نمیکند. اما خوشبختانه میتوان آن را با چند آزمایش ساده تشخیص داد.
اگر هریک از علایم غیرمعمول ذکرشده در بالا را تجربه میکنید یا در مورد وضعیت کبد خود نگران هستید حتما با پزشک مشورت کنید.
ارسال نظر