بهترین غذاها برای تقویت قوای جسمی و روحی زنان
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، داشتن رژیم غذایی متعادل و مغذی (حاوی ریز مغذیها به میزان کافی) و کمچرب کلید تغذیه سالم برای زنان است.
در بسیاری از موارد با مراقبتهای تغذیهای پیشگیرانه و به موقع میتوان عوامل خطر تغذیهای را محدود و از بیماریهای غیرواگیر شایع در زنان پیشگیری کرد یا آن را به تعویق انداخت. گفته میشود که زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجه های تغذیهای ویژهای دارند.
در زنان به علت تغییرات هورمونی ماهانه، تغییراتی در تخمدانها و رحم ایجاد میشود که این اعضاء را برای باروری تخمک آماده میکند. در این شرایط تغییراتی در خلق و خو و وضعیت عمومی آنها نیز ایجاد میشود. شایعترین علامتهای این دوران عبارت است از هیجان، افسردگی، تغییرات خلق، خستگی، افزایش وزن، درد سینه، گرفتگیهای عضلانی و درد پشت که از هفت الی ۱۰ روز پیش از قائدگی شروع شده و تا زمان قائدگی افزایش پیدا میکند. بهبود وضعیت تغذیه و کاهش استرس میتواند به کم شدن علائم کمک کند.
در سنین آخر میانسالی نیز زنان نیاز به توجهات خاص تغذیهای دارند. به علت افت هورمون استروژن که به میزان ۶۰ درصد در حدود ۵۰ سالگی اتفاق میافتد، علائمی مانند گرگرفتگی بروز میکند و کاهش توده استخوانی و ... از عوارض این دوره است. بر این اساس مصرف غذاهای بر پایه گیاهی که حاوی فیبر محلول و فیتواستروژنها هستند از جمله غلات کامل مانند نانهای سبوسدار، سبزیها و میوهها، حبوبات، سویا برای کنترل علائم منوپوز (یائسگی) توصیه میشود.
همچنین مصرف منابع کلسیم و ویتامین D، ویتامین k، منیزیم برای حفاظت از سلامت استخوان ضروری است. بیماری قلبی، سرطان و سکته از بیماریهای شایعی هستند که در زنان منجر به مرگ میشوند. همچنین افزایش وزن و مصرف غذاهای چرب عامل خطر برای بیماریهای قلبی و برخی از سرطانها مانند سرطان سینه هستند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در نهایت داشتن رژیم غذایی متعادل و مغذی (حاوی ریز مغذیها به میزان کافی) و کم چرب کلید تغذیه سالم برای زنان میانسال است. همچنین فعالیت بدنی با تاکید بر ورزشهای هوازی، استقامتی و تمرینات تحمل کننده وزن، نقش محافظتی برای استخوان، قلب و عروق و روان دارد. توجه داشته باشید که ورزش باید متناسب با وضعیت قلب و عروق فرد باشد.
ارسال نظر