به مناسبت روز جهانی ایدز؛ حقایقی که باید درمورد این بیماری بدانید

به مناسب روز جهانی ایدز نگاهی خواهید داشت به واقعیت‌هایی که همه باید درباره این بیماری بدانیم. شعار امسال (۲۰۲۲) در روز جهانی ایدز با عنوان "برابری" در دسترسی به خدمات ضروری ایدز تعیین شده است.

به مناسبت روز جهانی ایدز؛ حقایقی که باید درمورد این بیماری بدانید

مراسم و کمپین‌های روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ میلادی هر ساله با هدف افزایش آگاهی و بودجه‌ها و مبارزه با تبعیض‌ها درباره این بیماری در کشور‌های مختلف برگزار می‌شود.

شعار امسال (۲۰۲۲) در روز جهانی ایدز با عنوان "برابری" در دسترسی به خدمات ضروری ایدز تعیین شده است."اچ‌آی‌وی" همچنان یک مسئله مهم بهداشت عمومی در جوامع است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

همچنین صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد: حدود ۱۱۰ هزار نوجوان زیر ۱۹ سال طی سال گذشته بر اثر عوامل مرتبط با بیماری ایدز جان خود را از دست دادند و در کنار شناسایی ۳۱۰ هزار مبتلای جدید، آمار کل جوانان مبتلا به ویروس اچ آی وی به ۲.۷ میلیون نفر رسیده است.

یونیسف هشدار داد: تا زمانی که عوامل نابرابری رفع نشود، پایان دادن به ایدز در کودکان و نوجوانان همچنان رویای دست نیافتنی خواهد بود.

در سال ۱۹۸۱ میلادی، متخصصان بهداشتی در لس آنجلس با معاینه و معالجه پنج مرد جوان، اولین موارد یک بیماری جدید را گزارش کردند که در نهایت به سندرم نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز معروف شد. از آن زمان تاکنون متخصصان پیشرفت‌های شگفت انگیزی در درک خود از ایدز و علت اصلی آن، HIV  ویروس نقص ایمنی انسانی، داشته اند. با این حال بسیاری از مردم هنوز تصورات نادرستی در مورد ایدز دارند و این امر باعث سردرگمی، ترس و انگ می‌شود.

یکی از متخصصان می‌گوید: دانستن برخی حقایق به افراد کمک می‌کند تا بفهمند آیا خودشان در معرض ابتلا به ایدز هستند یا خیر یا این که چگونه با یک بیمار مبتلا به ایدز برخورد کنند.

در ادامه به نقل از نشریه تخصصی "اِوری‌دی هلث" به برخی حقایق جالب در مورد ایدز خواهیم پرداخت:

 در سال ۲۰۲۰ میلادی آمار مصرف کنندگان مواد مخدر که با استفاده از سوزن‌های مشترک به اچ آی وی آلوده شدند، بیشتر بوده است.

اچ آی وی تأثیر بزرگی بر جوامع رنگین پوست در ایالات متحده داشته است. سیاهپوستان آمریکایی تنها حدود ۱۲ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، اما ۴۲ درصد از موارد جدید اچ آی وی را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص دادند.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، نژادپرستی، انگ اچ آی وی، فقر و موانع برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، عوامل قدرتمندی هستند که این نابرابری را ایجاد می‌کنند. آمریکایی‌های هیسپانیک و لاتین نیز به طور نامتناسبی در ایالات متحده تحت تأثیر اچ آی وی قرار گرفته اند. این گروه ۱۹ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، اما ۲۷ درصد از تشخیص‌های جدید اچ آی وی در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص دادند.

تقریباً یک چهارم افراد مبتلا به اچ آی وی در ایالات متحده زن هستند. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، فردی که باردار و مبتلا به ایدز است می‌تواند اچ آی وی را به فرزند متولد نشده خود منتقل کند. همچنین می‌تواند این ویروس را در هنگام زایمان و شیردهی نیز منتقل کند.

از سال ۱۹۸۱ میلادی، بیش از ۸۴ میلیون نفر در سراسر جهان به اچ آی وی مبتلا شده اند و تقریباً ۴۰ میلیون نفر نیز بر اثر ایدز جان خود را از دست داده اند. در برخی از کشور‌ها اچ آی وی در اکثر نقاط وجود دارد.شیوع اچ آی وی در جمعیت برخی از کشور‌های آفریقای جنوب صحرا در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد است.

بر اساس گزارش‌های رسمی، حدود ۱.۲ میلیون نفر در ایالات متحده به اچ آی وی مبتلا هستند. با این حال میزان عفونت‌ها و تشخیص‌های جدید به دلیل آگاهی رسانی‌ها و تلاش‌ها در زمینه پیشگیری در حال کاهش است. در همین حال تعداد موارد ابتلا به این بیماری در آمریکا بین گروه‌های خاصی در حال افزایش است.

تخمین زده می‌شود که حدود یک نفر از هر هشت فرد مبتلا به اچ آی وی نمی‌داند که به آن مبتلا است. طی دو تا چهار هفته اول عفونت اچ آی وی، فرد ممکن است علائمی شبیه آنفلوآنزا مانند خستگی، تب، سردرد، گلودرد و درد عضلانی و مفاصل را تجربه کند. سایر علائم اچ آی وی می‌تواند شامل غدد لنفاوی دردناک و متورم و بثورات پوستی با برجستگی‌های کوچک باشد.

در برخی موارد، افراد در این مرحله اولیه (حاد) عفونت، هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند و می‌توانند بدون اینکه متوجه شوند ویروس را پخش کنند. تنها راه برای اطمینان از اینکه یک فرد به ایدز مبتلا است یا خیر، انجام تست آن است.

افسانه‌ها هنوز در مورد چگونگی انتقال اچ آی وی فراوان است. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، افراد نمی‌توانند از طریق نیش یا نیش حشرات، دست دادن یا استفاده از توالت یا ظروف مشترک به اچ آی وی مبتلا شوند. همچنین اچ آی وی از طریق تماس با عرق یا اشک یک فرد آلوده به آن نیز منتقل نمی‌شود.

از آن جایی که اچ آی وی از طریق مایعات بدن منتقل می‌شود تاکید می‌شود که از به اشتراک گذاشتن وسایل دارویی خود مانند سوزن و سرنگ خودداری کنید.

روند مهار اچ‌آی‌وی/ ایدز به‌طور معمول شامل مصرف دارو‌های ضدبازگشت ویروسی جهت کنترل عفونت است. مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و برخی دیگر از موسسات، استفاده از دارو‌های ضدبازگشت ویروسی را به تمام بیماران مبتلا به ایدز توصیه می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر رسانه ها

کدخبر: 57206

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر