آمار شوکهکننده استفاده ایرانیان از فیلترشکن
اصرار بر امکانات و ظرفیت کافی پلتفرمهای بومی و پیامرسانهای داخلی توسط مقامات دولت در حالی ادامه دارد که رشد نجومی استفاده از ابزارهای فیلترشکن و ویپیان، گواهی بر تمایل غالب کاربران و کسبوکارها به استفاده از پلتفرمها و پیامرسانهای مسدود شده است.
پافشاریهای مکرر مقامات دولتی از جمله وزیر ارتباطات بر مهاجرت به پلتفرمهای بومی و ارائه بستههای حمایتی و تشویقی به کسبوکارها برای استفاده از سکوهای داخلی، در حالی ادامه دارند که یک عضو سازمان نصر تهران به تازگی تاکید کرده است که کوچ دستوری به پیامرسانهای داخلی میسر نیست.
بیشتر بخوانید: هشدار! این فیلترشکنهای مخرب را نصب نکنید!
علی توسلی، عضو کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نصر تهران با تاکید بر اینکه مساله اعتمادسازی برای پیامرسانهای داخلی نیاز به نگاه جامعهشناسانهتری دارد، به خبرگزاری سیتنا گفت: «کوچ مردم به نرمافزارهای داخلی را به شکل دستوری نمیتوان انجام داد.»
اصرار بر امکانات و ظرفیت کافی پلتفرمهای بومی و پیامرسانهای داخلی توسط مقامات دولت در حالی ادامه دارد که رشد نجومی استفاده از ابزارهای فیلترشکن و ویپیان، گواهی بر تمایل غالب کاربران و کسبوکارها به استفاده از پلتفرمها و پیامرسانهای مسدود شده است.
حتی بررسی آمارها و نمودارهای ارائه شده در سایت «کلود فلیر» هم که یکی از بزرگترین شبکههای تحویل محتوا یا CDN در جهان است، نشان میدهد که میزان استفاده کاربران ایرانی از ویپیان بسیار زیاد است. به استناد آمار این سایت، استفاده از ابزارهای فیلترشکن و ویپیان بعد از آغاز محدودیتهای اینترنتی و فیلترینگ، بهطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. بر این اساس، در حال حاضر ۲. ۸۹ درصد از کاربران ایرانی با استفاده از ویپیان به اینترنت بینالملل دسترسی دارند.
این در حالی است که بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه آیتی در ماههای اخیر به رشد استفاده از ویپیان توسط کاربران و کسبوکارها اشاره کردهاند.
در همین راستا رئیس کمیسیون ساخت مراکز داده سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران هم گفته است که فیلترینگ اینترنت، کاربران را به خرید ویپیان و اینترنت ماهوارهای سوق داده.
محمد آذری در این مورد به خبرگزاری سیتنا گفت: «عملا اهداف مورد نظر از پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات با دور زدن این شبکه محقق نشده است. همزمانی فیلترینگ با تبعیض اجرای آن در میان اپراتورها، محدودیت در منابع زیرساخت مراکز داده و کیفیت عملکرد اپلیکیشنهای بومی، دسترسی به فیلترشکن و اینترنت ماهوارهای استارلینک، رکود کسبوکارهای اینترنتی، ریزش فاحش ریال، زوال اقتصادی و کاهش ظرفیت پذیرش مردم، همه و همه در کنار هم شرایط پیچیده و مبهمی را ایجاد کرده است.»
حالا کاربران در حالی به استفاده از پلتفرمهای داخلی و پیامرسانهای بومی ترغیب میشوند که اتفاقات مختلفی مانند بسته شدن کانال بعضی کسبوکارها یا حتی اشخاصی از جمله مدیرمسوول سابق موسسه کیهان توسط همین پیامرسانها، مهر تاییدی بر این بیاعتمادی میزنند./ دنیای اقتصاد
ارسال نظر