نگهداشتن عطسه چه خطراتی به دنبال دارد؟
عطسه به مانند سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن به مواد محرک تنفسی محسوب میشود. هرچند آداب اجتماعی و الزامات بهداشت فردی برکنترل شدت عطسه در حضور جمع تاکید دارد اما ممانعت از بروز این واکنش دفاعی میتواند عواقبی جدی به دنبال داشته باشد.
نگه داشتن عطسه فشار درون سیستم تنفسی را افزایش میدهد بنابراین نگاه داشتن فشار اضافی داخل بدن، باعث ایجاد آسیبهای احتمالی بسیاری خواهد شد.
چرا عطسه کردن با قدرت زیاد انجام میشود؟ همه اینها به فشاری برمیگردد که دستگاه تنفسی تولید میکند. دستگاه تنفسی شامل سینوسها، حفره بینی، گلو و ریههاست و این فشار درون این اجزا و اندامها ایجاد میشود.
در سال ۲۰۱۶ در پژوهشی، دانشمندان میزان فشار وارد شده روی لوله هوایی زنی در حال عطسه کردن را اندازه گرفتند. این مقدار فشار معادل یک پوند روی یک اینچ مربع یا ۱ psi بود. در حالی که زمانی که فرد در طی یک کار شدید عمل بازدم را انجام میدهد، میزان فشار وارد شده روی لولههای هوایی به مراتب کمتر یا چیزی در حدود ۰.۰۳ psi است.
نگه داشتن عطسه فشار درون سیستم تنفسی را ۵ تا ۲۴ بار بیشتر از فشاری که عطسه کردن ایجاد میکند، افزایش میدهد.
کارشناسان معتقدند نگاه داشتن فشار اضافی داخل بدن، باعث ایجاد آسیبهای احتمالی بسیاری خواهد شد که ممکن است بسیار جدی باشند. برخی از این آسیبها عبارتند از:
۱- سوراخ شدن پرده گوش
۲- عفونت گوش میانی
۳- آسیب دیدن رگهای خونی در چشمها، بینی یا پرده گوش
۴- آسیب دیدن دیافراگم
۵- آنوریسم یا رگ برآمدگی
۶- آسیب دیدن گلو
۷- شکستگی دنده
ارسال نظر