کاهش مستمری بازنشستگی دختران مطلقه و فاقد همسر | شکایت دختران به دیوان عدالت
دختران مطلقه و فاقد همسر (بیوه) به دلیل کاهش مستمری بازنشستگی پدران خود توسط سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، به دیوان عدالت اداری شکایت کردند.
به دنبالِ کاهش مستمری بازنشستگی دختران مطلقه و فاقد همسر (بیوه) در سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، بازماندگان دختر به دیوان عدالت اداری شکایت کردند.
سازمان تامین اجتماعی از این جهت مستمری دختران بازمانده را کاهش داده که طبق تبصره ۱۸ ماده ۱۴ آییننامه تامین اجتماعی نیروهای مسلح، خواهر، اولاد و نوادگان اوناث مطلقه یا شوهر فوت شده و نیز برادر و نوادگان ذکور در صورت منحصر به فرد بودن از مستمری متعلقه تا سقف حداقل حقوق مصوب سالانه نیروهای مسلح برخوردار میشوند.
در نتیجه اگر فرد مستمری بگیر (مستمری بگیر اصلی) فوت کند حقوق فرزندان دختر از ۷ میلیون و ۵۶ هزار تومانی به ۲ میلیون و ۶۹۶ هزار تومان کاهش مییابد.
این در حالی است که طبق ماده ۱۵۹ قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران، میزان حقوق وظیفه و حقوق مستمریبگیران پرسنلی که بنا به تشخیص کمیسیون مندرج در ماده ۱۲۰ این قانون به طور عادی معلول یا فوت میشوند، معادل آخرین حقوق دریافتی است.
همچنین در ماده ۱۶۴ تنها دو شرط برای فرزندان اوناث گذاشته شده است، که به نداشتن شغل و شوهر برمیگردد و نامی از کاهش حقوق به یک سوم یا همان حداقل مصوب سالیانه ندارد.
در همین حال برابر ماده ۱۶۶ قانون ارتش، در صورت فوت هر یک از مستمریبگیران که از دریافت حقوق مستمری محروم شود سهم وی به سایر بازماندگان میرسد. در نتیجه در قانون ارتش هیچ الزامی برای کاهش حقوق وجود ندارد. این در حالی است که در صندوقهای بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی، ۱۰۰ درصد مستمری به بازماندگان میرسد و به حداقل حقوق کاهش نمییابد.
از باب نمونه در ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی تاکید شده که بازماندگان بیمه شده از ۱۰۰ درصد مستمری بازماندگان متوفی بهرهمند میشوند. همچنین بر اساس رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری که بر اساس ماده ۸۲ قانون استخدام کشوری صادر شده، هرگاه مستخدم بازنشسته فوت شود، تمام حقوق بازنشستگی او به عنوان حقوق وظیفه طیق مقررات به وراث پرداخت میشود.
بر اساس این رای هم مشمولان قانون استخدام نیروهای مسلح و تامین اجتماعی طبق قوانین به شرط نداشتن شوهر از حقوق بازنشستگی بهرهمند میشوند.
در ماههای گذشته فاطمه قاسم پور، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، از اشکال در آیین نامه داخلی سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح سخن گفته بود و در توییتی عنوان کرد که «با پیگیریهای انجام شده و قول مساعد مسئولین ذیربط و طی مراحل قانونی اصلاح آییننامه انشاالله به زودی مشکل این عزیزان رفع میشود.»
با این حال بازماندگان برای رسیدن به حقوق خود ناچار به شکایت به دیوان عدالت اداری شدهاند تا بتوانند تبصره ۱۸ ماده ۱۴ آییننامه تامین اجتماعی نیروهای مسلح را ابطال کنند. البته روند رسیدگی به شکایتهای ارائه شده به دیوان عدالت اداری طولانی است و ماهها زمان میبرد تا به این شکایت رسیدگی شود.
منبع: ایلنا
ارسال نظر