آموزش روشهای «تقلب» به دانشآموزان!
اهمیت امتحانات پایه دوازدهم باعث شده است که سودجویان و کلاهبرداران به سراغ آن بیایند و با ترفندهای مختلف جیب والدین را خالی کنند. برای تقلب کردن، باید اول پول خرج کرد یعنی باید وسایل تقلب را خرید که این وسایل خیلی هم گران است.
فصل امتحانات پایان سال دانشآموزان از اول خرداد آغاز شد. دانشآموزان پایههای اول تا پنجم دبستان، پایههای هفتم و هشتم و دهم و یازدهم به صورت مدرسهای امتحان دارند. یعنی با هماهنگی مدرسه، زمان و سؤالات امتحان برگزار میشود.
امتحان دانشآموزان پایه ششم به صورت هماهنگ منطقهای، پایه نهم به صورت هماهنگ استانی و پایه دوازدهم به صورت هماهنگ کشوری است.
در این میان امتحانات پایه دوازدهم جایگاه ویژهای دارد؛ چرا که به کنکور متصل میشود؛ در حال حاضر سهم معدل در کنکور ۴۰ درصد مثبت است، اما گفته میشود که در کنکور ۱۴۰۲ به ۶۰ درصد قطعی میرسد.
همین اهمیت امتحانات پایه دوازدهم باعث شده است که سودجویان و کلاهبرداران به سراغ آن بیایند و با ترفندهای مختلف جیب والدین را خالی کنند و از آن سو، امتحانات نهایی را هم تحت تأثیر قرار دهند.
* تبلیغات دروغین کلاهبرداران در امتحانات نهایی
یکی از کارهایی که کلاهبرداران و سودجویان میکنند، این است که تبلیغات بخش سؤالات امتحانی را دارند و به دنبال جذب فالوور هستند.
در این تبلیغات که چند روز قبل از امتحان نهایی به صورت گسترده در کانالها و گروهها پخش میشود، اعلام میشود که سؤالات امتحان نهایی به صورت رایگان در کانال ویژهای بارگذاری میشود البته یک شرط هم مطرح میشود مبنی بر اینکه فالوور افزایش پیدا کند!
برخی سودجویان، برای اینکه رفتار خود را توجیه کنند، دنبال کلیدواژههایی میگردند تا دانشآموزان را برای عضویت در کانالهایشان جذب کنند.
یکی از این کلیدواژهها، «عدالت آموزشی» است؛ آنها در تبلیغات خود عنوان میکنند که در راستای «عدالت آموزشی»، سؤالات امتحانی منتشر میکنند؛ حالا این عدالت آموزشی از نظر آنها یعنی چی و چرا این کار را میکنند، سؤالی است که پاسخی برای آن موجود نیست!
بالاخره بعد از آن همه تبلیغات، سؤالات امتحانی یا با پول یا بدون پول در کانال قرار میگیرد، اما خبری از سؤال واقعی نیست.
محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: ما برای این کانالها پول واریز کردیم تا ببینیم که واقعا سؤالات را دارند یا خیر. ساعت ۶:۳۰ صبح یک فایل رمزگذاری شده میفرستند و میگویند تا یک ساعت دیگر رمز را ارسال میکنند، اما یا رمز اشتباه است و یا اینکه سؤالات همان سؤالات نیست.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که بعد از شروع امتحانات و وقتی سؤال امتحان پخش شد، آن فایل اول را ویرایش میکنند و سؤالات واقعی را قرار میدهند.
به گفته زارعی، سؤالات امتحان نهایی به هیچ عنوان قبل از شروع امتحان لو نمیرود و با اطمینان کامل میگوییم که تبلیغات انتشار سؤالات امتحان نهایی، همه دروغ است.
با توجه به صحبتهای رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، سؤالات امتحان نهایی قبل از شروع امتحان لو نمیرود. محسن زارعی در این خصوص گفت: «با توجه به اینکه سؤالات رمز شده امتحانات نهایی دقیقا پیش از شروع هر امتحان از قرنطینه طراحی سؤالات به طور مستقیم با روش الکترونیکی به حوزههای اجرای سراسر کشور ارسال و در همان جا رمزگشایی و در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد، دسترسی به سؤالات قبل از امتحان امکانپذیر نبوده و موضوع افشای سؤالات منتفی است».
وی ادامه داد: «اما در مواردی پس از شروع امتحان، تعداد انگشت شماری از دانشآموزان با استفاده از گوشی همراه، ساعت هوشمند و ... که توانستهاند با خود به جلسه امتحان ببرند، مبادرت به تصویربرداری از سؤالات و ارسال آن در کانالهای خاص میکنند و در مواردی نیز افراد سودجو و فرصتطلب با استفاده از انتشار سربرگ مجعول سؤالات و تغییرات گرافیکی در آنها و انتشار در فضای مجازی، سعی در فریب دانشآموزان دارند».
اما دانشآموزان سر جلسه امتحان چگونه باید ابزار هوشمند را ببرند و تقلب کنند؛ این موردی است که کانالهای مدعی فروش سؤالات امتحانی انجام میدهند.
برای تقلب کردن، باید اول پول خرج کرد یعنی باید وسایل تقلب را خرید که این وسایل خیلی هم گران است. بعد باید این وسایل را جاساز کرد که آن هم خیلی دردسر دارد؛ تازه اگر این اتفاقات هم انجام شد، باید بتوانند مراقبان و دوربینهای امتحانی را فریب دهند تا متوجه تقلب آنها نشوند.
حالا باید حساب کرد که چه تعداد از دانشآموزان هزینههای این تقلبها را دارند که البته باید گفت با رقمهای ۱۰۰ هزار تومان و ۲۰۰ هزار تومان محقق نمیشود و رقمهای بسیار کلانی است.
از همه مهتر اینکه بعد از این همه خرج کردن و فریب مراقبان، روی پاسخ سؤال کلاهبرداران نمیتوان حساب کرد.
آیا درس خواندن راحتتر از این همه خرج کردن و ترسهای تقلب و این اقدامات دزدکی آن نیست!
ارسال نظر